Lifestyle
RSS Lifestyle
Toamna, anotimp de sărbătoare și recoltă! Toamna, anotimp de sărbătoare și recoltă!

La început de septembrie, când începe toamna, de obicei suntem nostalgici după vară și, mai ales, după concediu.

26.09.2014 18:16
Pentru prima dată, o turcoaică este chipul unei mărci occidentale de produse de machiaj Pentru prima dată, o turcoaică este chipul unei mărci occidentale de produse de machiaj

Actrița Merve Boluğur este prima turcoaică ce reprezintă marca Maybelline New York, alăturându-se astfel celorlalte vedete, cum ar fi Adriana Lima.

21.09.2014 12:43
Cătina - concentrat natural de vitamine Cătina - concentrat natural de vitamine

Suntem la început de toamnă și odată cu scă¬derea temperaturii, încep să apară infecțiile respiratorii repetate. Toamna pune la mare încercare sistemul nostru imunitar, cel mai frecvent afectați fiind copiii și persoanele în vârstă, iar protejarea organismului devine acum o preocupare a tuturor.

19.09.2014 15:41
Prunele, fructele toamnei Prunele, fructele toamnei

Prunele proaspete sunt delicioase și au un conținut scăzut de calorii, nu conțin grăsimi saturate, însă abundă în minerale și vitamine care au un rol important în menținerea unei stări de sănătate optime.

19.09.2014 15:36
Perlele - mesagerele stilului impecabil Perlele - mesagerele stilului impecabil

Unele dintre cele mai feminine accesorii, perlele, au fost de-a lungul timpului o veritabilă sursă de fascinație, chiar și pentru celebra Coco Chanel, de la a cărei naștere s-au împlinit anul acesta, 131 de ani.

17.09.2014 18:47
Beneficiile consumului zilnic de ouă Beneficiile consumului zilnic de ouă

Oul este un produs natural, neapreciat la reala lui valoare terapeutică. În compoziția acestui aliment sunt strânse la un loc peste 80% din vitaminele și substanțele menite să hrănească organismul uman și să îl mențină sănătos.

12.09.2014 17:56
Rămas bun vacanță, bine ai venit școală! Rămas bun vacanță, bine ai venit școală!

Cu toții ne amintim cu nostalgie ziua de 15 septembrie, cea în care curtea școlii se umplea cu copii si cu flori multicolore. Emoții, zâmbete, îmbrățișări, poze și bucuria revederii. Profesori, elevi, părinți, bunici, unchi, mătuși pășeau împreună în noul an școlar.

12.09.2014 15:40
Ciocolata – darul zeilor Ciocolata – darul zeilor

Istoria ciocolatei începe cu mai bine de 2.000 de ani în urmă, când cultura arborelui de cacao era practicată în America de Sud. Legendele aztece susțineau că semințele de cacao au fost aduse din paradis și că înțelepciunea și puterea se trăgeau din consumul fructelor arborelui de cacao.

18.08.2014 12:26
Masajul facial - ritual de  frumusețe și tinerețe Masajul facial - ritual de frumusețe și tinerețe

Se spune, pe bună dreptate, că după 30 de ani femeile au tenul pe care îl merită. Frumos – dacă i-au acordat îngrijire sau uzat - dacă l-au neglijat.

26.07.2014 0:41
Machiajul și greșelile pe care nu trebuie să le facem! Machiajul și greșelile pe care nu trebuie să le facem!

Din păcate, noi femeile nu acordăm întodeauna foarte multă importanță menținerii frumuseții noastre, iar uneori, rezultatele devin dezastruoase.

26.07.2014 0:29
Crețișoara - prietena sănătății și frumuseții femeilor Crețișoara - prietena sănătății și frumuseții femeilor

Crețișoara -alchemilla vulgaris- este o plantă perenă din familia rozaceelor care crește la margini de păduri și drumuri, din zona deluroasă până în zone montane umede. Frunzele au de regula nouă lobi și sunt pe margine fin zimțate, având un aspect încrețit, de unde și numele său.

18.07.2014 19:04
Pepenele verde - sănătate și savoare Pepenele verde - sănătate și savoare

Datorită miezului zemos, dulce, parfumat și răcoritor, pepenele verde este un fruct foarte consumat din vară până toamna târziu. Pepenele verde ne potolește setea, ne încântă mirosul și papilele gustative cu aroma și gustul său dulce.

11.07.2014 17:28
Bronzat sau natural? Bronzat sau natural?

Curentul pielii albe ca de porțelan a luat sfârșit odată cu Coco Chanel. După o vacanță petrecută la Marea Nordului, ea s-a întors la Paris foarte bronzată și, fără să vrea, a dat naștere unui nou trend ce a cuprins toată suflarea feminină de atunci și până în zilele noastre.

5.07.2014 11:23
Sănătate prin culori Sănătate prin culori

Culorile fac parte din viața noastră, nu doar prin frumusețea lor, ci și prin beneficiile terapeutice exercitate asupra organismului nostru.

5.07.2014 10:57
Mierea, sănătate și frumusețe de la stup Mierea, sănătate și frumusețe de la stup

Mierea de albine a fost prima substanță dulce folosită de om. Există suficiente mărturii că în civilizațiile antice mierea era folosită, printre altele, la prepararea unei băuturi alcoolice în care se adăuga polen.

27.06.2014 15:50
Eterna frumusețe feminină și machiajul Eterna frumusețe feminină și machiajul

În toate colțurile lumii, cosmeticele au ajutat la înfrumusețarea chipului și, de multe ori, au transformat un chip banal într-unul deosebit. Cu aproape două milenii în urmă, împăratul și filozoful roman Marc Aureliu spunea că aspectul exterior al omului este “cea mai bună scrisoare de recomandare a lui“.

20.06.2014 17:46
O vară plină de culoare O vară plină de culoare

Iată că au sosit vacanța de vară și sezonul concediilor, mult așteptate. Gândurile ne poartă spre zări îndepărtate, plaje însorite, ape cristaline, culmi montane maiestuoase sau poate către locuri pitorești, fascinante, încărcate de istorie. Moda verii 2014 redevine distractivă! Suntem martorii unei explozii de culori, în special culori primare, ce transmit energie și bună dispoziție.

20.06.2014 16:09
Parfumul, istorie și emoții Parfumul, istorie și emoții

Parfumeria sau arta preparării parfumurilor a luat naștere în Mesopotamia și Egipt și a fost preluată mai apoi de către romani și perși. Cuvântul parfum, folosit în zilele noastre, provine din limba latină și este format prin asocierea cuvintelor “per” și “fumus”, care înseamnă “prin fum”.

13.06.2014 17:42
Bicarbonatul de sodiu, mai mult decât un aliment Bicarbonatul de sodiu, mai mult decât un aliment

Majoritatea dintre noi îl avem în casă, dar probabil nu știm că bicarbonatul de sodiu poate fi folosit la gătit, ca produs cosmetic, ca medicament, dar și pentru a face curățenie în casă. Lista de beneficii este lungă: este ieftin, fără chimicale toxice, eficient și versatil.

13.06.2014 16:01
Rusaliile - tradiții și superstiții Rusaliile - tradiții și superstiții

Rusaliile și Pogorârea Sfântului Duh se prăznuiesc la 50 de zile de la sărbătorirea Învierii lui Iisus Hristos. Și ca orice mare sărbătoare, ea a dat naștere mai multor tradiții și superstiții. În credința populară, Rusaliile sunt spiritele morților care au părăsit mormintele și locuiesc în preajma izvoarelor.

6.06.2014 17:36
Tipologiile personalităților dificile - (9) PERSOANELE EVITANTE Tipologiile personalităților dificile - (9) PERSOANELE EVITANTE

Persoanele evitante au o teamă generală de a dezvolta o viață socială bogată, tocmai pentru că respingerea sau dezaprobarea din partea celorlalți i-ar răni și determina să se izoleze și mai mult. Evitanții au o stimă de sine foarte scăzută și, deși pot fi persoane foarte competente

31.05.2014 11:53
Socul, farmacia familei Socul, farmacia familei

În antichitate se credea că printre ramurile de soc viețuiesc spiritele, motiv pentru care acestea nu erau tăiate. La germani socul era un arbust sacru, dedicat zeiței Freya, iar olandezii considerau că ramurile socului adăpostesc un duh căruia îi cereau permisiunea înainte de a le tăia.

30.05.2014 16:45
Dragostea părinților - destinul copiilor Dragostea părinților - destinul copiilor

“Fiecare copil are un limbaj principal de iubire, o modalitate în care el înțelege cel mai bine afecțiunea părintelui”, spune autorul Gary Chapman. Pentru ca un copil să se simtă iubit trebuie să învățăm limbajul său unic de iubire, felul aparte al fiecăruia de a percepe iubirea.

S-a constatat că există cinci modalități prin care copiii își exprimă și simt iubirea: mângâierile fizice, cuvintele de încurajare, timpul acordat, darurile și serviciile.

30.05.2014 16:12
Florile de  salcâm  -  parfum de sănătate Florile de salcâm - parfum de sănătate

Efectele vindecătoare ale florilor de salcâm se exercită mai ales în afecțiunile sistemului nervos și în boli digestive și pulmonare.

23.05.2014 15:54
Picioare frumoase și sănătoase Picioare frumoase și sănătoase

Odată cu venirea verii, fiecare dintre noi scoatem din dulapuri hainele de vară și ne concentrăm pe diverse soluții pentru a avea un trup armonios, picioare frumoase și un abdomen cât mai plat.

23.05.2014 15:42
Tipologiile personalităților dificile - (8) PASIV-AGRESIVII Tipologiile personalităților dificile - (8) PASIV-AGRESIVII

Crezi că ești o persoană răbdătoare? Ei bine, încearcă să conviețuiești cu un pasiv-agresiv. Te vor pune la grea încercare atitudinea lui negativistă, rezistența sa la orice propui și refuzul de a se implica în discuția purtată. Pasiv-agresivul emană o nemulțumire aproape constantă față de opiniile celorlalți, ca să nu mai vorbim de împotrivirea de a îndeplini eventualele sarcini care îi pot fi trasate.

16.05.2014 16:13
Cu barbă sau fără barbă? Cu barbă sau fără barbă?

Barba a fost la modă în diferite epoci încă din vremea babilonienilor, fiind purtată atât ca semn al distincției, cât și al masculinității. Uneori, aceste semne distinctive se purtau cu prilejul unor ceremonii, erau parfumate sau li se dădea o formă deosebită, iar tăierea bărbii unui bărbat putea fi considerată o umilință similară tăierii părului unei femei.

16.05.2014 16:04
Țelina, o minune  de legumă! Țelina, o minune de legumă!

În antichitate, țelina era considerată o plantă sacră, fiind apreciată de romani pentru însușirile medicale deosebite, iar de chinezi pentru calitatea de a menține agerimea și tinerețea spiritului. Aroma sa intensă, care o face foarte ușor de identificat, provine de la un complex de sub­stanțe cu efecte vindecătoare extraordinare, fiind considerată un medicament foarte prețios.

16.05.2014 15:17
Pielea - barometrul sănătății și oglinda frumuseții noastre Pielea - barometrul sănătății și oglinda frumuseții noastre

Pielea este unul dintre cele mai fascinante mistere ale corpului nostru, ea nu este o simplă "anvelopa" ce conține corpul. La adult, pielea are o suprafața de aproximativ 2m² și reprezintă aproape 20% din greutatea corpului. Este un organ remarcabil prin capacitatea sa de a reflecta ceea ce are loc în interiorul organismului.

9.05.2014 19:21
Căpșunele - un deliciu sănătos, fii în formă cu ajutorul lor! Căpșunele - un deliciu sănătos, fii în formă cu ajutorul lor!

Rar am întâlnit persoană care să reziste tentației căpșunelor. Disponibile în peste 1.000 de specii, căpșunele sunt un nesecat izvor în ceea ce privește sănătatea noastră. Sunt tonifiante, remineralizante, calmante, ne ajută la digestie, în lupta cu îmbătrânirea sau cu diferite boli.

9.05.2014 15:51
Colegi - dușmani sau prieteni? Colegi - dușmani sau prieteni?

Oamenii alături de care lucrezi îți afectează performanțele la locul de muncă. Gradul în care ești acceptat, respectat și apreciat îți influențează în mod direct capacitatea de a avea rezultate cât mai bune. Toți avem colegi cu care comunicăm foarte bine, chiar din priviri, și colegi cu care ne este aproape imposibil să comunicăm.

2.05.2014 18:03
Pericolele înțepăturilor de insecte – prevenire și ajutor Pericolele înțepăturilor de insecte – prevenire și ajutor

O dată cu sărbătoarea de 1 Mai - Ziua Internațională a Muncii, putem spune că se dă oficial startul ieșirilor la iarbă verde. Cu acest prilej, mulți dintre noi ne vom bucura de aceste zile frumoase de primăvară fie la pădure, în parc sau în spații special amenajate pentru grătare.

25.04.2014 18:24
Tipologiile personalităților dificile - (7) DEPENDENȚII Tipologiile personalităților dificile - (7) DEPENDENȚII

Cea mai mare temere a unei persoane dependente este singurătatea. Numai gândul că ar putea fi lăsată „pe marginea drumului” îi stârnește o stare de angoasă puternică. De aceea, se implică în foarte multe activități, înconjurându-se de mulți prieteni și dezvoltând multe relații.

25.04.2014 13:03
Bucuria sărbătorilor de Paști în sufletul copiilor Bucuria sărbătorilor de Paști în sufletul copiilor

Iepurașul de Paște, ca simbol al acestei sărbători, nu ține de tradiția creștină. Prezentat ca un iepuraș care aduce ouă roșii, acesta provine din Germania, prima sa mențiune fiind într-o carte din jurul anului 1500. Dacă nu știați, germanii sunt primii care au inventat dulciurile în formă de iepurași, care astăzi sunt atât de dorite de copii.

18.04.2014 10:48
Tipologiile personalităților dificile - (6) DEPRESIA Tipologiile personalităților dificile - (6) DEPRESIA

Depresivii sunt pesimiștii absoluți, persoane care nu se pot bucura de frumusețile și bucuriile vieții, pentru că nici nu sunt capabili să le observe. Pot fi recunoscuți după dispoziția tristă, incapacitatea de a se bucura de plăcerile vieții sau după subestimarea propriei persoane în tot ceea ce fac.

17.04.2014 19:54
Tipologiile personalităților dificile - (5) SCHIZOIDIA Tipologiile personalităților dificile - (5) SCHIZOIDIA

Înainte de a descrie personalitățile schizoide, trebuie făcută o precizare. Schizoid nu înseamnă schizofren. Ambii termeni au aceeași rădăcină greacă, și anume, „schizo” = rupt de lume. Dar schizofrenia este o maladie gravă, caracterizată de idei delirante, ceea ce nu este valabil în cazul persoanelor schizoide.

11.04.2014 18:44
Pe tocuri sau nu? Pe tocuri sau nu?

Considerați simboluri ale eleganței și feminității, pantofii cu toc înalt au fost cândva accesorii strict masculine. La început ei au fost creați pentru soldații persani, începând cu secolul al XVI-lea. Prima femeie care a îndrăznit să le adopte a fost Ecaterina de Medicis, cu ocazia căsătoriei cu viitorul rege al Franței, Henric al II-lea.

11.04.2014 18:23
Cum să vopsim natural, cu fructe și legume, ouăle de Paște Cum să vopsim natural, cu fructe și legume, ouăle de Paște

Este de neconceput ca ouăle roșii să nu se găsească pe masa noastră de Paște. Fără ele, marea sărbătoare creștină aproape că nu are însemnătate, iar simbolul este strâns legat de patimile lui Iisus. La sate, ouăle se colorează cu ajutorul vopselelor obținute pe cale naturală, din plante. Vă prezentăm câteva sugestii în acest sens.

11.04.2014 17:31
Interviu cu Monica Honorata Andrei, medic atestat în homeopatie Interviu cu Monica Honorata Andrei, medic atestat în homeopatie

În cadrul unui interviu, Monica Honorata Andrei, medic specialist în medicina muncii, atestat în homeopatie, ne oferă explicațiile necesare care ne vor ajuta să înțelegem mai bine ce este homeopatia, cum acționează, care sunt principiile și beneficiile sale, dar și cui i se adresează această modalitate de tratament.

8.04.2014 15:46
Primul imobil elvețian pentru hipersensibili, la Zürich Primul imobil elvețian pentru hipersensibili, la Zürich

Fumatul interzis, parfumatul interzis, telefonul mobil interzis - reguli de urmat dacă vrei să trăiești sau dacă doar vrei să vizitezi acest refugiu pentru hipersensibili din Zürich, Elveția. Puțin recunoscut în medicina clasică, sindromul MCS afectează 5.000 de persoane în Elveția, cu precădere în Zürich.

6.04.2014 12:07
Tipologiile personalităților dificile - (4) NARCISISMUL Tipologiile personalităților dificile - (4) NARCISISMUL

Șarm, vanitate, ambiție, dragoste de sine manifestată în mod ostentativ, iată câteva dintre caracteristicile unui narcisic veritabil. În timp ce el își etalează mândru calitățile, trofeele, succesele profesionale sau personale, ceilalți sunt exasperați și iritați de infatuarea narcisicului.

4.04.2014 22:30
Natura - aliatul nostru pentru a reveni la forma maximă Natura - aliatul nostru pentru a reveni la forma maximă

Ritmul biologic al organismului influențează starea de spirit, dar si comportamentele alimentare sau somnul. Când acest ritm se deregleaza, chiar și din cauza unei singure ore de nesomn, corpul uman își dă seama imediat. Trecerea la ora de vară înseamnă mai multă lumină solară, iar specialiștii spun că organismul are nevoie de cel puțin o lună pentru a se adapta.

4.04.2014 17:05
Migrena, musafirul nedorit în viața noastră Migrena, musafirul nedorit în viața noastră

Migrenele sunt, la ora actuală, poate cea mai complexă și mai greu de combătut afecțiune a sistemului nervos. Așa cum s-a demonstrat științific, administrarea analgezicelor în cazul unei migrene nu face decât să scadă puterea organismului de a lupta cu durerea.

4.04.2014 15:54
Părinți și adolescenți, relații dulci – amare Părinți și adolescenți, relații dulci – amare

Viața adolescenților de astăzi este plină de paradoxuri. Pe lângă responsabilitățile cu care se confruntă mulți dintre tineri, ei țin ascunse față de părinții lor informații elementare, precum unde se duc sau ce fac, în timp ce pot comunica cu o ușurință incredibilă sub anonimatul unui nickname cu necunoscuți, despre cele mai intime gânduri ale lor.

28.03.2014 14:54
Răsfățuri naturale pentru păr Răsfățuri naturale pentru păr

Pe lângă șampon și balsam ar trebui din când în când să ne răsfățăm podoaba capilară cu o mască, dar nu orice mască, ci una naturală, făcută în casă. Măștile pentru păr, realizate din ingrediente naturale, hrănesc foliculii piloși, ajutând la creșterea părului și împiedicând căderea lui prematură.

28.03.2014 14:06
Tipologiile personalităților dificile - (4) OBSESIA Tipologiile personalităților dificile - (4) OBSESIA

Obsesionalii sunt caracterizați de un perfecționism exasperant, acordă o atenție exagerată detaliilor, se pierd în proceduri și norme. Sunt lenți în tot ceea ce fac, iar rezultatul muncii lor întârzie să apară.

28.03.2014 10:18
De ce să nu faci sport? De ce să nu faci sport?

Prea ocupați să faceți sport? În mod sigur nu sunteți singurii care găsesc o astfel de scuză. Oamenii sunt foarte ingenioși când trebuie să născocească fel de fel de motive ca să se eschiveze. Nu-și dau seama că singurii care pierd, sunt ei înșiși.

21.03.2014 18:08
Relația de cuplu: sfaturi venite de celalaltă parte a `baricadei` Relația de cuplu: sfaturi venite de celalaltă parte a `baricadei`

Iată câteva recomandări în ceea ce privește relația de cuplu care vin direct de la misterioșii domni, chiar dacă știm că unele vor fi dure și greu de acceptat, la fel ca dușul rece de dimineață. Parte din ele s-ar putea sa va fie deja familiare, altele s-ar putea să vă ia în totalitate prin surprindere!

21.03.2014 17:35
Tipologiile personalităților dificile - (3) HISTRIONISMUL (Isteria) Tipologiile personalităților dificile - (3) HISTRIONISMUL (Isteria)

În mod sigur ați întâlnit femeia extravagantă - cochetă, care-și manifestă în mod zgomotos emoțiile, dornică să atragă privirile celorlalți, trecând rapid de la imaginea unei fetițe neajutorate la femeia puternică - sau bărbatul curtenitor, cu un aer de Don Juan, comportament dezinvolt, glume duse la extrem, care-l transformă în bufonul grupului.

21.03.2014 9:27
`Neguțătoarea din Veneția` - o nouă piesă la Teatrul Masca, despre inteligența și viclenia feminină `Neguțătoarea din Veneția` - o nouă piesă la Teatrul Masca, despre inteligența și viclenia feminină

Interviu cu actorul Sorin Dinculescu, realizat de Carmen Ionescu, Agenția de Presă RADOR.

15.03.2014 13:14
Tinerețe fără bătrânețe și frumusețe fără cearcăne Tinerețe fără bătrânețe și frumusețe fără cearcăne

În secolul nostru, eforturile pentru păstrarea frumuseții și sănătății ochilor au dus la dezvoltarea unei adevărate industrii de make-up, cosmetice și nu în ultimul rând, a chirurgiei plastice. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm că plantele cunoscute și întrebuințate de bunicile noastre, nu și-au pierdut eficacitatea.

14.03.2014 9:48
Tipologiile personalităților dificile - (2) PARANOIA Tipologiile personalităților dificile - (2) PARANOIA

Prezentarea personalităților dificile continuă cu descrierea paranoicilor și ce exemple mai bune avem în istoria omenirii, dacă nu Stalin și Hitler? Ambii lideri au fost obsedați de posibile comploturi organizate de inamici, imaginari sau nu, pentru a fi înlăturați de la conducere.

14.03.2014 9:12
Florile de primăvară, eterne simboluri ale iubirii si recunoștinței Florile de primăvară, eterne simboluri ale iubirii si recunoștinței

Cele mai frumoase creații ale naturii, florile, sunt calea sigură spre a aduce un zâmbet pe fața oricui și o modalitate de a ne exprima admirația, recunoștința, afecțiunea, precum și de a marca un eveniment special. Fiecare floare de primăvară poartă o anumită semnificație, de care este bine să ținem cont atunci când vrem să o oferim unei femei dragi de 8 Martie.

7.03.2014 16:11
Remedii naturiste care ne ajută să scăpăm de răceală Remedii naturiste care ne ajută să scăpăm de răceală

“Medicamentul să-ți fie hrana, și hrana să-ți fie medicamentul” – spunea Hippocrate – părintele medicinei – acum aproximativ 2500 de ani. Așadar, la fel ca pentru toate bolile, tratamentul răcelii pornește în primul rând de la dieta.

7.03.2014 13:27
Tipologiile personalităților dificile - (1) ANXIETATEA Tipologiile personalităților dificile - (1) ANXIETATEA

Cu siguranță, fiecare dintre noi a întâlnit la școală, serviciu, în cercurile de prieteni, cel puțin una dintre tipologiile personalităților dificile, cum ar fi cele anxioase, paranoice, histrionice (dornice de captarea atenției celorlalți), obsesionale, narcisice, schizoide, obsesiv-compulsive, dependente, depresive, evitante sau pasiv-agresive. În prima parte a micului nostru „tratat”, vom prezenta persoanele anxioase.

7.03.2014 11:25