Lifestyle
RSS Lifestyle

Machiajul și greșelile pe care nu trebuie să le facem!

Image and video hosting by TinyPic

Cu toții știm că exista o linie foarte subțire între estetic și inestetic, iar riscul să trecem linia inesteticului este foarte mare. Din păcate, noi femeile nu acordăm întodeauna foarte multă importanță menținerii frumuseții noastre, iar uneori, rezultatele devin dezastruoase. Dorința aprigă de a arăta cât mai bine și utilizarea unor cantități mari de produse cosmetice nu este deloc cea mai bună cale de a pune în valoare trăsăturile cele mai rafinate și cu siguranță rezultatul pe care îl vom vedea în oglindă nu va fi cel pe care îl așteptăm cu atâta ardoare.

Toate ne dorim o piele frumoasă, un machiaj care sa ne transforme pe cat se poate și să ne ajute să rămânem tinere pentru cât mai mult timp. Cu toate acestea, sunt sigură că ați văzut în jurul vostru greșeli de machiaj care în loc să valorizeze persoana respectivă, din contră o defavorizau. Sincer, vă mărturisesc că m-am speriat când am început să mă documentez pentru acest articol, din cauză că nu mă așteptam să descopăr atât de multe greșeli pe care unele dintre noi le facem atunci când ne machiem. Machiajul este o adevărată artă, multe dintre noi o practică dar puține sunt cele care o cunosc și se și pricep.

Unele femei nu conștientizează greșelile pe care le fac în această privință, din cauză că ele se repetă și devin parte a ritualului lor zilnic de înfrumusețare. De câte ori nu am văzut în jurul nostru o femeie ale cărei gene erau puternic încărcate cu cantități excesive de rimel sau tenul încărcat cu fond de ten? Greșelile pe care le facem atunci când ne machiem, clar ne sabotează look-ul. Exces de zel, grabă, neîndemânare... putem găsi multe scuze pentru care machiajul nu a ieșit bine. Iată cele mai frecvente greșeli pe care trebuie să le evităm când vrem să ne facem frumoase.

Aplicarea rimelului pe genele inferioare

Este o greșeală deoarece atrage atenția asupra imperfecțiunilor de sub ochi precum cearcănele sau altele. Dacă vrei să ai un look cât mai tineresc, ar trebui să apelezi la alte trucuri. Nu numai ca acest stil de a te machia micșorează ochii dar poate crea umbre puternice sub pleoapă, de unde și impresia că ai cearcăne. Poți folosi rimel pe genele superioare atât ziua cât și seara.

Rujul prea închis la culoare

Pe măsură ce îmbătrânim, buzele își mai pierd din expresivitate și conturul pare că se estompează. Ca rezultat, rujul nu mai stă la locul lui după aplicare. Rujul roșu ce depășește buzele sau chiar se întinde pe dinți va face pe oricine să arate ca o bunicuță. Evită culorile stridente care să evidențieze orice defect și folosește mai degrabă gloss-uri rozalii sau nuanțe cât mai naturale. Pentru un „look horror" desăvârșit, aplică un contur de buze negru sau foarte închis la culoare pe care să îl umpli cu ruj roz. Cele mai urâte rezultate sunt obținute atunci când rujul are o nuanță mult mai deschisă decât conturul de buze. Mai bine renunță la contur decât să aplici unul prea închis, care te face să arăți ca Morticia Adams. Dacă vrei totuși ca buzele tale să capete mai mult volum, folosește gloss. Pentru cele care cred că gloss-ul este prea lipicios și nu-l pot suporta pe buze sub nicio formă, combinarea a două nuanțe diferite poate face minuni.

Prea mult fond de ten și pudră

Nu folosi pudra pentru față în exces, chiar daca utilizezi o nuanță potrivită celei pe care o are tenul tău. Pentru a evita aspectul de piele încărcată, alege o pudra translucidă. Efectul va fi subtil si vei obține un look proaspăt. Observăm adesea femei cu tenul foarte frumos despre care nu ne putem da seama dacă au folosit sau nu fond de ten. Cu siguranță au folosit unul de calitate foarte bună. Acesta este tipul de produs care trebuie folosit, translucid și natural astfel încât să acopere defectele, nu se le accentueze.

Sprâncene pensate excesiv și colorate

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, genele și sprâncenele nu vor mai fi la fel de dese. Nu mai e nevoie să le pensam la fel de des și la fel de mult. Totuși sunt importante și trebuie sa știm cum să le definim pe cele care sunt prea subțiate. Cele conturate cu creion negru nu fac altceva decât să înăsprească fizionomia. Forma nepotrivită a sprâncenelor îți poate schimba radical aspectul și expresia feței într-o variantă care să nu te avantajeze deloc. Sprâncenele nu trebuie să îți înăsprească fața, la fel cum nu trebuie să pară două „lipitori" trântite pe frunte.

Blush aplicat în mijlocul obrajilor

Bujori... pe lângă obrăjori. Aplicarea greșită a blushului, pudrei de contur și a pudrei bronzante este greșeala pe care o puteți observa pretutindeni. Uneori nu înțelegi de ce rutina ta de machiaj nu dă rezultatele dorite? Ești convinsă că ai aplicat toate fardurile și fondul de ten corect, dar te-ai trezit cu obraji de păpușă rusească? Poate că aplici greșit blush-ul. Pe lângă alegerea unei nuanțe potrivite, blush-ul sau fardul de obraz trebuie aplicat corect, în funcție de forma feței tale. Nu face două rotocoale în mijlocul obrazului și nu trasa linii de la urechi spre gură dacă nu vrei să arăți ca un clovn. Multe femei abuzează de genul acesta de produse, aplicându-le la întâmplare, doar pentru a da pielii un strop de culoare. Asigura-te că alegi nuanța potrivită și așează fiecare produs acolo unde îi este locul, blush-ul pe pomeți, pudra de contur pe centrul obrajilor, iar pudra bronzantă pe zonele pe care soarele le bronzează în mod natural și anume pomeți, frunte, vârful nasului și bărbie.

Camuflajul cearcănelor

Alege un corector cu două, maxim trei nuanțe mai deschis decât pielea ta, cu textura mată pentru a anula petele sau cearcănele după care fondul de ten va uniformiza apoi tenul. Poți alege și un corector iluminator, însă e mai bine să rămâi în zona de siguranță. Unele produse cu particule care reflectă lumina, aplicate în exces, pot capta lumina de așa manieră încât te vor face să arăți ca și cum te-ai machiat pentru petrecerea de Halloween.

Să dormi nedemachiată

Mai există cineva astăzi care să facă așa ceva? Vai!! Așa spunem toate. Să dormi cu machiajul poate costa pielea ta foarte mult. Specialiștii au constatat că fiecare noapte în care dormi nedemachiată te îmbătrânește cu 7 zile și este o greșeală ce te poate costa pe termen lung sănătatea pielii tale!

Image and video hosting by TinyPic

Iuliana GheorgheAgenția RADOR - 26.07.2014 0:29