Sănătate
RSS Sănătate
 Ziua Mondială a Inimii Ziua Mondială a Inimii

În Parcul Tineretului, este organizat, de la aceasta oră, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii un cros. Organizatorii vor oferi gratuit pliante și reviste de sănătate, iar cei prezenți își vor putea măsura tensiunea arterială.

28.09.2014 13:58
Cinci lucruri mai puțin cunoscute despre mere Cinci lucruri mai puțin cunoscute despre mere

Merele sunt printre cele mai consumate fructe în întreaga lume. Proprietățile merelor au fost discutate și studiate îndelung, încă din timpuri străvechi. Majoritatea oamenilor cunosc acum beneficiile pentru sănătate ale acestui fruct minunat.

27.09.2014 19:42
Guvernul spaniol își retrage controversatul proiect de lege privind avortul Guvernul spaniol își retrage controversatul proiect de lege privind avortul

Intenția era de permite întreruperea sarcinii numai în cazul violului sau al situației în care sarcina prezintă risc pentru viața mamei. Planul a fost îndelung criticat de membrii opoziției și de organizațiile pentru drepturile femeilor, iar în final a fost respins și de membrii Guvernului Spaniei.

24.09.2014 18:29
Riscurile apariției bolilor cardiovasculare Riscurile apariției bolilor cardiovasculare

Din 30 în 30 de minute un român suferă un infarct miocardic și la fiecare 9 minute o persoană este diagnosticată cu sindrom coronarian acut, principala cauză de mortalitate cardiovasculară în România, spune profesor doctor Dan Gaiță.

23.09.2014 17:48
Șeful Clinicii de Cardiologie din Târgu Mureș propune extinderea rețelei de asistare a pacientului cu infarct miocardic Șeful Clinicii de Cardiologie din Târgu Mureș propune extinderea rețelei de asistare a pacientului cu infarct miocardic

Șeful Clinicii de Cardiologie din Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, medicul Benedek Imre, a propus ieri extinderea rețelei de asistare a pacientului cu infarct miocardic acut în toată regiunea de centru, respectiv județele Mureș, Alba, Harghita, Brașov, Covasna și Sibiu.

21.09.2014 9:32
Sucul din cartofi, un remediu eficient pentru gastrită și dureri de cap Sucul din cartofi, un remediu eficient pentru gastrită și dureri de cap

Proprietățile curative ale cartofului sunt cunoscute de sute de ani, mai ales sucul acestei legume, care ajută la tratarea mai multor boli. Sucul din cartofi este un remediu eficient împotriva gastritei.

17.09.2014 16:40
De vineri, românii vor primi prin poștă cardul de sănătate De vineri, românii vor primi prin poștă cardul de sănătate

Românii vor primi, de vineri, acasă, prin poștă, cardul de sănătate, care se dorește o confirmare a prezenței lor la furnizorul de servicii medicale, dar și o formă de validare a calității de asigurați.

16.09.2014 19:00
Un mic dejun sănătos pentru școlari Un mic dejun sănătos pentru școlari

Sunt mulți copii care nu iau micul dejun sau care nu au o alimentație indicată pentru prima masă a zilei. Specialiștii în nutriție atrag atenția că un consum de alimente adecvate la trezire ajută la acoperirea necesarului nutrițional și de energie al copilului, precum și la îmbunătățirea randamentului fizic și intelectual.

15.09.2014 17:34
Boala limbii albastre, confirmată în 13 județe Boala limbii albastre, confirmată în 13 județe

În 13 județe a fost confirmată boala limbii albastre, specifică rumegătoarelor, după ce au fost semnalate alte cazuri în județul Giurgiu.

7.09.2014 11:47
Medici din Argeș, trimiși în judecată pentru mită în cazul pensionărilor anticipate Medici din Argeș, trimiși în judecată pentru mită în cazul pensionărilor anticipate

Doi medici de la Serviciul de Expertiză a Capacității de Muncă de la Casa Județeană de Pensii și Asigurări Sociale Argeș au fost trimiși în judecată în stare de arest preventiv.

2.09.2014 18:13
A fost descoperită nemurirea A fost descoperită nemurirea

Se numește Turritopsis Nutricula și este o meduză nemuritoare.

1.09.2014 14:49
Primul deces la animale confirmat cauzat de boala limbii albastre Primul deces la animale confirmat cauzat de boala limbii albastre

O oaie a murit în cursul zilei de ieri în comuna Siriu din cauza bolii limbii albastre.

28.08.2014 18:59
Persoanele care merg cu bicicleta sunt mai fericite și mai creative Persoanele care merg cu bicicleta sunt mai fericite și mai creative

Persoanele care se deplasează cu bicicleta la locul de muncă sunt mai fericite și mai creative decât cele care folosesc alt mijloc de transport, indică rezultatele un nou studiu.

28.08.2014 16:13
O nouă boală infecțioasă a animalelor: virusul 'Schmalenberg' O nouă boală infecțioasă a animalelor: virusul 'Schmalenberg'

În Bulgaria poate izbucni în orice moment infecția cu virusul "Schmalenberg", care a ajuns la frontiera cu Serbia și este înregistrat în Grecia și Turcia, se arată într-un raport al Centrului de evaluare a riscului de pe lângă Agenția pentru Siguranța Alimentelor din Bulgaria.

27.08.2014 17:53
Mii de oameni au răspuns apelului la donare de sânge făcut de autoritățile sanitare Mii de oameni au răspuns apelului la donare de sânge făcut de autoritățile sanitare

Mii de oameni au răspuns și ieri apelului la donare de sânge făcut de autoritățile sanitare. Din cauza crizei de sânge, în multe spitale medicii au operat numai urgențele.

22.08.2014 12:01
OMS spune că România se situează printre primele țări din Europa în ceea ce privește incidența și mortalitatea cauzate de bolile vasculare cerebrale OMS spune că România se situează printre primele țări din Europa în ceea ce privește incidența și mortalitatea cauzate de bolile vasculare cerebrale

România se situează printre primele țări din Europa în ceea ce privește incidența și mortalitatea cauzate de bolile vasculare cerebrale.

21.08.2014 16:57
Poliția Animalelor, o nouă structură a ANSVSA Poliția Animalelor, o nouă structură a ANSVSA

Poliția Animalelor este noua structură pe care o va avea Autoritatea Națională Sanitar Veterinară. Opt inspectori vor acționa în capitală și câte unul în fiecare județ.

21.08.2014 12:34
152 de ani de la înființarea Corpului ofițerilor sanitari ai armatei 152 de ani de la înființarea Corpului ofițerilor sanitari ai armatei

Medicina militară înființează joi 152 de ani de la înființarea Corpului ofițerilor sanitari ai armatei.

21.08.2014 11:46
Proteste în Monrovia, Liberia, față de izolarea unui cartier din cauza epidemiei de Ebola Proteste în Monrovia, Liberia, față de izolarea unui cartier din cauza epidemiei de Ebola

Poliția din Monrovia, capitala Liberiei, a utilizat gaze lacrimogene pentru a dispersa un grup de protestatari care cereau ridicarea carantinei din cartierul lor, carantină impusă din cauza epidemiei de infecție cu virusul letal Ebola.

20.08.2014 17:43
Un celular din șase este contaminat cu bacteria E.coli Un celular din șase este contaminat cu bacteria E.coli

Un celular din șase este contaminat cu bacteria E.coli, indică rezultatele unui studiu efectuat recent în SUA.

19.08.2014 9:43
Efecte benefice ale consumului de porumb fiert Efecte benefice ale consumului de porumb fiert

Pe lângă faptul că este gustos, porumbul este și foarte sănătos. Mai exact, acesta protejează inima, rinichii, ficatul, sistemul nervos și conferă vitalitate pe termen lung. De asemenea, cercetările au arătat că porumbul fiert își păstrează vitaminele și aminoacizii într-o proporție foarte mare.

18.08.2014 11:04
Detalii mai puțin cunoscute despre pepenele roșu Detalii mai puțin cunoscute despre pepenele roșu

Pepenele roșu, unul dintre fructele preferate ale verii pentru proprietățile sale răcoritoare și savoarea unică, are, în afară de aceasta, numeroase beneficii pentru sănătate și proprietăți mai puțin cunoscute, informează Huffingtonpost.com

17.08.2014 17:25
Crucea Roșie organizează cursuri îngrijitori copii Crucea Roșie organizează cursuri îngrijitori copii

Crucea Roșie a început în această săptămână cursuri gratuite de îngrijitor copii. Cursurile se desfășoară în 17 județe și sunt finanțate din bani europeni.

16.08.2014 12:14
Medecins sans frontieres: În șase luni ar trebui preluat controlul asupra epidemiei de Ebola Medecins sans frontieres: În șase luni ar trebui preluat controlul asupra epidemiei de Ebola

Organizația Medici fără Frontiere (MSF) a declarat că Organizația Mondială a Sănătății (OMS) trebuie să preia comanda în ce privește epidemia cu virusul mortal Ebola.

15.08.2014 15:58
Insulina inhalabilă devine disponibilă la nivel mondial Insulina inhalabilă devine disponibilă la nivel mondial

Insulina inhalabilă produsă în Statele Unite ale Americii va putea fi distribuită la nivel mondial grație unui acord de licență exclusiv între două companii.

13.08.2014 16:24
Specialiștii recomandă schimbarea pernelor la fiecare șase luni Specialiștii recomandă schimbarea pernelor la fiecare șase luni

S-ar putea să aveți o pernă favorită care pare să vă ajute să dormiți mult mai bine. Însă ea ar putea provoca acnee și declanșa alergii, dacă este veche de mai mult de șase luni, afirmă un expert.

12.08.2014 14:14
PillCam - pilula cu cameră care face fotografii în corpul uman PillCam - pilula cu cameră care face fotografii în corpul uman

"Pillcam" este un ingenios dispozitiv alcătuit dintr-o cameră video miniaturală și un sistem de iluminat cu LED. Este înghițit la fel ca o pastilă și, trecând prin tractul digestiv, dezvăluie eventuala existență a unor anomalii la acest nivel.

11.08.2014 14:34
Două persoane din județul Olt sunt suspectate de infectare cu antrax Două persoane din județul Olt sunt suspectate de infectare cu antrax

Două persoane din județul Olt sunt suspectate de infectare cu antrax. Ele sunt internate la spitale din Caracal și din Pitești, iar starea lor este bună.

9.08.2014 13:13
Legume care hidratează mai mult decât apa Legume care hidratează mai mult decât apa

Hidratarea este foarte importantă, mai ales în timpul verii, atunci când, din cauza transpirației abundente, organismul are nevoie de mai multe lichide.

7.08.2014 15:49
Doar 8,2% din ADN-ul uman realizează funcții importante în organism, dezvăluie un nou studiu Doar 8,2% din ADN-ul uman realizează funcții importante în organism, dezvăluie un nou studiu

Doar 8,2% din ADN-ul uman realizează funcții importante în organism, restul fiind ADN non-codant, supranumit "ADN de tomberon", se afirmă într-un studiu realizat recent de cercetătorii de la Universitatea Oxford.

29.07.2014 20:01
Echipament nou de depistare a tuberculozei la Spitalul de Pneumologie Marius Nasta Echipament nou de depistare a tuberculozei la Spitalul de Pneumologie Marius Nasta

Spitalul de Pneumologie "Marius Nasta" din București are de astăzi un echipament performant de depistare rapidă a tuberculozei. Dacă până acum pacienții erau nevoiți să aștepte până la patru luni pentru a afla dacă au sau nu TBC, cu noua aparatură rezultatul vine în cel mult două ore.

22.07.2014 13:43
Un furnizor al lanțurilor McDonalds și KFC din China livra carne expirată Un furnizor al lanțurilor McDonalds și KFC din China livra carne expirată

Reprezentanțele din China ale unor lanțuri fast-food au încetat să mai folosească carne de la un furnizor din Shanghai, în urma acuzațiilor că aceasta ar fi fost în afara termenului de valabilitate.

21.07.2014 16:55
O companie de tutun din SUA, obligată să plătească miliarde de dolari văduvei unui fumător O companie de tutun din SUA, obligată să plătească miliarde de dolari văduvei unui fumător

Al doilea producător de țigări din Statele Unite, R.J. Reynolds, a fost obligat să plătească daune în valoare de 23 de miliarde de dolari soției unui fumător care a murit de cancer la plămâni.

20.07.2014 11:12
Moartea din cauza unei boli grave și rata infectării au scăzut simțitor în mileniul 3, relevă un raport al ONU Moartea din cauza unei boli grave și rata infectării au scăzut simțitor în mileniul 3, relevă un raport al ONU

Agențiile ONU care deruleză programe pentru prevenirea și tratarea bolilor grave au declarat că moartea survenită în urma unei boli grave și rata infectării au scăzut cu peste o treime în ultimul deceniu. Africa rămâne, însă, cel mai afectat continent.

16.07.2014 18:05
Anchetă la  Centrul de Transfuzie Sanguină din Slobozia Anchetă la Centrul de Transfuzie Sanguină din Slobozia

Nouă medici și asistente de la Centrul de Transfuzie Sanguină din Slobozia, printre care și șefa instituției, au fost reținuți ieri de procurori. Ei sunt acuzați că le-ar fi vândut unor pacienți care urmau să fie operați sângele de care aveau nevoie.

11.07.2014 9:49
Nivel alarmant de cazuri de diabet în rândul tinerilor, înregistrate în Sri Lanka Nivel alarmant de cazuri de diabet în rândul tinerilor, înregistrate în Sri Lanka

Un consiliu medical din Sri Lanka a recomandat tuturor cetățenilor țării să efectueze testul pentru depistarea diabetului de tipul II. Inițiativa apare după ce rezultatele testelor de laborator au indicat faptul că un sfert din populația Sri Lankăi, cu vârste cuprinse între 22 și 30 de ani, prezintă această afecțiune.

1.07.2014 20:23
Ministerul Sănătății va organiza, duminică o sesiune extraordinară a concursului de rezidențiat Ministerul Sănătății va organiza, duminică o sesiune extraordinară a concursului de rezidențiat

Ministerul Sănătății va organiza, duminică o sesiune extraordinară a concursului de rezidențiat, după ce ministrul de resort, Nicolae Banicioiu a aprobat, în luna mai, organizarea unei sesiuni extraordinare a concursului pentru locurile și posturile rămase libere la domeniul medicină.

27.06.2014 19:39
Persoane membre ale Alianței Pacienților Cronici din România au dat în judecată Ministerul Sănătății și CNAS Persoane membre ale Alianței Pacienților Cronici din România au dat în judecată Ministerul Sănătății și CNAS

Statul român trebuie să asigure tratamentul gratuit pentru șapte bolnavi de cancer care au nevoie urgentă de medicamente noi și scumpe, neincluse pe lista celor compensate.

18.06.2014 16:16
Organizația Institutelor Europene de Cancer se reunește în premieră în țara noastră, la Cluj-Napoca Organizația Institutelor Europene de Cancer se reunește în premieră în țara noastră, la Cluj-Napoca

Organizația Institutelor Europene de Cancer (OECI) se reunește în premieră în țara noastră, pentru OECI Oncology Days & General Assembly, în perioada 11-13 iunie. Manifestarea este organizată în parteneriat cu Institutul Oncologic „Prof.Dr. Ion Chiricuță” (IOCN).

12.06.2014 20:22
Bicarbonatul de sodiu, mai mult decât un aliment Bicarbonatul de sodiu, mai mult decât un aliment

Majoritatea dintre noi îl avem în casă, dar probabil nu știm că bicarbonatul de sodiu poate fi folosit la gătit, ca produs cosmetic, ca medicament, dar și pentru a face curățenie în casă. Lista de beneficii este lungă: este ieftin, fără chimicale toxice, eficient și versatil.

11.06.2014 15:55
Soarele  - cu bune și rele Soarele - cu bune și rele

Soarele devine de la o vară la alta tot mai dăunător pentru piele. Stratul de ozon se micșorează anual din cauza poluanților atmosferici și, de la an la an, ajung mai multe tipuri de radiații puternice la nivelul pământului.

10.06.2014 9:17
Consumul de ceapă poate ameliora migrenele Consumul de ceapă poate ameliora migrenele

Ceapa este aliat de nădejde în cazul migrenelor, ea tratând cu succes durerile insuportabile de cap. În cazul în care vă confruntați cu o astfel de situație, tăiați ceapa rondele și aplicați comprese în zona cefei, dar și pe tâmple.

2.06.2014 17:29
31 mai - Ziua mondială fără tutun 31 mai - Ziua mondială fără tutun

Statistica arată că în țara noastră sunt aproape 5 milioane de fumători, iar peste 42 de mii de români mor anual din cauza bolilor provocate de fumat. Cu ocazia Zilei Mondiale fără tutun , Sibiul va găzdui astăzi, proiectul " Pe 31 mai, Sibiul renunță la fumat!"

31.05.2014 13:54
Un documentar acuză Guvernul SUA pentru obezitatea din rândul copiilor Un documentar acuză Guvernul SUA pentru obezitatea din rândul copiilor

"Fed Up" este un documentar care analizează obezitatea în rândul copiilor din Statele Unite, practicile marilor companii alimentare și lipsa de implicare a politicienilor în această problemă. Filmul urmărește viața a patru copii, pe parcursul a doi ani.

30.05.2014 11:33
Polenul, un miracol al naturii Polenul, un miracol al naturii

Polenul crud reprezintă una dintre cele mai bogate surse cunoscute de seleniu, care este un antioxidant esențial în procesul de eliminare a metalelor grele din organism.

27.05.2014 18:01
Lipsa de fonduri pentru vaccinarea câinilor împotriva rabiei determină moartea a mii de copii, în fiecare an Lipsa de fonduri pentru vaccinarea câinilor împotriva rabiei determină moartea a mii de copii, în fiecare an

Experți internaționali din domeniul sănătății au declarat că o lipsă de fonduri pentru vaccinarea câinilor împotriva rabiei determină moartea a mii de copii, în fiecare an.

27.05.2014 9:52
Conferința Națională Interdisciplinară dedicată depresiei Conferința Națională Interdisciplinară dedicată depresiei

Compania de comunicare medicală Houston NPA organizează pe 23 și 24 mai Conferința Națională Interdisciplinară “Impactul sindromului depresiv asupra pacientului și asupra societății”, care se va desfășura la București, Crystal Palace Ballrooms (Calea Rahovei 198A, sector 5).

23.05.2014 12:52
Fisticul ne ajută să ne îngrijim pielea Fisticul ne ajută să ne îngrijim pielea

Aspectul pielii noastre nu depinde doar de îngrijirea externă, dieta alimentară jucând și ea un rol important. Componentele nutriționale ale fisticului exercită un rol esențial în regenerarea, hidratarea și protecția pielii.

22.05.2014 14:15
Beneficii ale dietei mediteraneene, demonstrate de un nou studiu Beneficii ale dietei mediteraneene, demonstrate de un nou studiu

Cercetătorii au descoperit că acizii grași nitro obținuți prin reacția dintre acizii grași nesaturați din uleiul de măsline și azotul din legume blochează enzima numită SEH, care crește tensiunea arterială.

21.05.2014 16:21
Celulele telocite, descoperite recent de oameni de știință români, contribuie la regenerarea hepatică Celulele telocite, descoperite recent de oameni de știință români, contribuie la regenerarea hepatică

Pentru prima oară de la descoperirea telocitelor, Institutul “Victor Babeș” a primit sprijin de la Ministerul Educației pentru modernizarea infrastructurii destinată cercetării avansate în medicina celulară și moleculară. Valoarea proiectului este de peste 43 de milioane de lei și se va derula pe o perioadă de 18 luni.

13.05.2014 17:47
Angela Merkel a slăbit zece kilograme în urma unei diete cu morcovi Angela Merkel a slăbit zece kilograme în urma unei diete cu morcovi

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, în vârstă de 59 de ani, a slăbit, până acum, zece kilograme în urma unei diete cu morcovi, începută la recomandarea medicului, după accidentul de schi de acum cinci luni.

8.05.2014 13:39
Tratamentele pentru fertilitate amenință structura umană, avertizează pionierul fertilizării in vitro Robert Winston Tratamentele pentru fertilitate amenință structura umană, avertizează pionierul fertilizării in vitro Robert Winston

Pionierul fertilizării in vitro, Lord Robert Winston, a avertizat că piața în creștere a tratamentelor pentru fertilitate ar putea "amenința caracteristicile noastre omenești", ca urmare a faptului că bogații ar putea plăti pentru a avea așa-numiți "copii proiectați".

7.05.2014 17:16
Bulgarii vor să interzică margarina Bulgarii vor să interzică margarina

Dieteticienii bulgari vor să interzică vânzarea margarinei, din cauza nocivității acizilor grași, prezenți în acest produs alimentar, obținut dintr-un amestec de grăsimi vegetale și animale, scrie novinite.com.

7.05.2014 11:02
Beneficiile consumului de grapefruit Beneficiile consumului de grapefruit

Cercetătorii de la Universitatea Ebraică din Ierusalim și Massachusetts General Hospital au descoperit recent că o substanță numită naringenina, un antioxidant derivat din grapefruitul amar - care are legătură cu aroma și la alte citrice - poate determina ficatul să descompună grăsimea și, de asemenea, ajută la creșterea sensibilității corpului la insulină.

6.05.2014 11:29
Sângele ar putea deține secretul întineririi Sângele ar putea deține secretul întineririi

Revistele de specialitate "Science" și "Nature" au publicat trei studii care demonstrează faptul că "sângele luat de la organisme tinere" va inversa efectul îmbătrânirii. Conform cercetătorilor, sângele tânăr întinerește atât creierul, cât și musculatura.

6.05.2014 11:12
ONU dorește reducerea cu 25% a deceselor premature până în 2025 ONU dorește reducerea cu 25% a deceselor premature până în 2025

Abordarea unui stil de viață mai sănătos ar putea preveni 37 de milioane de decese în întreaga lume în următorii 15 ani, potrivit primului studiu de acest gen. Prin combaterea a doar șase factori majori de risc extrem, riscul deceselor provocate de cancer, diabet, infarct și cancer la plămâni ar putea fi redus substanțial.

4.05.2014 17:52
Mersul pe jos mărește capacitatea de concentrare și gândire Mersul pe jos mărește capacitatea de concentrare și gândire

Conform unui studiu efectuat de cercetătorii Universității Santa Clara din SUA, mersul pe jos influențează capacitatea de concentrare și gândire.

3.05.2014 14:11
Legătura dintre alcool și obezitate Legătura dintre alcool și obezitate

Cei care beau mai mult de trei pahare de vin ar putea ajunge la "un moment de cotitură", pentru că vor consuma aproximativ 6.300 de calorii suplimentare în următoarele 24 de ore, potrivit unui nou studiu.

29.04.2014 16:32
Intervenție chirurgicală în premieră în țara noastră la Spitalul Marie Curie Intervenție chirurgicală în premieră în țara noastră la Spitalul Marie Curie

Intervenție chirurgicală în premieră în țara noastră. Medicii de la Spitalul Marie Curie opereză o fetiță de doi ani și jumătate pentru corectarea unor deformații ale coloanei vertebrale.

29.04.2014 13:42
Exista un mecanism care sa blocheze virusul SIDA Exista un mecanism care sa blocheze virusul SIDA

Studiul condus de o echipă de la Centrul Național de Biotehnologie este publicat în revista PNAS. O echipă de cercetători de la Consiliul Superior de Cercetări Științifice (CSIC) a descris un nou mecanism molecular care blochează infectarea cu VIH-1.

29.04.2014 13:16
În Europa există un risc maxim de răspândire a poliomielitei În Europa există un risc maxim de răspândire a poliomielitei

Organizația Mondială a Sănătății atrage atenția că în Europa există un risc maxim de răspândire a poliomielitei, din cauza scăderii vaccinărilor, apariției unor cazuri în zonele de conflict și circulației virusului în Asia. În aceste condiții, medicii atrag atenția din nou asupra importanței vaccinării

29.04.2014 9:54
Tendința de scădere a ratei de vaccinare a populației, un fenomen care se generalizează, în special în Europa Tendința de scădere a ratei de vaccinare a populației, un fenomen care se generalizează, în special în Europa

Reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății pentru România, Victor Olșavszchi, a atras astăzi atenția că tendința de scădere a ratei de acoperire privind vaccinarea populației este un fenomen care se generalizează, în special în Europa.

28.04.2014 13:55
Tehnologia provoacă uscarea ochilor Tehnologia provoacă uscarea ochilor

Doctor Bülent Rașit Tuncel, specialist în Chirurgie și Boli Oftalmologice, susține faptul că dezvoltarea tehnologiei și răspândirea internetului a determinat apariția, tot mai de întâlnită în ultimul timp, a uscăciunii ochiului.

25.04.2014 17:44
Cercetătorii au reușit să oprească evoluția aterosclerozei în cadrul unui studiu de laborator Cercetătorii au reușit să oprească evoluția aterosclerozei în cadrul unui studiu de laborator

Oamenii de știință sunt tot mai aproape de descoperirea unui tratament împotriva bolilor de inimă. Cercetătorii au găsit un mod de a bloca depunerea colesterolului pe pereții vaselor de sânge, care cauzează producerea atacurilor de inimă și a atacurilor vasculare cerebrale.

25.04.2014 12:38
Cele mai bune zece alimente pentru femei Cele mai bune zece alimente pentru femei

Deși este indicat sǎ consumǎm cu toții hranǎ cât mai sǎnǎtoasǎ, atât bǎrbații cât și femeile ar trebui sǎ aibǎ propriul set de recomandǎri legate de regimul alimentar. Femeile prezintǎ alt metabolism fațǎ de bǎrbați, deci alte nevoi nutriționale, de aceea în dieta femeilor ar trebui sǎ predomine anumite alimente.

24.04.2014 11:30
Semnalele date de organism în cazul stresului cronic Semnalele date de organism în cazul stresului cronic

Stilul modern de viață poartă cu sine o serie de obiceiuri greșite, la care oamenii se supun zilnic. Stresul cronic reprezintă o lovitură puternică pentru organism, însă corpul transmite semnale și simptome, pe care trebuie să le recunoaștem la timp.

23.04.2014 16:19
Unități medicale și farmacii din capitală cu program special în aceste zile Unități medicale și farmacii din capitală cu program special în aceste zile

Mai multe unități medicale și farmacii din capitală au program special în aceste zile. Pe lângă serviciile de ambulanță, funcționează non-stop și unități ale marilor clinici care pot prelua urgențele.

21.04.2014 16:23
Consumul moderat de vin nu afectează sănătatea Consumul moderat de vin nu afectează sănătatea

Dacă vă place să vă relaxați bând un pahar de vin, atunci asta este știrea pe care o așteptați. Conform spuselor unui cercetător, vinul, în cantități moderate, nu este periculos pentru sănătate.

19.04.2014 16:19
Recomandări pentru masa de Paști Recomandări pentru masa de Paști

Ca în fiecare an, medicii avertizează cu privire la excesele alimentare din perioada sărbătorilor. Specialiștii recomandă consumul moderat de mâncăruri grele, mai ales celor care au ținut post sau au diverse afecțiuni.

19.04.2014 9:40
Mituri legate de hrana sănătoasă Mituri legate de hrana sănătoasă

Deseori ni se întâmplă să consumăm alimente despre care credem că sunt sănătoase, slabe în calorii și hrănitoare, însă nu întotdeauna eticheta pe care scrie "light" sau "diet" ne garantează o siluetă de invidiat și o sănătate de fier.

18.04.2014 13:36
Vegetarienii sunt mai predispuși la alergii decât omnivorii Vegetarienii sunt mai predispuși la alergii decât omnivorii

Vegetarienii sunt mai puțin sănătoși și mai predispuși la alergii și cancer decât cei care consumă carne, afirmă un studiu efectuat de Universitatea Medicală din Graz, Austria.

17.04.2014 12:46
17 aprilie - Ziua Internațională a Hemofiliei 17 aprilie - Ziua Internațională a Hemofiliei

În fiecare an, pe 17 aprilie, este Ziua Internațională a Hemofiliei - dedicată celor afectați de această afecțiune din categoria bolilor rare. În România, numărul celor care cunosc semnificația acestei zile este foarte mic. În fond, se estimează că numărul românilor care suferă de hemofilie nu depășește 2.000 persoane, majoritatea fiind copii și tineri.

17.04.2014 10:42
Beneficiile terapiei asistate de animale Beneficiile terapiei asistate de animale

Terapia asistată de animale este o formă de terapie care utilizează animale domestice sau de companie pentru a ajuta persoane suferind de tulburări de ordin mental, fizic sau social, pentru a reduce stresul sau consecințele unui tratament medical, sau problemele post-operatorii.

16.04.2014 9:58
11 aprilie - Ziua Internațională a Bolii Parkinson 11 aprilie - Ziua Internațională a Bolii Parkinson

Mii de lalele roșii vor fi împărțite astăzi trecătorilor din trei orașe din țară - București, Iași și Timișoara - cu prilejul Zilei Internaționale a bolii Parkinson. Acțiunea este realizată de Asociația de Luptă Împotriva Bolii Parkinson România, având ca partener Societatea de Neurologie din România (SNR).

11.04.2014 13:52
Cancerul există de cel puțin 3.200 de ani Cancerul există de cel puțin 3.200 de ani

Arheologii au descoperit existența cancerului pe un schelet uman de acum 3.000 de ani. În urma analizelor efectuate pe schelet, s-a ajuns la concluzia că bărbatul respectiv suferea de cancer cu metastaze, acesta fiind cel mai vechi cancer metastazat descoperit până astăzi, din punct de vedere arheologic.

8.04.2014 12:36
`Săptămâna pacienților` - un eveniment lansat de autoritățile din domeniul sănătății `Săptămâna pacienților` - un eveniment lansat de autoritățile din domeniul sănătății

Pacienții sunt chemați de astăzi în cadrul evenimentului "Săptămâna pacienților" să discute cu autoritățile din domeniu despre problemele cu care se confruntă.

26.03.2014 18:32
Efectele benefice ale cafelei asupra organismului Efectele benefice ale cafelei asupra organismului

Experții au întocmit o listă cu principalele calități ale cafelei - îmbunătățește puterea de concentrare și memoria, crește rezistența, reduce riscul apariției bolilor Parkinson și Alzheimer. Cafeaua este o sursă bogată de antioxidanți, încetinește îmbătrânirea și reduce riscul de ciroză hepatică.

26.03.2014 14:52
Alimente recomandate pentru sănătatea pielii și a părului Alimente recomandate pentru sănătatea pielii și a părului

Primăvara trebuie să ne recăpătăm tonusul, buna dispoziție și forma fizică, prin plimbări în aer liber, practicarea unui sport, dar și printr-o alimentație sănătoasă, care să abunde în vitamine. Și pentru faptul că "suntem ceea ce mâncăm", iată o listă de alimente care ne ajută să fim sănătoși, dar ne influențează pozitiv și aspectul fizic.

26.03.2014 12:47
Uleiul de pește este considerat un minunat supliment în nutriție Uleiul de pește este considerat un minunat supliment în nutriție

Uleiul de pește este considerat un minunat supliment în nutriție și un bun remediu pentru numeroase afecțiuni, inclusiv cancerul. Experții de la Healthy Geezer avertizează insa că acest produs luat fără sfatul medicului, în cantități prea mari poate fi periculos.

24.03.2014 11:40
Cinci produse alimentare care nu expiră niciodată Cinci produse alimentare care nu expiră niciodată

Fiecare avem în dulapurile din bucătărie produse alimentare de care am uitat și nu mai suntem siguri dacă sunt în termen de valabitate. Recent, experții au întocmit o listă cu cinci produse alimentare care nu expiră niciodată și pot fi consumate oricând.

19.03.2014 13:18
Proprietățile curative ale dovleacului Proprietățile curative ale dovleacului

Dovleacul poate oferi organismului nostru numeroase beneficii nutriționale. Pulpa de dovleac conține vitamina A, vitaminele E, C, săruri minerale, hidrați de carbon și protide. Sucul de dovleac este recomandat în tratarea cancerului și a maladiilor cardiovasculare.

13.03.2014 12:22
Persoanele de vârstă mijlocie care au o dietă bogată în proteine riscă să moară prematur Persoanele de vârstă mijlocie care au o dietă bogată în proteine riscă să moară prematur

O dietă bogată în proteine în timpul vârstei mijlocii sporește de două ori riscul unei morți premature, iar riscul de a muri de cancer este de patru ori mai mare, relevă un nou studiu.

12.03.2014 12:13
Problemele cu somnul pot indica un volum mai scăzut al masei cerebrale Problemele cu somnul pot indica un volum mai scăzut al masei cerebrale

Oamenii care au probleme cu somnul sunt predispuși la un volum mai scăzut de masă cerebrală în anumite zone ale creierului, față de persoanele care dorm fără nicio problemă, reiese dintr-un studiu realizat pe veterani americani, potrivit Reuters.

11.03.2014 12:38
Antibioticele folosite inadecvat pot cauza infecții bacteriene foarte periculoase pentru copii Antibioticele folosite inadecvat pot cauza infecții bacteriene foarte periculoase pentru copii

Antibioticele folosite inadecvat, chiar prescrise de medic, pot cauza, la copii, infecții bacteriene foarte periculoase, potențial mortale - avertizează Centrul american pentru Controlul și Prevenția Bolilor. Problema excesului de antibiotice este deja în atenția specialiștilor, din cauza înmulțirii infecțiilor cu bacterii care nu mai cedează la tratament.

9.03.2014 16:33
Medici americani au folosit o terapie genetică pentru a impulsiona sistemul imunitar al pacienților cu HIV Medici americani au folosit o terapie genetică pentru a impulsiona sistemul imunitar al pacienților cu HIV

Doctori americani au reușit, pentru prima oară, să folosească o terapie genetică pentru a impulsiona sistemul imunitar al pacienților cu HIV. O mutație în ADN-ul lor schimbă structura celulelor imune și previne astfel ca virusul HIV să ajungă în interiorul acestora.

6.03.2014 14:13
Un motiv în plus pentru a consuma ciocolată neagră Un motiv în plus pentru a consuma ciocolată neagră

Potrivit unui studiu al savanților olandezi, produsul poate reduce riscul de ateroscleroză, boală care favorizează apariția unor probleme cardiovasculare, precum infarctul de miocard.

5.03.2014 16:08
România, pe locul 20 din 23 de țări europene într-un studiu asupra calității vieții persoanelor cu scleroză multiplă România, pe locul 20 din 23 de țări europene într-un studiu asupra calității vieții persoanelor cu scleroză multiplă

România se află pe locul 20 din 23 de țări europene într-un studiu asupra calității vieții persoanelor cu scleroză multiplă, potrivit unei statistici bazate pe date comparative oferite de asociațiile naționale membre ale Platformei Europene pentru Scleroză Multiplă.

12.02.2014 19:24
Alimentele fermentate sunt foarte sănătoase Alimentele fermentate sunt foarte sănătoase

Varza murată, brânza cu mucegai și murăturile nu par a fi cele mai recomandate alimente într-o dietă echilibrată, însă cercetătorii britanici au descoperit că sunt foarte sănătoase. Alimentele fermentate stimulează bacteriile care ajută la creșterea imunității.

12.02.2014 12:13
Laptele și nucile de Brazilia garantează un somn sănătos Laptele și nucile de Brazilia garantează un somn sănătos

Cea mai bună rețetă pentru un somn sănătos este foarte gustoasă și la îndemnâna oricui. O cană de lapte proaspăt și un pumn de nuci braziliene garantează un somn bun și sănătos, conform unui studiu recent.

7.02.2014 17:21
60% dintre români suferă de obezitate sau exces ponderal 60% dintre români suferă de obezitate sau exces ponderal

România înregistrează o rată ridicată a obezității și a excesului ponderal în rândul populației. Aproape 60% dintre români suferă de aceste afecțiuni ale lumii moderne. În plus, un număr din ce în ce mai mare de copii se confruntă cu excesul ponderal.

6.02.2014 16:51
Mai puțin zahăr, pentru o memorie mai bună Mai puțin zahăr, pentru o memorie mai bună

Un nivel ridicat de zahăr în sânge, chiar și la persoanele care nu suferă de diabet zaharat, contribuie la pierderi de memorie. Concluzia aparține oamenilor de știință americani, care au efectuat un studiu cu participarea a 141 de persoane cu vârste de peste 63 de ani.

28.01.2014 19:14
Sănătatea copilului depinde și de vârsta tatălui Sănătatea copilului depinde și de vârsta tatălui

Un studiu recent a demonstrat că ceasul biologic funcționează nu numai în cazul femeilor. Dacă la reprezentantele sexului frumos vârsta reduce eficiența funcționării ovarelor, la bărbați crește riscul de mutații genetice.

28.01.2014 18:57
Sucurile de portocale și grapefruit întăresc sistemul osos Sucurile de portocale și grapefruit întăresc sistemul osos

După mai multe studii, oamenii de știință au constatat că sucul natural de portocale și grapefruit nu numai că stopează procesul de scădere a densității oaselor, dar poate și să provoace procesul invers, de întărire a oaselor.

23.01.2014 16:03
La nivel global, una din trei persoane este supraponderală La nivel global, una din trei persoane este supraponderală

Numărul persoanelor supraponderale și obeze în țările dezvoltate s-a cvadruplat, aproape, ajungând la un miliard începând din anul 1980, relevă un raport întocmit de o organizație britanică. În întreaga lume, una din trei persoane este acum supraponderală.

21.01.2014 15:07
Aportul de proteine la micul dejun scade apetitul din timpul zilei Aportul de proteine la micul dejun scade apetitul din timpul zilei

Persoanele care iau un mic dejun bogat în proteine, cum sunt ouăle, de exemplu, consumă mai puține calorii la prânz și seara decât cei care au consumat aceleași valori nutritive dimineața, însă nu cu proteine, ci cu carbohidrați.

17.01.2014 12:28
Zahărul, la fel de periculos ca tutunul Zahărul, la fel de periculos ca tutunul

Zahărul este la fel de periculos precum tutunul și poate provoca boli grave. Este concluzia unui nou studiu efectuat de un profesor de la Universitatea din Liverpool, citat de publicația Daily Mail. Cercetătorul, dar și alți academicieni, au cerut în repetate rânduri marilor companii din domeniul alimentar să micșoreze cu o treime conținutul de zahăr din produsele lor

13.01.2014 14:29
Nopțile nedormite pot afecta ireversibil creierul Nopțile nedormite pot afecta ireversibil creierul

Potrivit oamenilor de știință suedezi, după o singură noapte nedormită, în sânge crește concentrația unor substanțe care sunt produse de sistemul nervos central în urma unei comoții. Astfel, specialiștii subliniază că lipsa somnului poate fi asociată cu deteriorarea țesutului cerebal și cu bolile Alzheimer, Parkinson și scleroza multiplă.

6.01.2014 15:17
Sosul de roșii cu ulei de măsline protejează inima Sosul de roșii cu ulei de măsline protejează inima

Sosul de roșii este secretul longevității și al unei inimi sănătoase, au descoperit cercetătorii spanioli. Aceștia au stabilit că sosul de roșii conține 40 de antioxidanți numiți polifenoli, care protejează inima de așa-numitul stres oxidativ.

21.11.2013 18:22
Un compus cancerigen din fumul de țigară se regăsește și în multe alimente preparate termic Un compus cancerigen din fumul de țigară se regăsește și în multe alimente preparate termic

Coacerea sau prăjirea anumitor alimente provoacă formarea de acrilamidă, un cancerigen care se găsește în fumul de țigară. Formarea substanței este aproape inevitabilă în timp ce gătim alimentele la temperaturi mari. Expuse la foc, zaharurile și aminoacizii găsiți în majoritatea mâncărurilor pe bază de legume se combină și formează acrilamida.

19.11.2013 13:22
ONU: 842 de milioane de persoane suferă de foame, iar 500 de milioane de obezitate ONU: 842 de milioane de persoane suferă de foame, iar 500 de milioane de obezitate

Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) și Organizația Mondială a Sănătății (OMS) au avertizat că mai mult de jumătate din populația mondială are "grave probleme nutriționale" care se situează la extreme: fie înfometare, fie consum excesiv de alimente sau carențe de micronutrienți.

14.11.2013 17:49