Sănătate
RSS Sănătate

Mai puțin zahăr, pentru o memorie mai bună

Mai puțin zahăr, pentru o memorie mai bună

Un nivel ridicat de zahăr în sânge, chiar și la persoanele care nu suferă de diabet zaharat, contribuie la pierderi de memorie. Concluzia aparține oamenilor de știință americani, care au efectuat un studiu cu participarea a 141 de persoane cu vârste de peste 63 de ani.

Niciunul dintre participanți nu suferea de diabet, însă au fost supuși unor analize de sânge pentru a li se stabili nivelul glicemiei. După aceea, subiecților le-a fost scanat creierul pentru a se măsura hipocampusul, zona creierului responsabilă de construirea memoriei.

Hipocampusul reunește informațiile din diverse zone ale creierului și joacă un rol important în manifestările de agresivitate, motivație și formarea amintirilor.

În plus, participanții la studiu au fost supuși și unor teste de memorie. Fiecare trebuia să-și amintească 15 cuvinte auzite cu o jumătate de oră mai devreme. Participanții cu un nivel mai scăzut de zahăr în sânge au avut rezultate semnificativ mai bune. Ei au și un volum mai mare al hipocampusului.

(www.novinite.bg - 28 ianuarie)NOVINITE, Bulgaria - 28.01.2014 19:14