Interviu cu prof. dr. univ. Anna Eva Budura, singurul expert român în istoria Chinei (2)
De curând cititorii români au făcut cunoștință cu o nouă carte scrisă de prof. dr. univ. Anna Eva Budura: ”China – vieți în vâltoarea istoriei.” Specialitatea sa este istoria și este singurul expert român într-un domeniu foarte complicat, istoria Chinei. Vă prezentăm partea a doua a interviului realizat de redactorul RRI Marian Mizdrea.
6.04.2014 10:49
Cu bicicleta prin Amsterdam
Se spune că în orașul olandez de pe râul Amstel s-ar afla capitala ciclismului. Aici nu pare deloc neobișnuit să vezi domni eleganți “la ghidonul” bicicletei, doamne în ținute ireproșabile pedalând grăbite de dimineață, chiar părinți care-și conduc copiii la școală adesea cu același mijloc de transport. Cătălina locuiește în Amsterdam de un an și ne povestește cum este mersul pe două roți în cel mai libertin oraș al Europei.
22.07.2013 11:23
Interviu în exclusivitate cu purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Israel, Yigal Palmor
În ce privește condamnarea antisemitismului în țările europene, Yigal Palmor consideră că unele guverne fac acest lucru mai bine, în timp ce altele nu se descurcă la fel, probabil din motive politice și sociale. Din acest motiv- afirmă oficialul israelian- nu pot vorbi despre Europa de Est ca despre o regiune omogenă, pentru că situația din Ungaria, de exemplu, este cu mult mai rea decât este în România sau în Bulgaria.
22.04.2013 19:57
Corul Madrigal aniversează 50 de ani de existență
În data de 11 aprilie 1963, dirijorul Marin Constantin a înființat Corul Madrigal, care a devenit o adevărată emblemă națională și un simbol al artei interpretative românești. În semn de recunoaștere a valorii sale, Madrigalul a fost inclus în Patrimoniului Cultural Universal al UNESCO în 1992. Reporterul RRA Constanța Comănici a realizat un interviu cu actualul dirijor al Corului, Voicu Popescu, care conduce și Corul de Copii Radio și Grupul Coral Sound.
13.04.2013 11:43
Interviu în exclusivitate cu ambasadorul Statelor Unite la Moscova, în perioada anilor 1987-1991, Jack Matlock
După mai bine de 20 de ani, aflăm că în 1989 administrația Bush nu a dat undă verde URSS pentru o intervenție militară în România, ci și-a dat acordul asupra unui eventual pod aerian. Prin această misiune ar fi trebuit să-i scoată din țara noastră pe membrii Ambasadei URSS și pe cetățenii sovietici care s-ar fi aflat în pericol dacă s-ar fi ajuns la război civil. Declarația aparține fostului ambasador SUA la Moscova de la acea vreme, Jack Matlock.
4.04.2013 13:22
Tragedia de la Fântâna Albă
Scriitorul Vasile Ilica, născut la 11 noiembrie 1924 în satul bucovinean Broscăuții Noi, vorbește despre tragediile individuale și colective suferite la 1 aprilie 1941 la Fântâna Albă și în alte zone, despre deportări, foamete și alte forme de represiune organizate de regimul totalitar sovietic în Ținutul Herța, nordul Bucovinei și întreaga Basarabie.
3.04.2013 16:38
Doctorul Pavel Chirilă sau tămăduirea prin rugăciune
L-am cunoscut pe doctorul Pavel Chirilă în cabinetul lui simplu de la clinica Naturalia din Voluntari, înconjurat de icoane și de pacienți. Oameni de toate vârstele, inclusiv copii, veniți din toată țara, ca la izvorul cel viu. În preajma lui, simți liniștea și căldura unui eremit, chiar și atunci când vorbește despre suferințele românilor. Vraciul trăitor fără de arginți…
1.04.2013 17:39
Margareta Pâslaru – între Lizuca și Cosette
După 55 de ani de carieră, Margareta Pâslaru a scris o carte autobiografică. „Eu și timpul. Viață, vocație, viziune”. La prima vedere, nimic din opera ei nu trădează durerea care a marcat-o. Era nepoata celebrului sculptor Ion Dimitriu-Bârlad, mama ei era cântăreață de operă, care a cunoscut succesul internațional. Și atunci, de unde nefericirea?
4.12.2012 18:04
Roman Vlad: Positano, între muzică și mare
Interviu acordat cotidianului italian La Repubblica de maestrul Roman Vlad, compozitor, muzician și muzicolog, la reședința sa din Positano, pe Coasta Amalfi unde desfășoară o activitate intensă. Din memoriile sale aflăm de pasiunea față de muzică, de absurditatea și oroarea războiului, de dorința de a o lua de la început și de creativitatea din anii care au urmat acestei tragedii, dar mai ales admirăm capacitatea sa de a îmbina talentul cu rigoarea.
4.09.2012 17:43
Formația Thin Lizzy se pregătește să lanseze primul album fără Phil Lynott
Potrivit chitaristului Scott Gorham,prima întrebare pe care le-o adresează fanii în ultimul timp este "Va mai lansa Thin Lizzy piese noi?". "Adevărul este că pe măsură ce avansăm în formula actuală, cu atât devine trupa mai „închegată”... așa că, eu cred că este timpul să venim cu ceva nou pe piață".
18.07.2012 12:37
Interviu cu trupa irlandeză Sweet Savage
Membrii trupei Sweet Savage din Irlanda, formată în 1979, cea care a deschis ziua a doua a festivalului Tuborg Geen Fest powered by Rock The City, au fost intervievați de colega noastră, Iulia Radu.
17.07.2012 17:03
Interviu cu Ian Astbury (THE CULT)
Interviu cu Ian Astbury, solistul trupei The Cult. Formația a susținut un recital în cadrul festivalului Tuborg Green Fest powered by Rock The City.
17.07.2012 13:06
Ultima zi a unui restaurant prietenos
În Statele Unite, numărul restaurantelor a scăzut anul trecut cu aproape 9.500, dintre care peste 8.500 au fost restaurante independente. Ani Sandu, corespondentul Radio Români, în capitala americană, ne spune povestea restaurantului lui Matt.
14.03.2012 10:49
LED ZEPPELIN-Page, Plant și Jones vorbesc deschis despre trecut, prezent și viitor
JIMMY PAGE-PĂSTRĂTORUL FLĂCĂRII
El a protejat întotdeauna cu mândrie moștenirea trupei. În 2007, când se pregătea să îi conducă din nou pe scenă, Jimmy Page a vorbit deschis despre trecutul, prezentul și viitorul formației Led Zeppelin, dar și despre filmul care aproape i-a destrămat, The Song Remains The Same.
9.03.2012 11:19
Interviu cu bateristul Carl Palmer
Carl Palmer (fost component al unor trupe precum Crazy World Of Arthur Brown, Atomic Rooster, Emerson Lake & Palmer, în prezent baterist al formației Asia) vorbește despre primul său turneu în Marea Britanie din ultimii șase ani.
26.02.2012 15:04
Ultima noapte la Palat
Dialog cu Ștefan Andrei, fost ministru de externe în regimul comunist - alias Machiavelli - și cu Dumitru Burlan, "sosia lui Ceaușescu". Un material realizat de Viorel Patrichi.
27.01.2012 17:27
Interviu cu Dan McCafferty, solistul trupei NAZARETH
Spre sfârșitul lunii ianuarie, formația Nazareth revine în România pentru două concerte: pe 27 ianuarie la Hard Rock Cafe din București și pe 28 ianuarie la casa de Cultură a Studenților din Cluj. Dan McCafferty, solistul formației Nazareth, i-a acordat un interviu reporterului nostru, Iulia Radu.
21.01.2012 15:44
Viorile lui Enescu, din nou în atenția publicului
La sediul Muzeului Național „George Enescu” din Capitală este vernisată o expoziție inedită, menită să amintească de latura de mare interpret a marelui artist român. Viorile lui Enescu vor putea fi admirate până în 25 septembrie la Palatul Cantacuzino.
2.09.2011 19:29
'Emil Boc este primul demnitar român, care a călcat la Sarmisegetuza Regia, după Decebal!'
Așa a spus Nunu Brilinschi, un apărător al cetăților dacice din Munții Orăștiei. Ziarist de profesie, și-a deschis un post de radio în acest oraș. Într-o zi, l-a trăsnit din cer. Nu pe el, postul de radio, care s-a făcut scrum. Ani la rând, s-a luptat cu neglijența autorităților locale, cu plictisul de la Ministerul Culturii, care dădea vina pe Ministerul Mediului și invers, de câte ori venea vorba de prăpădul care s-a abătut asupra Sarmisegetuzei Regia.
29.08.2011 17:33
Sanziana Nicolae, tanara care a impresionat-o pe Shakira
Sanziana Nicolae este un nume relativ nou in peisajul muzical romanesc. Tanara s-a facut remarcata dupa ce Shakira a invitat-o in backstage-ul scenei, atunci cand a sustinut recitalul din data de 7 mai, de la Bucuresti.
5.06.2011 20:11
Interviu cu Al Di Meola
Unul dintre monștrii sacri ai jazz-ului a cântat pe 21 aprilie la București. Al Di Meola a urcat pe scena Sălii Palatului alături de trupa sa, New World Sinfonia.
2.05.2011 16:21
93 de ani de la nașterea dictatorului Nicolae Ceaușescu
Agenția de Presă RADOR, alături de GRUPUL DE ISTORIE ORALĂ din cadrul RADIO ROMÂNIA prezintă o serie de interviuri în exclusivitate cu foști demnitari comuniști, despre personalitatea dictatorului Nicolae Ceaușescu, cu ocazia aniversării a 93 de ani de la nașterea fostului lider comunist.
26.01.2011 12:23
O vizită latino la Rador
Shakira a intrat discret, cu un zâmbet larg care îi lumina toată fața. Mi-a strâns mâna, privindu-mă deschis. « Shakira vizitează Rador » – un tilu de impact pentru o știre fierbinte, nu ? Sau doar o iluzie optică a unor redactori pierduți zile în șir între ecranele computerelor?
29.07.2010 9:53