Interviu
RSS Interviu
Gabriela Drăgan, directoarea Institutului European din România, invitată la `Apel matinal` Gabriela Drăgan, directoarea Institutului European din România, invitată la `Apel matinal`

Institutul European din România a lansat o nouă serie de studii de strategie și politici care ne pot ajuta să aflăm unde suntem și în ce direcție ar trebui s-o luăm. Unde ne aflăm și în ce direcție ar trebui s-o luăm, potrivit acestor studii, aflăm de la directoarea Institutului European din România, Gabriela Drăgan.

28.04.2014 9:57
Interviu cu Antoni Matabosch, profesor de ecumenism la Institutul de Științe Religioase din Barcelona Interviu cu Antoni Matabosch, profesor de ecumenism la Institutul de Științe Religioase din Barcelona

În 2014, credincioșii ortodocși și cei catolici sărbătoresc Paștele la aceeași dată: 20 aprilie. Deși fac parte din aceeași familie a creștinismului, cele două confesiuni sunt separate (din anul 1054) de anumite tendințe teologice, dar și de o serie de neînțelegeri de ordin psihologic, politic și cultural, precum și de un antagonism între Orient și Occident.

18.04.2014 11:56
Interviu cu prof. dr. univ. Anna Eva Budura, singurul expert român în istoria Chinei (2) Interviu cu prof. dr. univ. Anna Eva Budura, singurul expert român în istoria Chinei (2)

De curând cititorii români au făcut cunoștință cu o nouă carte scrisă de prof. dr. univ. Anna Eva Budura: ”China – vieți în vâltoarea istoriei.” Specialitatea sa este istoria și este singurul expert român într-un domeniu foarte complicat, istoria Chinei. Vă prezentăm partea a doua a interviului realizat de redactorul RRI Marian Mizdrea.

6.04.2014 10:49
Interviu cu prof. dr. univ. Anna Eva Budura, singurul expert român în istoria Chinei (1) Interviu cu prof. dr. univ. Anna Eva Budura, singurul expert român în istoria Chinei (1)

De curând cititorii români au făcut cunoștință cu o nouă carte scrisă de prof. dr. univ. Anna Eva Budura: ”China – vieți în vâltoarea istoriei.” Specialitatea sa este istoria și este singurul expert român într-un domeniu foarte complicat, istoria Chinei.

1.04.2014 16:00
`Prietenii mei mă întreabă dacă nu mă gândesc să mă întorc în Portugalia, iar eu le spun ca sunt bine aici, în România` `Prietenii mei mă întreabă dacă nu mă gândesc să mă întorc în Portugalia, iar eu le spun ca sunt bine aici, în România`

Într-un context economic și social în care foarte mulți tineri români își doresc să plece din țară, André Mota, un portughez de 27 de ani, a decis să se stabilească în România. Se află în București de aproape 3 ani, iar o mare parte dintre prietenii lui portughezi, dar si romani nu înțeleg de ce a ales România și nu Marea Britanie, de exemplu.

31.03.2014 16:24
Cu bicicleta prin Amsterdam Cu bicicleta prin Amsterdam

Se spune că în orașul olandez de pe râul Amstel s-ar afla capitala ciclismului. Aici nu pare deloc neobișnuit să vezi domni eleganți “la ghidonul” bicicletei, doamne în ținute ireproșabile pedalând grăbite de dimineață, chiar părinți care-și conduc copiii la școală adesea cu același mijloc de transport. Cătălina locuiește în Amsterdam de un an și ne povestește cum este mersul pe două roți în cel mai libertin oraș al Europei.

22.07.2013 11:23
Interviu în exclusivitate cu purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Israel, Yigal Palmor Interviu în exclusivitate cu purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Israel, Yigal Palmor

În ce privește condamnarea antisemitismului în țările europene, Yigal Palmor consideră că unele guverne fac acest lucru mai bine, în timp ce altele nu se descurcă la fel, probabil din motive politice și sociale. Din acest motiv- afirmă oficialul israelian- nu pot vorbi despre Europa de Est ca despre o regiune omogenă, pentru că situația din Ungaria, de exemplu, este cu mult mai rea decât este în România sau în Bulgaria.

22.04.2013 19:57
Pascal Bruckner: `Mila și caritatea sunt sentimente perverse` Pascal Bruckner: `Mila și caritatea sunt sentimente perverse`

Interviu cu Pascal Bruckner despre noul său volum "Casa îngerilor", în care autorul tratează atitudinea fata de cersetorie in toata complexitatea sa, de la mila la ura, de la sprijin la agresivitate.

17.04.2013 18:03
Corul Madrigal aniversează 50 de ani de existență Corul Madrigal aniversează 50 de ani de existență

În data de 11 aprilie 1963, dirijorul Marin Constantin a înființat Corul Madrigal, care a devenit o adevărată emblemă națională și un simbol al artei interpretative românești. În semn de recunoaștere a valorii sale, Madrigalul a fost inclus în Patrimoniului Cultural Universal al UNESCO în 1992. Reporterul RRA Constanța Comănici a realizat un interviu cu actualul dirijor al Corului, Voicu Popescu, care conduce și Corul de Copii Radio și Grupul Coral Sound.

13.04.2013 11:43
Interviu în exclusivitate cu ambasadorul Statelor Unite la Moscova, în perioada anilor 1987-1991, Jack Matlock Interviu în exclusivitate cu ambasadorul Statelor Unite la Moscova, în perioada anilor 1987-1991, Jack Matlock

După mai bine de 20 de ani, aflăm că în 1989 administrația Bush nu a dat undă verde URSS pentru o intervenție militară în România, ci și-a dat acordul asupra unui eventual pod aerian. Prin această misiune ar fi trebuit să-i scoată din țara noastră pe membrii Ambasadei URSS și pe cetățenii sovietici care s-ar fi aflat în pericol dacă s-ar fi ajuns la război civil. Declarația aparține fostului ambasador SUA la Moscova de la acea vreme, Jack Matlock.

4.04.2013 13:22
Tragedia de la Fântâna Albă Tragedia de la Fântâna Albă

Scriitorul Vasile Ilica, născut la 11 noiembrie 1924 în satul bucovinean Broscăuții Noi, vorbește despre tragediile individuale și colective suferite la 1 aprilie 1941 la Fântâna Albă și în alte zone, despre deportări, foamete și alte forme de represiune organizate de regimul totalitar sovietic în Ținutul Herța, nordul Bucovinei și întreaga Basarabie.

3.04.2013 16:38
Doctorul Pavel Chirilă sau tămăduirea prin rugăciune Doctorul Pavel Chirilă sau tămăduirea prin rugăciune

L-am cunoscut pe doctorul Pavel Chirilă în cabinetul lui simplu de la clinica Naturalia din Voluntari, înconjurat de icoane și de pacienți. Oameni de toate vârstele, inclusiv copii, veniți din toată țara, ca la izvorul cel viu. În preajma lui, simți liniștea și căldura unui eremit, chiar și atunci când vorbește despre suferințele românilor. Vraciul trăitor fără de arginți…

1.04.2013 17:39
Zilele Andrei Tarkovski la București

La București a avut loc în săptămâna care a trecut un regal Tarkovski, 80 de ani de la nașterea marelui regizor rus.

9.12.2012 14:01
Margareta Pâslaru – între Lizuca și Cosette Margareta Pâslaru – între Lizuca și Cosette

După 55 de ani de carieră, Margareta Pâslaru a scris o carte autobiografică. „Eu și timpul. Viață, vocație, viziune”. La prima vedere, nimic din opera ei nu trădează durerea care a marcat-o. Era nepoata celebrului sculptor Ion Dimitriu-Bârlad, mama ei era cântăreață de operă, care a cunoscut succesul internațional. Și atunci, de unde nefericirea?

4.12.2012 18:04
Interviu cu Gabriel Croitoru și Horia Mihail, despre debutul turneului ”Vioara lui Enescu la sate” Interviu cu Gabriel Croitoru și Horia Mihail, despre debutul turneului ”Vioara lui Enescu la sate”

Interviu cu Gabriel Croitoru și Horia Mihail, Radio România Cultural, Oaza de Muzică, ora 14.10, 23.10.2012.

22.10.2012 19:26
Roman Vlad: Positano, între muzică și mare Roman Vlad: Positano, între muzică și mare

Interviu acordat cotidianului italian La Repubblica de maestrul Roman Vlad, compozitor, muzician și muzicolog, la reședința sa din Positano, pe Coasta Amalfi unde desfășoară o activitate intensă. Din memoriile sale aflăm de pasiunea față de muzică, de absurditatea și oroarea războiului, de dorința de a o lua de la început și de creativitatea din anii care au urmat acestei tragedii, dar mai ales admirăm capacitatea sa de a îmbina talentul cu rigoarea.

4.09.2012 17:43
Formația Thin Lizzy se pregătește să lanseze  primul album fără Phil Lynott Formația Thin Lizzy se pregătește să lanseze primul album fără Phil Lynott

Potrivit chitaristului Scott Gorham,prima întrebare pe care le-o adresează fanii în ultimul timp este "Va mai lansa Thin Lizzy piese noi?". "Adevărul este că pe măsură ce avansăm în formula actuală, cu atât devine trupa mai „închegată”... așa că, eu cred că este timpul să venim cu ceva nou pe piață".

18.07.2012 12:37
Interviu cu trupa irlandeză Sweet Savage Interviu cu trupa irlandeză Sweet Savage

Membrii trupei Sweet Savage din Irlanda, formată în 1979, cea care a deschis ziua a doua a festivalului Tuborg Geen Fest powered by Rock The City, au fost intervievați de colega noastră, Iulia Radu.

17.07.2012 17:03
Interviu cu Ian Astbury (THE CULT) Interviu cu Ian Astbury (THE CULT)

Interviu cu Ian Astbury, solistul trupei The Cult. Formația a susținut un recital în cadrul festivalului Tuborg Green Fest powered by Rock The City.

17.07.2012 13:06
Interviu cu Sebastian Coe, președintele Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice 2012 Interviu cu Sebastian Coe, președintele Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice 2012

"Vedem marile rivalități și există în înot, în atletism, unde va fi o competiție fantastică între Usain Bolt, Tyson Gay și Yohan Blake. Va fi o competiție acerbă și în gimnastică, unde vor concura cele mai importante națiuni și există câteva dueluri individuale foarte interesante. Cred că fiecare sport va avea marile sale momente."

21.04.2012 12:49
Interviu cu pianista Alice Sara Ott, care va susține un recital cu ocazia aniversării Radio România Muzical Interviu cu pianista Alice Sara Ott, care va susține un recital cu ocazia aniversării Radio România Muzical

Alice Sara Ott, deja o răsfățată a publicului și criticii din întreaga lume, mi-a acordat un interviu la Moritzburg, în august 2011, când ideea de a o invita la București în 24 martie, când Radio România Muzical împlinește 15 ani, de-abia prindea contur. Am descoperit un artist minunat și pe scenă, și în afara ei…

21.03.2012 17:20
Ultima zi a unui restaurant prietenos Ultima zi a unui restaurant prietenos

În Statele Unite, numărul restaurantelor a scăzut anul trecut cu aproape 9.500, dintre care peste 8.500 au fost restaurante independente. Ani Sandu, corespondentul Radio Români, în capitala americană, ne spune povestea restaurantului lui Matt.

14.03.2012 10:49
LED ZEPPELIN-Page, Plant și Jones vorbesc deschis despre trecut, prezent și viitor LED ZEPPELIN-Page, Plant și Jones vorbesc deschis despre trecut, prezent și viitor

JIMMY PAGE-PĂSTRĂTORUL FLĂCĂRII El a protejat întotdeauna cu mândrie moștenirea trupei. În 2007, când se pregătea să îi conducă din nou pe scenă, Jimmy Page a vorbit deschis despre trecutul, prezentul și viitorul formației Led Zeppelin, dar și despre filmul care aproape i-a destrămat, The Song Remains The Same.

9.03.2012 11:19
1986 - anul în care a apărut THRASH METAL, `copilul` non-conformist al heavy-metal-ului și punk-ului 1986 - anul în care a apărut THRASH METAL, `copilul` non-conformist al heavy-metal-ului și punk-ului

În 1986, Metallica, Megadeth, Slayer și Anthrax se pregăteau să lanseze albume care urmau să schimbe fața muzicii. Aceasta este povestea anul în care a apărut genul thrash, spusă de oamenii care au fost acolo.

26.02.2012 15:18
Interviu cu bateristul Carl Palmer Interviu cu bateristul Carl Palmer

Carl Palmer (fost component al unor trupe precum Crazy World Of Arthur Brown, Atomic Rooster, Emerson Lake & Palmer, în prezent baterist al formației Asia) vorbește despre primul său turneu în Marea Britanie din ultimii șase ani.

26.02.2012 15:04
Blaze Bayley (ex-Iron Maiden), invitat la emisiunea`Psihologul muzical` Blaze Bayley (ex-Iron Maiden), invitat la emisiunea`Psihologul muzical`

Blaze Bayley (ex-Iron Maiden, ex-Wolfsbane) are un nou proiect muzical, pregătește lansarea unui album în luna martie și demarează un turneu mondial care va include și România. El a acceptat invitația lui Andrei Partoș de a veni la Radio România Actualități.

1.02.2012 18:41
Ultima noapte la Palat Ultima noapte la Palat

Dialog cu Ștefan Andrei, fost ministru de externe în regimul comunist - alias Machiavelli - și cu Dumitru Burlan, "sosia lui Ceaușescu". Un material realizat de Viorel Patrichi.

27.01.2012 17:27
Interviu cu Dan McCafferty, solistul trupei NAZARETH Interviu cu Dan McCafferty, solistul trupei NAZARETH

Spre sfârșitul lunii ianuarie, formația Nazareth revine în România pentru două concerte: pe 27 ianuarie la Hard Rock Cafe din București și pe 28 ianuarie la casa de Cultură a Studenților din Cluj. Dan McCafferty, solistul formației Nazareth, i-a acordat un interviu reporterului nostru, Iulia Radu.

21.01.2012 15:44
Viorile lui Enescu, din nou în atenția publicului Viorile lui Enescu, din nou în atenția publicului

La sediul Muzeului Național „George Enescu” din Capitală este vernisată o expoziție inedită, menită să amintească de latura de mare interpret a marelui artist român. Viorile lui Enescu vor putea fi admirate până în 25 septembrie la Palatul Cantacuzino.

2.09.2011 19:29
'Emil Boc este primul demnitar român, care a călcat la Sarmisegetuza Regia, după Decebal!' 'Emil Boc este primul demnitar român, care a călcat la Sarmisegetuza Regia, după Decebal!'

Așa a spus Nunu Brilinschi, un apărător al cetăților dacice din Munții Orăștiei. Ziarist de profesie, și-a deschis un post de radio în acest oraș. Într-o zi, l-a trăsnit din cer. Nu pe el, postul de radio, care s-a făcut scrum. Ani la rând, s-a luptat cu neglijența autorităților locale, cu plictisul de la Ministerul Culturii, care dădea vina pe Ministerul Mediului și invers, de câte ori venea vorba de prăpădul care s-a abătut asupra Sarmisegetuzei Regia.

29.08.2011 17:33
Teofil Răchițeanu: Emil Boc este un kamikaze în politica de la București Teofil Răchițeanu: Emil Boc este un kamikaze în politica de la București

Cine poate fi prooroc în satul lui? Emil Boc ar izbuti? Cum se reflectă legile date de aleșii noștri pentru „cealaltă Românie”, cea adevărată? Cum se vede politica „Miticilor” prin prisma moților de la Răchițele? (Reportaj de Viorel Patrichi)

8.08.2011 16:24
Sanziana Nicolae, tanara care a impresionat-o pe Shakira

Sanziana Nicolae este un nume relativ nou in peisajul muzical romanesc. Tanara s-a facut remarcata dupa ce Shakira a invitat-o in backstage-ul scenei, atunci cand a sustinut recitalul din data de 7 mai, de la Bucuresti.

5.06.2011 20:11
Interviu cu IUSTINIAN CHIRA, Arhiepiscop onorific al Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului Interviu cu IUSTINIAN CHIRA, Arhiepiscop onorific al Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului

Agenția RADOR vă propune un interviu cu arhiepiscopul Iustinian Chira, din arhiva Gruplui de Istorie Orală a Radio România, cu ocazia aniversării a 90 de ani de viață.

28.05.2011 9:05
Interviu cu Al Di Meola Interviu cu Al Di Meola

Unul dintre monștrii sacri ai jazz-ului a cântat pe 21 aprilie la București. Al Di Meola a urcat pe scena Sălii Palatului alături de trupa sa, New World Sinfonia.

2.05.2011 16:21
Interviu cu fondatorul site-ului WikiLeaks, Julian Assange, acordat revistei L'Espresso Interviu cu fondatorul site-ului WikiLeaks, Julian Assange, acordat revistei L'Espresso

"Intervenția militară din Libia. Și de ce nu și în Bahrein?" "Șefii de stat și de guvern folosesc în public un limbaj diferit de cel pe care îl folosesc în plan privat". Acestea sunt câteva dintre răspunsurile pe care fondatorului siteului WikiLeaks, Julian Assange le-a dat jurnaliștilor revistei 'L'Espresso'.

31.03.2011 13:37
`Eurointerviu` - 70 de ani de la moartea lui Nicolae Titulescu `Eurointerviu` - 70 de ani de la moartea lui Nicolae Titulescu

Fragment din interviul realizat de Dan Preda cu Adrian Năstase, fost ministru de externe, președinte al Fundației Europene "Nicolae Titulescu", admirator și autor al unor cărți importante despre Titulescu.

17.03.2011 13:01
Prăbușirea mitului tehnologiei japoneze sau limita cunoașterii umane? Prăbușirea mitului tehnologiei japoneze sau limita cunoașterii umane?

Interviu acordat în exclusivitate RADOR de profesorul George Purcaru, seismolog la Institutul de Geoștiinte de la Universitatea Frankfurt, Frankfurt am Main, președintele Comisiei de predicție a cutremurelor din cadrul Comisiei Europene de Seismologie

13.03.2011 17:18
Interviu in memoriam Vasile Paraschiv, disident anticomunist, unul dintre susținătorii mișcării Goma Interviu in memoriam Vasile Paraschiv, disident anticomunist, unul dintre susținătorii mișcării Goma

Cunoscutul disident anticomunist a decedat vineri, 4 februarie, la domiciliul său din Ploiești. Vă propunem un interviu cu unul dintre susținătorii mișcării Goma, arestat și internat forțat în repetate rânduri în spitale de psihiatrie ca urmare a opozitiei față de regimul Ceaușescu.

9.02.2011 19:06
93 de ani de la nașterea dictatorului Nicolae Ceaușescu 93 de ani de la nașterea dictatorului Nicolae Ceaușescu

Agenția de Presă RADOR, alături de GRUPUL DE ISTORIE ORALĂ din cadrul RADIO ROMÂNIA prezintă o serie de interviuri în exclusivitate cu foști demnitari comuniști, despre personalitatea dictatorului Nicolae Ceaușescu, cu ocazia aniversării a 93 de ani de la nașterea fostului lider comunist.

26.01.2011 12:23
Interviu cu Florin Vieru, cel care la 14 ani apărea pe coperta revistei `Paris Match`, ca simbol al revoluției române din 1989 Interviu cu Florin Vieru, cel care la 14 ani apărea pe coperta revistei `Paris Match`, ca simbol al revoluției române din 1989

Celebra revistă "Paris Match" publica în decembrie 1989 pe coperta numărului dedicat revoluției române o fotografie a unui copil înfășurat în steag, român liber, pe care l-au botezat "Gavroche al României". Era vorba despre Florin Vieru, un băiat pe atunci de 14 ani, cu o figură încrâncenată ce exprima o teribilă dorință de schimbare.

22.12.2010 19:13
Copiii de la Corul Radio la aniversare Copiii de la Corul Radio la aniversare

Interviu realizat de redactorul-șef al Agenției de presă RADOR cu membri ai Corului de Copii Radio.

14.11.2010 13:02
Mircea Druc: `Ca unionist, mă consider un învingător!` Mircea Druc: `Ca unionist, mă consider un învingător!`

Interviu în exclusivitate cu Mircea Druc, primul șef de guvern antisovietic de la Chișinău. Reporter: Viorel Patrichi.

18.10.2010 19:42
O vizită latino la Rador O vizită latino la Rador

Shakira a intrat discret, cu un zâmbet larg care îi lumina toată fața. Mi-a strâns mâna, privindu-mă deschis. « Shakira vizitează Rador » – un tilu de impact pentru o știre fierbinte, nu ? Sau doar o iluzie optică a unor redactori pierduți zile în șir între ecranele computerelor?

29.07.2010 9:53
Interviu realizat la Shanghai cu ambasadorul României în RP Chineză, Viorel Isticioaia Interviu realizat la Shanghai cu ambasadorul României în RP Chineză, Viorel Isticioaia

În perioada 28 – 30 iunie 2010, ambasadorul României în RP Chineză, Viorel Isticioaia, s-a aflat la Shanghai pentru a participa la ceremonia inaugurării ciclului de emisiuni „Călătorie pe Dunăre”, realizat de televiziunea din Guangdong și la Forumul de Afaceri România-China.

1.07.2010 17:56
Trupa `Holograf` și-a încheiat turneul la Expo Mondial 2010 Trupa `Holograf` și-a încheiat turneul la Expo Mondial 2010

Pavilionul României la Expoziția Mondială 2010, a găzduit miercuri, 23 iunie, ultimul spectacol al turneului efectuat de trupa Holograf la Shanghai.

24.06.2010 16:37
Interviul acordat de componentele trupei Amadeus biroului de presă al Pavilionului România la Expoziția Mondială 2010 Interviul acordat de componentele trupei Amadeus biroului de presă al Pavilionului România la Expoziția Mondială 2010

Împreună cu ansamblul folcloric Crișana și fanfara Shavale, trupa Amadeus a fost ambasadorul cultural al României la EXPO 2010 în perioada 27 – 31 mai, susținând două concerte live, la Music Club Expo Cultural Centre și pe scena Pavilionului României.

3.06.2010 13:29