Interviu
RSS Interviu

Corul Madrigal aniversează 50 de ani de existență

You need Flash player 8 or newer to view this content
>> AUDIO - Interviu cu actualul dirijor al Corului Madrigal, Voicu Popescu
Corul Madrigal aniversează 50 de ani de existență


În data de 11 aprilie 1963, dirijorul Marin Constantin a înființat această formație profesionistă, care a devenit o adevărată emblemă națională și un simbol al artei interpretative românești. În semn de recunoaștere a valorii sale, Madrigalul a fost inclus în Patrimoniului Cultural Universal al UNESCO în 1992.

Constanța Comănici, jurnalist la Radio România Actualități, a realizat un interviu cu actualul dirijor al Corului, Voicu Popescu, care conduce și Corul de Copii Radio și Grupul Coral Sound.

Personalitate importantă a vieții corale românești și internaționale, discipol și continuator al conceptului dirijoral creat de Marin Constantin, Voicu Popescu a intrat în Madrigal în 1973, ca interpret. În actuala postură încearcă, alături de membrii Madrigalului, să mențină ridicată ștacheta și să aducă în permanență un omagiu lui Marin Constantin, cel ce a condus timp de 47 de ani corul și l-a dus pe marile scene ale lumii.

Voicu Popescu spune că în data de 21 aprilie începe la Ateneu seria de concerte cu temă pascală, care vor fi dedicate acestui jubileu și care vor cuprinde și alte orașe din țară - Piatra-Neamț, Bacău, Suceava, Focșani, Bârlad și Iași. El a vorbit și despre celelalte proiecte ale corului Madrigal din perioada imediat următoare.

Dirjorul Madrigalului ne-a declarat în exclusivitate că în luna iunie încep filmările pentru o peliculă intitulată Constelația UNESCO, regizată de Laurențiu Damian. Corul va susține concerte în câteva locuri din România, incluse, de asemenea, în Patrimoniul UNESCO, precum Horezu, Sighișoara, Humor, filmul dorind astfel să promoveze frumusețile acestei țări.Agenția RADOR - 13.04.2013 11:43