Interviu
RSS Interviu

Formația Thin Lizzy se pregătește să lanseze primul album fără Phil Lynott

Potrivit chitaristului Scott Gorham,prima întrebare pe care le-o adresează fanii în ultimul timp este "Va mai lansa Thin Lizzy piese noi?". "Adevărul este că pe măsură ce avansăm în formula actuală, cu atât devine trupa mai „închegată”... așa că, eu cred că este timpul să venim cu ceva nou pe piață".

Gorham, care a condus trupa prin două perioade diferite de activitate în cei 26 de ani de la moartea frontman-ului Phil Lynott, este de părere că cele două achiziții permanente Ricky Warwick (fostul solist de la Almighty) și chitaristul Damon Johnson (care a cântat cu Alice Cooper și i-a înlocuit în trupă pe Richard Fortus și pe predecesorul acestuia Vivian Campbell) au întărit formația. Dar legendarul Lynott încă mai aruncă o umbră asupra trupei.

"Avem o moștenire importantă de ținut în viață și asta ne obligă să nu coborâm standardele, dar în această trupă există mult talent creativ și interpretativ așa că suntem deciși să încercăm să venim cu ceva nou”, a declarat Gorham. "Ricky Warwick scrie versuri în același stil irlandez de a spune povești, exact cum scria și Phil Lynott, și la fel cum scriu și eu și Brian Downey (baterie). Iar Darren Wharton (keyboards) este foarte bun pe partea melodică".

Având în vedere că protagoniștii de acum sunt cu toții producători cu acte în regulă, este mult mai ușor pentru ei să facă un album astăzi decât a fost pentru Thin Lizzy în 1983 când au lansat albumul Thunder And Lightning. Acum se pune mai degrabă problema "unde" și nu "când". Deși este foarte posibil ca noul album să fie lansat până la sfârșitul anului, chitaristul ne-a declarat că nu au un termen limită. "Nu ne grăbește nimeni", spune el ferm.

Desigur, întrebarea de 1.000 de puncte este: ce părere ar avea Phil de faptul că trupa scrie piese noi fără el? "Phil era un adevărat artist. Și-ar fi dorit ca numele formației să meargă mai departe. Sunt sigur că ar fi fost de acord cu asta", a spus Gorham.

Classic Rock MagazineAgenția RADOR - 18.07.2012 12:37