Interviu
RSS Interviu

Sanziana Nicolae, tanara care a impresionat-o pe Shakira

Sanziana Nicolae este un nume relativ nou in peisajul muzical romanesc. Tanara s-a facut remarcata dupa ce Shakira a invitat-o in backstage-ul scenei, atunci cand a sustinut recitalul din data de 7 mai, de la Bucuresti. Romanca in varsta de 17 ani a fost singura persoana careia i-a fost permis accesul in culise, cu exceltia celor din staff-ul artistei.

Sanziana ne-a acordat un interviu in care ne povesteste cum a inceput dragostea ei pentru artista Shakira, dar si cat de emotionant a fost momentul in care si-a intalnit idolul in persoana.

R: Sanziana, cum a inceput povestea ta in lumea muzicii...

Sanziana Nicolae: Eu cand de foarte mica, de la varsta de cinci ani de zile. Am inceput sa cant la gradinita, educatoarea m-a auzit, mi-a zis "hai, mai canta" si asa a vazut ca am intr-adevar voce. Atunci le-a sugerat parintilor mei sa fac canto, sa fac muzica de fapt.

R: Cum a inceput dragostea ta pentru Shakira?

Sanziana Nicolae: Cam din aceeasi perioada in care am inceput sa cant, adica de la varsta de cinci-sase ani. I-am ascultat absolut toate cantecele, imi place foarte mult timbrul ei vocal, miscarile, muzica, ea, tot, absolut tot. Pot spune ca dintre toti ea este idolul meu...

R: Si ai ajuns sa iti cunosti idolul in carne si oase

Sanziana Nicolae: Da si ii multumesc lui Dumnezeu pentru asta in fiecare zi.

R: Spune-ne cum ai ajuns sa primesti invitatie personala de la staff-ul artistei sa vii in backstage la concert...

Sanziana Nicolae: Totul a inceput cu piesa "Save me from fire". Este o piesa compusa de Crina Mardare, progfesoara mea de canto, pentru mine. Fratele meu a pus-o pe Youtube cu numele de "Sanziana - Save me from fire", iar un fan din strainatate a mai pus piesa o data pe Youtube, insa cu numele de "New Song Shakira - Fire", vazand ca am o voce foarte asemanatoare cu ea. Si de atunci toata lumea a inceput sa se intrebe "mai, o fi sau nu o fi Shakira cea care canta", au inceput sa curga comentariile. Eu cand am vazut, am ramas foarte surprins, vorbeau despre mine...

R: Si uite asa piesa a ajuns la peste 1.500.000 de vizualizari pe Youtube..

Sanziana Nicolae: Da, erau comentarii de la persoane din intreaga lume. Piesa a ajuns si la urechea reprezentantilor artistei, nici eu nu stiau exact daca Shakira a lansat o piesa noua, au zis "hai s-o intrebam", erau uluiti de asemanare. Pana la urma, au aflat ca este vorba de altcineva, adica de mine, o romanca de 15 ani, ca asta se intampla in 2008.

R: Stiu ca reprezentantii Shakirei te-au contactat pe mail ca sa te invite la concert..

Sanziana Nicolae: Da, am primit un mail de la ei. Imi spuneau "ti-am auzit piesa, ai o voce foarte buna. Dupa cum stii, Shakira concerteaza la Bucuresti, ne vedem acolo".

R: Tu nu stiai nimic despre ce urma sa se intample la concert..

Sanziana Nicolae: Nu, nu stiam absolut nimic. Eram "wow, au auzit de mine", pentru mine oricum era prea mult ceea ce intampla, nici nu credeam vreodata ca o s-o ating pe Shakira. Am ajuns acolo cu cateva ore inainte de concert..

R: Tu deja iti luasei bilet la concert...

Sanziana Nicolae: Da, da, eu in prima zi cum am auzit ca o sa cante la Bucuresti, m-am dus si mi-am luat bilet, nici nu am stat pe ganduri.

R: Si ai ajuns la Piata Constitutiei..

Sanziana Nicolae: Da, am ajuns acolo, m-am intalnit cu cateva persoane ce faceau parte din echipa ei si mi-au spus "uite, o sa il intalnesti pe chitaristul Shakirei". Eu eram foarte emotionata, m-am gandit "wow, ce tare", eram extrem de bucuroasa ca se intampla asta. M-am intalnit cu el, chiar am cantat ceva, el cu chitara si eu cu vocea, iar Shakira ma auzea prin walkie-talkie, ca ea se afla in alta incapere separata. Si atunci mi-au zis "hai sa o cunosti pe Shakira", in momentul acela mi s-au inmuiat picioarele.

R: Cum a fost momentul intalnirii cu Shakira?

Sanziana Nicolae: Magic, nu am cuvinte, nici nu mai stiau ce m-a intrebat, ce i-am raspuns, mi-au dat lacrimile instantaneu, tin minte ca m-a intrebat cati ani am, da. Si stiu ca era si ea mirata de asemanarea vocilor noastre. Oricum, este o persoana extraordinara, imi place si mai mult acum. M-am intalnit cu ea exact cu cateva minute inainte sa urce pe scena, a fost fantastica la concert.

R: Acum deja a inceput lumea sa stie de tine. "Sanziana, Shakira de Romania". Ce vei face pe mai departe?

Sanziana Nicolae: Muzica, stiu ca asta vreau sa fac. Fac lectii de canto cu Crina Mardare, urmez un liceu de muzica, cred ca in continuare voi da la Conservator sau Actorie, inca nu m-am decis. Si actoria imi place foarte mult. Insa nu as vrea sa raman cu numele de "Shakira de Romania". Mi-ar placea sa ma stie lumea ca Sanziana, "fata aceea cu voce care stie sa cante SI ca Shakira".

R: Ce alti artisti apreciezi?

Sanziana Nicolae: Imi place Celine Dion, Mariah Carey, Jessie J, a aparut acum de curand. i

R: Iar de la noi din tara..?

Sanziana Nicolae: Paula Seling, are o voce divina.

R: Te-ai gandit sa participi la concursuri internationale, sa te afirmi in afara?

Sanziana Nicolae: Normal ca imi doresc sa ajung cat mai departe, sa cant pe marile scene ale lumii, dar din Romania nu vreau sa plec deocamdata. In primul rand, vreau sa ma fac cunoscuta in tara mea si dupa aceea mai vedem.

Reporter: Irina UngureanuAgenția RADOR - 5.06.2011 20:11