Interviu
RSS Interviu

Interviu cu bateristul Carl Palmer

Reporter: Exact ca ELP, trupa ta este un trio, cu chitaristul Paul Bielatowicz care cântă părține de pian la chitară atunci când abordați repertoriul ELP.

Carl Palmer: Încă mai cânt anumite piese din repertoriul ELP, precum Tarkus și Bitches Crystal, dar am decis să nu am un vocalist și să nu folosesc un clăpar pentru că ar fi însemnat că încerc să recreez trecutul. În plus, chitariștii de astăzi sunt mult mai bine pregătiți decât clăparii în ceea ce privește tehnica.

Reporter: Piesa de rezistență a acestui turneu este interpretarea cântecului Pictures At An Exhibition-o piesă clasică pe care ELP a refăcut-o.

Carl Palmer: Este o piesă extraordinară care mi-a plăcut încă de când aveam 7 ani. Sper să reușesc să aduc muzica clasică mai aproape de publicul tânăr, așa cum s-a întâmplat când am cântat-o cu ELP la vremea respectivă.

Reporter: O nouă aplicație iTunes pentru telefoane mobile, numită Play Carl Palmer’s Drums, le oferă utilizatorilor posibilitatea de a o descărca și de a cânta cu degetele. Ce părere ai despre așa o tehnologie?

Carl Palmer: E mai mult o glumă. Dar am fost de acord cu ea. A stat câțiva ani pe prima pagină a site-ului meu, iar când a fost scoasă oamenii s-au plâns. Așa că ne-am gândit că poate fi distractiv să o reactivăm.

Reporter: Ai spus că reuniunea ELP de anul trecut de la Festivalul High Voltage, a fost cântecul de lebădă al trupei.

Carl Palmer: Da. Pentru mine, trupa a ajuns la un sfârșit natural. ELP a activat din 1970 până în 1978, apoi din 1991 până în 1998-sunt 16 ani extraordinari. După o pauză de 12 ani a fost plăcut să cântăm împreună la High Voltage, dar un concert a fost suficient. Iar pentru mine, 5 săptămâni de repetiții a fost prea mult. Eu am 90 de concerte pe an și apărusem la Festivalul High Voltage cu Asia chiar cu o zi înainte. Aș prefera să las visul intact. Am compus acele piese când aveam 20 de ani, acum avem 60. Dacă nu mai putem să cântăm piesele ca în tinerețe, mi-ar plăcea să ne oprim. I-am spus lui Keith (n.r.-Emerson) și lui Greg (n.t.-Lake): „Pentru mine a fost de ajuns”. Nu au existat contra-argumente puternice.

Sursa: Classic Rock MagazineAgenția RADOR - 26.02.2012 15:04