Interviu
RSS Interviu

Trupa `Holograf` și-a încheiat turneul la Expo Mondial 2010

Trupa `Holograf` și-a încheiat turneul la Expo Mondial 2010
Concert al trupei Holograf la pavilionul României de la Expoziția Mondială 2010 de la Shanghai

Pavilionul României la Expoziția Mondială 2010, a găzduit miercuri, 23 iunie, ultimul spectacol al turneului efectuat de trupa Holograf la Shanghai. Pentru a doua seară consecutivă, Dan Bittman și colegii săi au reușit să creeze o atmosferă de concert extraordinară la care și-a adus contribuția publicul spectator în rândul căruia s-au aflat români stabiliți în Shanghai și membri ai staffurilor altor țări participante la Expo, inclusiv din R. Moldova.

Joi dimineața, trupa Holograf s-a deplasat pe aeroportul Pudong pentru a reveni în țară. Înainte de îmbarcare, Dan Bittman a acordat un scurt interviu pentru biroul de presă al Pavilionului România.

Rep: Dan Bittman, Holograf, pentru prima dată la Shanghai, pentru prima dată în China, nu și prima dată în Asia. Care sunt impresiile?

Dan Bittman: Da, pentru prima dată în China la vedere, pentru am mai fost în anul 1989, când am stat ceva timp pe aeroportul din Beijing. De atunci au trecut, însă, 20 de ani și am revenit aici, la Shanghai, unde am rămas aproape mut de ceea ce am observat. Este un progres fabulos pe care China, sau cel puțin acest oraș cât România, ca și număr de locuitori, l-a făcut și sincer chiar mă gândesc să revin, într-o zi, cu familia, să vedem mai bine ce se întâmplă.

Rep: Ați avut numai câteva zile de ședere în Shanghai. O zi liberă, în alte două zile câte un concert. Acum, a doua zi după concert, plecați. Un program foarte încărcat și obositor, socotind și drumul. Totuși, ați acceptat să veniți. Care a fost motivația principală?

Dan Bittman: Motivația principală a fost curiozitatea. Am vrut să venim și să vedem cu ochii noștri ce se întâmplă. După cum ți-am spus, nu am mai fost în China și cred că a fost o provocare. Am participat și în Japonia la Expoziția Mondială și am vrut să comparăm. Nu a mai contat un onorariu, a contat aventura și ne-am spus să mergem toți să vedem ce se întâmplă.

Rep: Undeva departe.

Dan Bittman: Exact, undeva departe.

Rep: La primul spectacol au fost foarte mulți români, aproape 80% dintre spectatori. Cum ați văzut de pe scenă reacția publicului?

Dan Bittman: Reacția a fost foarte, foarte caldă. Normal, la atâtea mii de kilometri să te vezi cu ai tăi sigur că e plăcut și ne-a impresionat dragostea cu care am fost primiți. Ne-a impresionat și faptul că erau și chinezi și le-a plăcut ceea ce am cântat, s-au lăsat antrenați în joaca noastră și am reușit să-i facem pe toți să se simtă bine.

Rep: Vorbind despre reacția străinilor, la cel de-al doilea spectacol, aseară, au fost și participanți la Expo din alte țări, din Germania, Malta, Austria...

Dan Bittman: Important este că s-a bucurat auditoriul și nouă chiar ne-a făcut plăcere și ne-am simțit foarte bine.

Rep: Vă mulțumim, mult succes în continuare!

Arhivă foto: http://www.romaniaexpo2010.ro/ro/acasa

Reporter + Foto: Marian Mizdrea

Interviul în format PDFAgenția RADOR - 24.06.2010 16:37