Interviu
RSS Interviu

O vizită latino la Rador

You need Flash player 8 or newer to view this content
>> AUDIO -

Shakira a intrat discret, cu un zâmbet larg care îi lumina toată fața. Mi-a strâns mâna, privindu-mă deschis. « Shakira vizitează Rador » – un tilu de impact pentru o știre fierbinte, nu ? Sau doar o iluzie optică a unor redactori pierduți zile în șir între ecranele computerelor ?

La o privire mai atentă, megastarul cunoscut de o lume întreagă pălea încetul cu încetul, lăsând locul unei tinere de 16 ani, cu părul lung, inelat, cu tenul măsliniu, frumos, asemenea fetelor din America Latină. Într-un cuvânt, o Shakira reușită, în variantă românească : Sânziana Nicolae.

Reporter: Sânziana, ai intrat in atenția presei din România, dar și a celei internaționale, datorită unei confuzii mai mult sau mai puțin fericite. Te rugăm să ne povestești ce s-a întâmplat și cum crezi ca te-a influențat acest lucru.p>

Sânziana:Totul a început așa : doamna Crina Mardare mi-a compus o piesă la care eu am compus versurile, în engleza (Save me from the fire). Fratele meu a postat piesa pe youtube cu pozele și numele meu, însă cineva din străinătate a postat-o cu poza și numele Shakirei (Shakira – fire new song). O parte din fanii Shakirei din mai multe țări (Brazilia, Bolivia, Columbia, SUA...) a crezut că aceasta este noua ei piesă - o parte era nedumerită, iar ceilalți spuneau că nu este Shakira. Cei de la ‘’Radio W’’ din Columbia m-au sunat pentru un interviu în direct unde am și cântat. Tot de la ei am aflat că Shakira a fost suparată pentru că fanii ei m-au putut confunda cu ea, refuzând să comenteze orice în legătura cu mine. Această întâmplare mi-a dat speranța că vocea mea poate fi apreciată și poate am șansa să ajung unde îmi doresc...

Reporter: Cum ti-ai descoperit pasiunea pentru muzică ? De la ce vârstă ai început să cânți ?

Sânziana Am inceput sa cant de la varsta de 5 ani cand doamna educatoare a descoperit ca am voce.

Reporter: Te rugăm sa ne spui mai multe despre tine. Cum te-ai descrie ?

Sânziana Am 16 ani, sunt elevă în clasa a X-a la Liceul de muzică ‘’George Enescu’’ din București, sectiunea Jazz. Hmmm... sunt încăpățânată, perfecționistă, foarte sensibilă și câteodată cam stresantă. (Râde)

Reporter: Care sunt principalele reușite ale carierei tale artistice ?

Sânziana Premiul 1 ‘’Mini-Megastar’’ (2008)
Locul 4 la ‘’Eurovisionul Copiilor’’ faza pe țară (2007)
Mențiune ‘’Ti Amo’’ Onesti (2007)
Premiul special la concursul ‘’Fresh Star’’(2004)
La puținele festivaluri la care am participat am fost derutată de faptul că mulți copii talentați nu au fost apreciați la valoarea lor și, din acest motiv, am renunțat să mai particip la astfel de concursuri. Eu cred ca cel mai minunat lucru este să vezi cum lumea apreciază ceea ce faci, atunci când o faci din inimă. Contează foarte mult să transmiți și celorlalti ce simți, ce spui atunci când cânți. Daca reușesti asta, înseamnă că iubești într-adevăr muzica și nu vrei să păcălești pe nimeni.

Reporter: Ce înseamnă pentru tine verbul « a cânta » ?

Sânziana A face ceea ce-mi place cel mai mult.

Reporter: Mai sunt și alte lucruri care iți fac placere ?

Sânziana Să cânt, să dansez, să joc teatru, să desenez, să înot.

Reporter: Cum ar arăta o zi perfectă din viața ta?

Sânziana O zi petrecută cu idolii mei (Shakira, Justin Bieber, Angelina Jolie, Mel Gibson, Viggo Mortensen și… Michael Jackson…).

Reporter: Pe ce scenă crezi că vei cânta peste cinci ani ?

Sânziana : Am același vis, cam o dată pe an, în care mă văd pe o scenă superbă cu instrumentiști în spatele meu, într-un super-concert unde toți spectatorii îmi strigă numele fascinați, întinzându-mi mâinile.

Reporter: Vom fi și noi acolo ! Îți mulțumim.

Interviu realizat de Carmen IonescuAgenția RADOR - 29.07.2010 9:53