Sănătate
RSS Sănătate

Uleiul de pește este considerat un minunat supliment în nutriție

Uleiul de pește este considerat un minunat supliment în nutriție

Uleiul de pește este considerat un minunat supliment în nutriție și un bun remediu pentru numeroase afecțiuni, inclusiv cancerul. În realitate, untura de pește este eficientă doar în tratarea anumitor boli. Experții de la Healthy Geezer avertizează că acest produs nu este un panaceu. Dimpotriva, luat fără sfatul medicului, în cantități prea mari poate fi periculos.

Uleiul de pește poate fi asimilat natural, prin alimentație bogată în pește, dar și prin suplimente nutritive care conțin acizi grași esențiali, precum omega-3. Produsul este într-adevăr eficient în cazul nivelului ridicat de trigliceride și colesterol, care poate fi redus cu până la 50%. De asemenea, este recomandat pentru persoanele care suferă de boli cardiovasculare. Uleiul de pește le reduce riscul de moarte prematură și are efect benefic asupra tensiunii arteriale.

Un efect benefic al consumului de ulei de pește este atestat și în caz de artrită reumatoidă, dureri menstruale, ADHD, risc de atac cerebral, osteoporoză, aterosleroză, boli de rinichi, tulburare bipolară. Uleiul de pește nu este eficient pentru tratarea diabetului de tipul II, a gingivitei, anginei, a bolilor de ficat, a migrenelor și a ulcerului. Cât privește bolile pentru care este recomandat: cancerul, depresia, sindromul Alzheimer, efectele acestui produs nu sunt suficient demonstrate.

(www.jurnal.md)Agenția RADOR - 24.03.2014 11:40