Sănătate
RSS Sănătate

Cinci lucruri mai puțin cunoscute despre mere

Cinci lucruri mai puțin cunoscute despre mere

Merele sunt printre cele mai consumate fructe în întreaga lume. Proprietățile merelor au fost discutate și studiate îndelung, încă din timpuri străvechi. Majoritatea oamenilor cunosc acum beneficiile pentru sănătate ale acestui fruct minunat. În ciuda acestor fapte, merele pot încă surprinde. Iată câteva lucruri pe care s-ar putea să nu le știți despre mere.

1. Alergia la măr înseamnă alergie la polen - Când vine vorba despre alergiile alimentare, cele mai frecvente sunt cauzate de alune, crustacee sau ouă, însă nici alergiile la mere nu sunt de neglijat. Potrivit experților, alergiile la mere apar din cauza polenului care se găsește pe suprafața mărului și nu din pricina vreunei substanțe din interiorul fructului.

2. Merele sunt nemaipomenite pentru dietă - Nivelul de apă și fibrele pe care merele le conțin îți oferă senzația de sațietate și țin la distanță nevoia de a mânca pentru o perioadă îndelungată, iar numărul de calorii este foarte mic: aproximativ 95. În plus, merele aduc și alte avantaje organismului. Datorită acidului ursolic, o substanță care se află în coajă acestui fruct, merele ajută la accelerarea arderilor.

3. Există peste 16.000 de soiuri de mere - Merele sunt fructele cu cele mai multe sortimente din lume. Conform unui studiu, se pare că au existat peste 16.000 de soiuri de mere doar în Statele Unite.

4. Modul în care mănânci merele este important - Se pare că modul în care mărul este mâncat este esențial atât pentru sănătate, cât și pentru mediul înconjurător. Dacă mănânci mărul circular, în jurul cotorului, rămân aproximativ 30% de deșeuri, ceea ce înseamnă pierderea a cel puțin 20 sau 30 de calorii din totalul unui măr.

5. Merele au foarte mult aer - Există foarte multe zvonuri care circulă pe internet ce sugerează că 25% dintr-un măr reprezintă aer, însă, până în prezent, un singur studiu a putut arăta că doar 18% din măr este reprezentat de aer.

(www.independent.md - 26 septembrie)



Agenția RADOR - 27.09.2014 19:42