Sănătate
RSS Sănătate

Șeful Clinicii de Cardiologie din Târgu Mureș propune extinderea rețelei de asistare a pacientului cu infarct miocardic

Șeful Clinicii de Cardiologie din Târgu Mureș propune extinderea rețelei de asistare a pacientului cu infarct miocardic

Șeful Clinicii de Cardiologie din Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, medicul Benedek Imre, a propus ieri extinderea rețelei de asistare a pacientului cu infarct miocardic acut în toată regiunea de centru, respectiv județele Mureș, Alba, Harghita, Brașov, Covasna și Sibiu. El a argumentat că, la 15 ani de la inițierea unui proiect pilot în Harghita și Mureș, statisticile arată o scădere impresionantă a mortalității în astfel de cazuri, respectiv 4,5%, față de peste 30%, cât era în urmă cu câțiva ani.

Benedek Imre: S-au adunat date, s-au adunat experiențe extraordinare, mii și mii de cazuri, zeci de mii de cazuri. Ne-am permis să facem o comunicare. Surpriza noastră a fost că cel mai prestigios ziar de specialitate din America, ziarul cardiologilor americani, "American Heart Journal", zicând că așa este bine cum facem noi.

Medicul Benedek Imre a apreciat că, astfel, bolnavul român va avea aceleași șanse la viață ca și pacienții din spitalele occidentale. El a spus că 6-8 centre de genul celui de la Târgu Mureș ar duce la salvarea a mii de vieți omenești, iar un alt beneficiu ar fi scăderea drastică a costurilor din sistemul de sănătate.Radio România Actualități - 21.09.2014 9:32