Sănătate
RSS Sănătate

Legume care hidratează mai mult decât apa

Legume care hidratează mai mult decât apa

Hidratarea este foarte importantă, mai ales în timpul verii, atunci când, din cauza transpirației abundente, organismul are nevoie de mai multe lichide. Puțini oameni știu că anumite alimente ajută la menținerea echilibrului apei în corp și asigură buna funcționare a organismului. Fiecare celulă din organism este compusă din apă și toți oamenii au nevoie de apă pentru executarea corespunzătoare a funcțiilor celulare.

Castravetele conține un procent ridicat de apă, dar și de vitamina C. Această legumă este o alegere excelentă pe perioada verii, deoarece reîmprospătează organismul și îi oferă nutrienții necesari.

Roșiile conțin o cantitate mare de apă și fibre. Ele reprezintă, de asemenea, o sursă importantă de antioxidanți, care ajută la reducerea leziunilor pielii după expunerea la radiațiile UV.

Dovleceii conțin 95% apă. Ele sunt unul dintre cele mai bune alimente în ceea ce privește hidratarea. Dovleceii sunt săraci în calorii, bogați în fibre și sunt o sursă excelentă de acid folic și vitaminele A și C.

(www.dariknews.bg - 7 august)DARIK - 7.08.2014 15:49