Sănătate
RSS Sănătate

Organizația Institutelor Europene de Cancer se reunește în premieră în țara noastră, la Cluj-Napoca

Organizația Institutelor Europene de Cancer se reunește în premieră în țara noastră, la Cluj-Napoca
Institutul Oncologic „Prof.Dr. Ion Chiricuță”

În aceste zile, la Cluj-Napoca sunt organizate două importante evenimente științifice pentru oncologia europeană și cea românească. Astfel, Organizația Institutelor Europene de Cancer (OECI) se reunește în premieră în țara noastră, pentru OECI Oncology Days & General Assembly, în perioada 11-13 iunie. Manifestarea este organizată în parteneriat cu Institutul Oncologic „Prof.Dr. Ion Chiricuță” (IOCN), care, în același timp, sărbătorește 85 de ani de la înființare în cadrul Zilelor IOCN 2014.

„Decizia de a organiza Oncology Days 2014 în Cluj-Napoca reflectă în mod evident necesitatea ca OECI să îmbunătățească implicarea colegilor noștri din Europa de Est în dezvoltarea de programe și politici publice”, a declarat Wim H. van Harten, președintele OECI. Organizația Institutelor Europene de Cancer militează pentru reducerea fragmentării în domeniul oncologiei și evaluarea corectă a relației cost-beneficiu legată de aplicarea unor noi tehnologii terapeutice, pentru ca europenii care se confruntă cu afecțiuni oncologice să aibă acces la cele mai bune tratamente. Astfel, la nivel european, se impune dezvoltarea unor rețele de referință, necesare pentru a îmbunătăți diagnosticarea precoce a diferitelor tipuri de cancer, dar și pentru a oferi pacienților un acces mai bun la terapii. Acesta este și scopul manifestării științifice OECI Oncology Days & General Assembly 2014.

În paralel, în perioada 12-14 iunie, vor fi organizate și Zilele Institutului Oncologic „Prof.dr. Ion Chiricuță” - 85 de ani de la înființare. Zilele IOCN prezintă bilanțul ultimilor cinci ani și cuprind Gala de Excelență, filme documentare lansate în premieră, simpozioane științifice despre principalele tipuri de tumori maligne, proiecte în desfășurare, precum și evenimente conexe dedicate pacienților, publicului larg și presei. Zilele IOCN 2014 vor reuni speakeri de renume național și internațional, care vor prezenta și dezbate cele mai noi informații din domeniul oncologiei în sesiunile: tumori ginecologice, tumori digestive, tumori cap-gât, tumori pulmonare, tumori urologice, tumori mamare, tumori tiroidiene, melanoame-sarcoame, sesiunea doctoranzi/rezidenți, sesiunea discipline fundamentale, sesiunea pentru asistenți medicali, sesiunea postere.SANATATEA TV - 12.06.2014 20:22