Sănătate
RSS Sănătate

Consumul de ceapă poate ameliora migrenele

Consumul de ceapă poate ameliora migrenele

Migrenele sau durerile de dinți vă pot strica ziua, mai ales dacă apar din senin și nu puteți să vă duceți imediat la medic. Nu intrați în panică, pentru că leacul se află mai aproape decât credeți, chiar în cămară. Consumul de ceapă poate ameliora durerea cumplită de cap. Sub straturile de foi, ceapa conține uleiuri eterice puternic mirositoare, cu acizi, vitamine și multe alte substanțe active. Ceapa este aliat de nădejde în cazul migrenelor, ea tratând cu succes durerile insuportabile de cap. În cazul în care vă confruntați cu o astfel de situație, tăiați ceapa rondele și aplicați comprese în zona cefei, dar și pe tâmple.

Ardeiul iute alungă durerea de dinți. Durerile de dinți sunt deseori foarte puternice și de cele mai multe ori întâlnirea cu medicul stomatolog nu se poate face imediat. Pentru a alina durerea, striviți un ardei iute și aplicați zeama acestuia direct pe dinte. Atenție, însă, nu folosiți metoda decât dacă sunteți obișnuit cu usturimea provocată de ardei. În caz contrar, apelați la usturoi. Mestecați un cățel de usturoi mai multă vreme, în dreptul dintelui cu probleme. Morcovii sunt recomandați pentru durerile de stomac.

Morcovii sunt bogați în vitamina A, de aceea ajută la orice problemă a pielii, însă acționează și împotriva bolilor de stomac. Dacă suferiți de o gastrită supărătoare, morcovii calmează durerile de stomac. Preparați un suc din 150 g morcovi, la care trebuie să adăugați apă și miere și beți de trei ori pe zi.

Cartofii ameliorează durerile de spate. Durerile de spate se tratează cu cartofi fierți în coajă. Aceștia îmbunătățesc circulația și relaxează musculatura. Aveți nevoie de cartofi, pe care îi fierbeți în coajă, și o pânză în care să puneți cartofii zdrobiți. “Sacul” se pune cât mai fierbinte pe spate, se acoperă cu un prosop și o pătură și se lasă să acționeze până ce se răcesc cartofii.

(www.hotnews.md - 1 iunie)Agenția RADOR - 2.06.2014 17:29