Sănătate
RSS Sănătate

Tehnologia provoacă uscarea ochilor

Tehnologia provoacă uscarea ochilor

Doctor Bülent Rașit Tuncel, specialist în Chirurgie și Boli Oftalmologice, susține faptul că dezvoltarea tehnologiei și răspândirea internetului a determinat apariția, tot mai de întâlnită în ultimul timp, a uscăciunii ochiului.

Dr. Tuncel, care lucrează la Spitalul Privat Sakarya, atrage atenția asupra radiațiilor emise de aparatura electronică, precum computere, telefoane mobile, odată cu dezvoltarea tehnologică. El explică faptul că aceste aparate nu au o radioactivitate de un asemenea nivel încât să dăuneze sănătății umane, arătând că "în zilele noastre, computerele au ecran protector; deci nu este nevoie să mai utilizăm vreun fel de filtre. Dar atunci când folosim mai mult timp computerul sau telefonul inteligent scade ritmul clipirii din pleoape. În cazul reducerii numărului de clipiri, ochiul se usucă. În mod normal, omul clipește de 15 ori pe minut, ceea ce înseamnă 15 secreții ale ochiului, dar în perioada de utilizare îndelungată a ecranului computerului sau telefonului inteligent, secreția ochiului scade în proporție de 60 - 70%."

Referindu-se la metodele de tratament, dr. Tuncel vorbește despre folosirea lacrimilor artificiale: "Aceste simptome au fost observate la aproximativ 80% dintre pacienți și a crescut serios utilizarea de lacrimi artificiale în țara noastră. Dar să nu uităm că și acestea sunt, totuși medicamente și trebuie să știm că prezintă risc de infecție. Trebuie să evităm să folosim computerul sau telefonul inteligent mai mult de o oră sau două pe zi."SABAH, Turcia - 25.04.2014 17:44