Sănătate
RSS Sănătate

Efecte benefice ale consumului de porumb fiert

Efecte benefice ale consumului de porumb fiert

Pe lângă faptul că este gustos, porumbul este și foarte sănătos. Mai exact, acesta protejează inima, rinichii, ficatul, sistemul nervos și conferă vitalitate pe termen lung. De asemenea, cercetările au arătat că porumbul fiert își păstrează vitaminele și aminoacizii într-o proporție foarte mare, ceea ce face ca acest delicios aliment să fie foarte benefic pentru sănătate. Unii se tem că porumbul fiert îngrașă. Este fals. Boabele de porumb ajută în curele de slăbire. Iată câteva motive pentru care trebuie să profităm de această cereală aurie pentru a aduce un surplus de sănătate organismului:

* După o cură de 15 zile cu porumb se poate constata atenuarea stării de greață, a durerilor de cap, a stărilor de oboseală sau a insomniilor.

* Porumbul preparat termic determină intensificarea arderilor în celulele ficatului, își intensifică arderile, rezultând mai multe proteine și hormoni necesari unui organism sănătos, chiar dacă vom consuma foarte puțină carne sau postim o perioadă scurtă.

* Un consum ponderat de porumb copt poate conduce la scăderea în greutate, datorită unui mecanism molecular care grăbește degradarea grăsimilor. Porumbul este un bun medicament pentru slăbit.

* Consumul de porumb pe o durată mai mare de 25 de zile poate determina o creștere cu până la 7-8% a lungimii totale a rețelei de vase de sânge capilare. Aceasta are ca efect scăderea acumulării de toxine în organism, reducerea vitezei de îmbătrânire, dar și de îmbolnăvire a tuturor organelor.

(www.ecology.md - 14 august)Agenția RADOR - 18.08.2014 11:04