Sănătate
RSS Sănătate

Tratamentele pentru fertilitate amenință structura umană, avertizează pionierul fertilizării in vitro Robert Winston

Tratamentele pentru fertilitate amenință structura umană, avertizează pionierul fertilizării in vitro Robert Winston

Pionierul fertilizării in vitro, Lord Robert Winston, a avertizat că piața în creștere a tratamentelor pentru fertilitate ar putea "amenința caracteristicile noastre omenești", ca urmare a faptului că bogații ar putea plăti pentru a avea așa-numiți "copii proiectați".

Expertul în domeniul fertilității a spus în cadrul unei conferințe a specialiștilor că "ne-am lăsat entuziasmați" de descoperirile din domeniul reproducerii. În discurul ținut la Universitatea Kent, el a atenționat că "amestecul dintre entuziasm și disperarea pacienților este de fapt o combinație foarte toxică și ar fi bine să ne distanțăm puțin de tehnologiile pe care le folosim. Una din problemele acestei piețe este că oamenii bogați și-ar putea permite, cu timpul, să obțină caracteristici genetice îmbunătățite la care alți oameni nu ar avea acces."

Presa britanică scrie că Lordul Winston ar fi spus că extinderea pieței fertilizării in vitro și presiunile exercitate de clienți în vederea optimizării calităților umane ar putea duce la apariția "unei societăți în care unii oameni să aibă însușiri care să fie o amenințare pentru structura noastră omenească".The Guardian - 7.05.2014 17:16