Sănătate
RSS Sănătate

Alimentele fermentate sunt foarte sănătoase

Alimentele fermentate sunt foarte sănătoase

Varza murată, brânza cu mucegai și murăturile nu par a fi cele mai recomandate alimente într-o dietă echilibrată, însă cercetătorii britanici au descoperit că alimentele fermentate sunt foarte sănătoase. Oamenii de știință susțin că un consum regulat de produse lactate fermentate, cum ar fi iaurtul cu conținut scăzut de grăsimi și cașul, reduc riscul apariției diabetului de tip 2 cu 25%, timp de 11 ani.

Atunci când anumite alimente sunt lăsate să fermenteze, ele sunt "predigerate" de anumite bacterii bune care se întâlnesc pe suprafața lor. Acești microbi consumă hrana înaintea omului, digerând zaharurile și amidonul și făcând substanțele nutritive mai ușor de absorbit de către organism. Unele eliberează și acid lactic, un conservant natural, care oxidează mediul gastric și stimulează creșterea bacteriilor bune. Alimentele fermentate devin efectiv un probiotic natural.

"Între 70 și 80% dintre celulele sistemului imunitar se află în intenstine. Alimentele fermentate stimulează bacteriile care ajută la creșterea imunității", a declarat Alison Clark de la British Dietetic Association. Oamenii de știință recomandă o mare varietate de alimente fermentate, precum măslineDARIK - 12.02.2014 12:13