Sănătate
RSS Sănătate

Conferința Națională Interdisciplinară dedicată depresiei

Conferința Națională Interdisciplinară dedicată depresiei

Compania de comunicare medicală Houston NPA organizează pe 23 și 24 mai Conferința Națională Interdisciplinară “Impactul sindromului depresiv asupra pacientului și asupra societății”, care se va desfășura la București, Crystal Palace Ballrooms (Calea Rahovei 198A, sector 5).

Partenerii oficiali ai evenimentului sunt: Spitalul Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Alexandru Obregia București, Spitalul De Psihiatrie Titan Dr. Constantin Gorgos București, Spitalul De Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc, Asociația de Psihiatrie Socială din România, Platforma Depresiv.ro, Inomedica.

Conferința se adresează medicilor din specialitățile medicină de familie și psihiatrie în principal, dar și medicilor din alte specialități, precum neurologie, boli metabolice, endocrinologie, geriatrie și gerontologie, cardiologie, medicină internă, oncologie, deoarece sindromul depresiv afectează foarte des pacientul și din punct de vedere somatic, fiind frecvent asociat bolilor cronice de tipul hepatitei, diabetului, afecțiunilor cardiovasculare sau celor neurologice etc, iar medicii specialiști care îi tratează pe acești pacienți trebuie să cunoască implicațiile și complicațiile în caz de depresie și să colaboreze cu medicul psihiatru. La eveniment mai sunt așteptați și psihologi, psihoterapeuți, farmaciști, asistenți, reprezentanți ai asociațiilor de pacienți și ai autorităților din domeniul medical.

Manifestarea științifică presupune o serie de prelegeri în plen (vineri 23 mai, între orele 14-20 și sâmbăta 24 mai, între orele 09-14) susținute de lectori de elită din mai multe specialități implicate în diagnosticarea, tratarea și monitorizarea pacientțlor cu depresie.

Organizatorii își propun ca prin această conferință să furnizeze informații legate de diagnosticul precoce al depresiei la nivelul cabinetului medicului de familie și să faciliteze dezbateri între specialiștii implicați în diagnosticarea, tratarea și monitorizarea pacienților cu depresie, crescând astfel nivelul de informare și conștientizare în rândul comunității medicale.

În demersul de organizare a acestei conferințe, Houston NPA îi invită alături pe toți cei interesați să comunice și să afle informații de actualitate despre depresie, putând astfel influența major traseul pacientului și rata de succes a tratamentului, dar și pe cei care, în calitate de lectori, parteneri și susținători ai manifestării, pot deschide cu această ocazie noi căi de dialog și de informare, astfel încât impactul sindromului depresiv asupra pacientului și asupra societății să fie cât mai mic.

• Site eveniment: www.despre-depresie.ro

Houston NPA este o companie românească independentă, specializată în comunicarea medicală și socială, înființată în anul 2009 de profesioniști entuziaști, cu experiență în industria comunicării medicale. Din 2013: sediul central este la București, compania având filiale la Iași, Timișoara, Cluj. Potrivit site-ului http://www.houston.ro/, Houston NPA și-a început activitatea cu scopul de a acționa ca o punte de legatură între publicul larg-asociațiile de pacienți-industria farmaceutică-cadrele medicale-presă-profesioniști în sănătate, dezvoltând proiecte și colaborări orientate către aceste categorii de public.

Ada IonescuAgenția RADOR - 23.05.2014 12:52