Sănătate
RSS Sănătate

Mituri legate de hrana sănătoasă

Mituri legate de hrana sănătoasă

Deseori ni se întâmplă să consumăm alimente despre care credem că sunt sănătoase, slabe în calorii și hrănitoare, însă nu întotdeauna eticheta pe care scrie "light" sau "diet" ne garantează o siluetă de invidiat și o sănătate de fier.

Astfel de alimente sunt consumate fie în stare pură, fie intră în componența altor preparate. Iată câteva exemple:

Siropul de porumb - este ascuns în batoane pentru slăbit și băuturi "light". Îngrașă, balonează și ridică nivelul zahărului din sânge.

Soia - deși pare o alternativă sănătoasă la produsele din carne, are și dezavantaje. Poate cauza infertilitate și poate crește riscul de cancer. Cauzează deficit de proteine, zinc, calciu, cupru și fier.

Nuci, alune - depinde de varianta în care le cumpărați. În coajă sunt bune, dar cele decojite pot fi acoperite de mucegai, stând pe rafturile magazinelor sau în depozite. Mucegaiul, odată ajuns în stomac, poate cauza infecția cu candida.

Sirop de agave - nu are nicio legătură cu planta din care a rezultat, fiind condensat în laborator, căpătând astfel un nivel foarte ridicat de fructoză.

Cereale pentru micul dejun - adesea au mult zahăr adăugat, nefiind atât de sănătoase. Riscul în cazul celor ce conțin fructe și semințe, nuci, etc. este, din nou, mucegaiul pe care îl îngurgităm.

(www.huffingtonpost.co.uk - 17 aprilie)HUFFINGTON POST - 18.04.2014 13:36