Sănătate
RSS Sănătate

Beneficiile consumului de grapefruit

Beneficiile consumului de grapefruit

Bogat în antioxidanți, vitamine, licopen și fibre, grapefruitul detoxifică și vă poate ajuta la pierderea în greutate. Grapefruitul dulce-amar este consumat frecvent la micul dejun pentru a ajuta digestia. Fructul ar putea deține cheia pentru tratarea colesterolului ridicat și a diabetului zaharat de tip 2.

Cercetătorii de la Universitatea Ebraică din Ierusalim și Massachusetts General Hospital au descoperit recent că o substanță numită naringenina, un antioxidant derivat din grapefruitul amar - care are legătură cu aroma și la alte citrice - poate determina ficatul să descompună grăsimea și, de asemenea, ajută la creșterea sensibilității corpului la insulină. Naringenina poate proteja împotriva leziunilor hepatice.

Grapefruitul este și o sursă bună de vitamine C și A, care ajută la întărirea funcției imunitare. De asemenea, este o sursă bogată de fibre solubile și de pectina, care ajuta la scaderea nivelului colesterolului.

Licopenul se găsește numai în grapefruitul roz sau roșu. Licopenul este un element nutritiv cu proprietăți antioxidante puternice, care ajută la lupta împotriva radicalilor liberi din organism. De asemenea, licopenul se mai găsește în roșii, fiind cunoscut și pentru capacitatea sa de a reduce riscul de cancer de prostată. Alegeți grapefruit pe deplin copt, deoarece acesta are cele mai înalte niveluri de antioxidanți.

Sucul de grapefruit crește semnificativ producția și activitatea enzimelor hepatice responsabile de detoxifiere, ajutând la eliminarea compușilor toxici din organism, inclusiv a celor cancerigeni. Grapefruitul conține, de asemenea, limonoide, o grupă de fitonutrienți care au activitate antitumorală.

(www.perthnow.com.au - 5 mai)Agenția RADOR - 6.05.2014 11:29