Lifestyle
RSS Lifestyle

O vară plină de culoare

Iată că au sosit vacanța de vară și sezonul concediilor, mult așteptate. Gândurile ne poartă spre zări îndepărtate, plaje însorite, ape cristaline, culmi montane maiestuoase sau poate către locuri pitorești, fascinante, încărcate de istorie al căror mister ne-am propus să-l descifrăm. Astfel, gândul la liniștea și libertatea zilelor de vacanță ne înflorește zâmbetul pe buze.

Pe perioada vacanței, în general, preferăm haine lejere și deschise la culoare. Culorile înfrumusețează, transformă și personalizează ținutele și schimbă stările de spirit.

Foarte mulți designeri au introdus în colecțiile lor pentru acest sezon imprimeuri amețitoare și culori vibrante. Moda verii 2014 redevine distractivă! Suntem martorii unei explozii de culori, în special culori primare, ce transmit energie și bună dispoziție.

combo

În alegerea ținutelor de vacanță, cât și pentru ținutele văratice de zi cu zi, putem adopta culoarea preferată, ținând însă cont și de tendințele modei. Stiliștii ne sfătuiesc să optăm pentru culorile potrivite personalității și preferințelor noastre pentru a ne simți confortabil.

Odată aleasă culoarea, să acordăm atenție nuanței, pentru că cele șterse nu au același efect precum cele intense. Un ton strălucitor conferă luminozitate, iar unul pal sobrietate. Ținând cont de cercul cromatic și de principiul armoniei culorilor, putem alege culoarea dominantă a vestimentației noastre. Pentru o vestimentație armonioasă, este ideal să combinăm două sau trei culori maximum pentru un articol vestimentar. Cele trei culori trebuie sa fie proporționate astfel: 80% culoarea dominantă, 15% culoarea complementara și 5% cea de-a treia.

Designeri celebri au hotărât care sunt culorile verii 2014. Astfel nuanțele aprinse, galben, portocaliu, albastru și alte combinații îndrăznețe sunt în tendințe în acest sezon.

Portocaliul este una dintre culorile vedetă ale acestei veri și poate fi combinat cu galben pentru un stil mai îndrăzneț sau cu alb pentru un aspect mai blând.

Galbenul, în toate nuanțele, este o altă culoare care se poartă vara asta și se potrivește perfect atât pentru întâlnirile formale cât și pentru ieșirile cu prietenii. În combinație cu negru sau cu albastru închis, dă o notă elegantă, iar dacă doriți să atrageți toate privirile, asociați-l cu mov. Imprimeurile solare, amintind de lumina caldă sau puternică a soarelui de vară, au un farmec aparte în zilele de vară. De asemenea albastrul, de la navy, la bleu sau turcoaz, este o altă culoare ce se poartă vara aceasta. Institutul Pantone, autoritatea mondială în domeniul culorii, ce realizează de peste 20 de ani acest sondaj între profesioniști, a desemnat orhidee radiantă culoarea anului 2014, așa că nu ezitați să o purtați vara aceasta.

combo

Asociată cu albastru închis, kaki sau nuanțe de bej arată minunat, iar pentru o apariție îndrăzneață, puteți combina mai multe nuanțe de violet.

Printre culorile aflate în tendințe vara aceasta se află și verde pastel, nisipiu, roșu cayenne - ceva mai intens decât corai - sau gri porumbel, alături de combinațiile de alb și negru, care rămân în tendințe și în acest sezon. Rozul blush, verdele mentă, violetul levănțica, albastrul baby sunt câteva dintre nuanțele pastel care fac ravagii în această vară, în ținute cu transparențe subtile.

combo

Și daca tot vorbim de tendințe, să mai adăugăm faptul că natura va prinde viață atât în grădini cât și în garderobă în vara lui 2014. Florile vor fi peste tot, pe cămăși, rochii, pantaloni, genți, având diferite forme, mărimi și culori. Florile se vor purta din abundență, mari, accentuate sau mici și delicate.

Dacă vă era dor de franjuri, ei bine, aflați că după o dispariție de câteva sezoane bune, s-au întors în tendințe.

Vedete sunt și imprimeurile, iar dacă vreți să atrageți atenția, purtați imprimeuri inspirate din culturile orientale sau cu modele astrale. Un alt trend îl reprezintă hainele inscripționate cu diverse mesaje.

De la hainele de zi până la cele de seară, de la accesorii până la machiaje, un curcubeu de culori care fac ca totul să pălească în fața lor s-a revărsat pe podiumuri, vestind o vară minunată.

Autor: Carmen OpreaAgenția RADOR - 20.06.2014 16:09