Lifestyle
RSS Lifestyle

Tinerețe fără bătrânețe și frumusețe fără cearcăne

11

În secolul nostru, eforturile pentru păstrarea frumuseții și sănătății ochilor au dus la dezvoltarea unei adevărate industrii de make-up, cosmetice și nu în ultimul rând, a chirurgiei plastice. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm că plantele cunoscute și întrebuințate de bunicile noastre, nu și-au pierdut eficacitatea. Ele ne stau și azi la dispoziție, ca remedii de tratament și înfrumusețare, 100% naturale, fără reacții adverse, având avantajul de a fi foarte ieftine, accesibile și ușor de folosit acasă.

Cearcănele constituie unul dintre motivele pentru care noi, doamnele, folosim produse de machiaj. De cele mai multe ori, cearcănele apar din cauza oboselii cronice, a stresului, a orelor lungi petrecute în fața calculatorului sau a televizorului, dar și din cauza fumatului și a dietei nepotrivite.

Lipsa somnului este considerată principala cauză a apariției lor, nopțile nedormite se văd a doua zi după cercurile negre din jurul ochilor. Așa că cel mai simplu și la îndemână truc pentru eliminarea sau diminuarea lor este somnul. Deși lipsa somnului este în general cauza cearcănelor, acesta nu este singurul motiv. Dacă vă confruntați cu această problemă trebuie să identificați motivul pentru care apar infamele umbre, altfel remediile naturale sau chiar cele de sinteză nu vor rezolva problema.

Alte cauze care duc la apariția cearcănelor:

Existența unei boli, un set simplu de analize poate indica o anemie sau probleme cu rinichii, care ar trebui rezolvate cu ajutorul unui medic
Deshidratarea, lipsa celor 1,5 l de lichide zilnice pe care ar trebui să le bem zilnic, poate duce la apariția cearcănelor
Retenția de apă, cauzată de mâncărurile foarte sărate
Folosirea unor medicamente poate avea ca efect prezența cercănelor
O piele prea subțire în jurul ochilorprin care se văd vasele de sânge sau pur și simplu modul de pigmentare propriu fiecăruia dintre noi crează cercurile negre din jurul ochilor

Cearcănele sunt inestetice și toate vrem să scăpăm de ele. Cum faceți însă voi acest lucru? Cel mai important este să ne schimbăm stilul de viață, să dormim mai mult și să mâncăm sănătos. În cazul în care nu reușiți să faceți acest lucru, puteți apela la tratamente naturiste care de multe ori sunt eficiente.

În continuare vă propun câteva remedii naturale pentru combaterea cearcănelor:

* Un remediu simplu pentru care puteți opta este aplicarea feliilor de cartofi pe pleoape, timp de 10-15 minute. Vă spălați apoi cu apă călduță.

* Aplicați comprese reci cu infuzie din petale de trandafir. O lingura de petale uscate la 100 ml apa. Se folosesc trandafirii de dulceață.

* Și compresele cu infuzie de flori de tei reduc cearcănele. Se pun alternativ, comprese reci și calde. Se începe cu compresele calde și se termină cu cele reci.

* La fel se procedează și cu ceaiul de albăstrele. Plantele se pot găsi la orice magazin naturist. Se face o infuzie, apoi când ceaiul e călduț se folosesc două discuri demachiante pentru comprese.

* O metoda clasică de combatere a cearcănelor este "lingura din congelator". Puneți două linguri din inox în congelator pentru jumătate de oră, apoi le scoateți și masați cearcănele cu partea bombată a lingurei.

* Și castravetele este eficient în tratarea cearcănelor. El este folosit încă din vechime în tratamentele cosmetice Puteți tăia feliuțe de castravete și să le aplicați pe ochi.

* Vă mai puteți aplica o mască din lapte praf și miere. Amestecați o linguriță de lapte praf cu 1 linguriță de miere de albine. Apoi aplicați această compoziție peste cearcăne și lăsați-o să acționeze timp de 15-20 de minute.

* Mușețelul este un excelent antiinflamator natural, aplicați comprese cu infuzie de mușețel pur și simplu, evitând introducerea ceaiului în ochi, se pare că nu face chiar atât de mult bine mucoasei oculare, pe cât ne-au spus bunicile noastre .

* Dacă beți ceai verde, pliculețele folosite, le puteți utiliza pentru diminuarea cearcănelor. Aplicați pliculețe de ceai reci pe ochi. Pe lângă diminuarea cearcănelor, vor ajuta și la calmarea ochilor.

* Reduceți consumul de sare în bucate, dar cel mai important dormiți cât mai mult în timpul nopții, minim 8 ore.

Există multe tratamente naturiste, care sunt mai eficiente și mai sănătoase decât produsele cosmetice din comerț, de multe ori pline de chimicale. Ingredientele folosite în tratamentele naturiste sunt bogate în vitamine și pot ajuta la tratarea sau la prevenirea cu succes a cearcănelor. În plus, sunt și mult mai accesibile decât cremele și loțiunile din magazine, care fac multe promisiuni, însă lasă de multe ori de dorit. De aceea, este mult mai sănătos și ieftin, să ne îngrijim pielea cu produse și rețete naturiste.

Autor: Iuliana GheorgheAgenția RADOR - 14.03.2014 9:48