Diverse
RSS Diverse
China a suspendat aplicația Instagram China a suspendat aplicația Instagram

China a sporit eforturile de stopare a circulației informațiilor privind protestele din Hong Kong prin intermediul mijloacelor de comunicare socială, suspendând serviciul Instagram pe teritoriul țării. Articole de știri, postări prin intermediul social media și imagini care susțin democrația Hong Kongului sunt cenzurate de paravanul de protecție chinez.

30.09.2014 17:51
DOCUMENTAR: Ziua Internațională a Cafelei DOCUMENTAR: Ziua Internațională a Cafelei

În fiecare an, pe data de 29 septembrie este marcată Ziua Internațională a Cafelei. Istoria cafelei începe cu aproximativ 1.000 de ani în urmă. În fapt, prima mențiune documentară a cafelei este datată în secolul IX. În țările occidentale, istoria cafelei începe însă abia acum trei secole.

29.09.2014 18:59
 Studiu privind Delta Dunării Studiu privind Delta Dunării

Delta Dunării este vulnerabilă în fața schimbărilor climatice preconizate pentru următoarele decenii - avertizează World Wide Fund România, în urma realizării unui studiu pe această temă, împreună cu partenerii săi din Republica Moldova și Ucraina.

28.09.2014 11:10
Moscova a trimis o femeie cosmonaut în spațiu Moscova a trimis o femeie cosmonaut în spațiu

Moscova a trimis o femeie cosmonaut în spațiu, pentru prima dată în 17 ani. Yelena Serova este a patra femeie din Rusia, care a ajuns în spațiu.

26.09.2014 9:44
Noile bancnote de 10 euro intră în circulație începând de astăzi Noile bancnote de 10 euro intră în circulație începând de astăzi

Noile bancnote de 10 euro corespunzătoare seriei "Europa", care beneficiază de caracteristici de securitate îmbunătățite, vor începe să circule de marțea aceasta, în toate statele membre ale uniunii monetare.

23.09.2014 13:54
Fondul Rockefeller va vinde investițiile în combustibili fosili și va reinvesti în energie curată Fondul Rockefeller va vinde investițiile în combustibili fosili și va reinvesti în energie curată

Familia Rockefeller, care a acumulat o avere de proporții din afaceri cu petrol, anunță că organizația lor filantropică va vinde investițiile în combustibili fosili și va reinvesti în energie curată.

22.09.2014 12:52
Modulul Maven al agenției NASA va intra pe orbita planetei Marte Modulul Maven al agenției NASA va intra pe orbita planetei Marte

Un modul spațial al agenției spațiale americane NASA urmează să intre pe orbita planetei Marte, după o călătorie de zece luni în care au fost parcurși peste 700 de milioane de km. Modulul spațial Maven va orbita în jurul planetei Marte, studiind atmosfera acesteia.

22.09.2014 10:18
Leonardo DiCaprio a fost numit ambasador ONU pentru pace Leonardo DiCaprio a fost numit ambasador ONU pentru pace

Ban Ki Mun, secretarul general al ONU, l-a numit pe Leonardo DiCaprio ambasador ONU pentru pace. Starul hollywoodian de film acordă ajutor în acțiunea la nivel mondial de conștientizare privind schimbările climatice.

17.09.2014 12:46
În Ungaria a început o campanie de promovare a consumului de mere În Ungaria a început o campanie de promovare a consumului de mere

Ministerul Agriculturii sprijină, cu mai multe măsuri, promovarea consumului de mere, precum și pe producători.

17.09.2014 12:05
George Clooney se va căsători cu logodnica sa, Amal Alamuddin, la Veneția George Clooney se va căsători cu logodnica sa, Amal Alamuddin, la Veneția

Starul hollywoodian George Clooney a dezvăluit că să va căsători cu logodnica sa, Amal Alamuddin, în Veneția, peste câteva săptămâni.

17.09.2014 11:12
Cunoscutul jurnalist ieșean Alex Savitescu a murit la 36 de ani Cunoscutul jurnalist ieșean Alex Savitescu a murit la 36 de ani

A murit Alex Savitescu, lector universitar la Departamentul de Jurnalism al Universității “Al. I. Cuza” Iași. Unul dintre cei mai iubiți profesori ai Departamentului de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității “Al. I Cuza” Iași, Alex Savitescu, s-a stins din viață, dimineață, la vârsta de 36 de ani, în urma unui stop cardio-respirator.

16.09.2014 17:13
Samsung și LG au intrat într-un conflict la o expoziție comercială din Germania Samsung și LG au intrat într-un conflict la o expoziție comercială din Germania

O luptă bizară a izbucnit între două companii sud-coreene, pe tema mașinilor de spălat, la o expoziție comercială din Germania. Samsung a susținut că doi directori executivi de la LG au fost surprinși stricând intenționat ușile mașinilor de spălat Samsung.

15.09.2014 13:07
Rămas bun vacanță, bine ai venit școală! Rămas bun vacanță, bine ai venit școală!

Cu toții ne amintim cu nostalgie ziua de 15 septembrie, cea în care curtea școlii se umplea cu copii si cu flori multicolore. Emoții, zâmbete, îmbrățișări, poze și bucuria revederii. Profesori, elevi, părinți, bunici, unchi, mătuși pășeau împreună în noul an școlar.

12.09.2014 12:36
PORTRET: Horațiu Mălăele împlinește 40 de ani de carieră PORTRET: Horațiu Mălăele împlinește 40 de ani de carieră

În perioada 12 - 21 septembrie, la Teatrul de pe Lipscani are loc prima ediție a festivalului “Fest pe Lipscani” dedicat actorului Horațiu Mălăele care împlinește 40 de ani de carieră. Manifestarea se constituie într-un maraton cultural inedit, alcătuit din 10 spectacole de teatru și 2 proiecții de film, pe parcursul a 10 zile.

12.09.2014 9:59
Cunoscutul actor Jackie Chan va veni astăzi pentru prima oară în România Cunoscutul actor Jackie Chan va veni astăzi pentru prima oară în România

Cunoscutul actor Jackie Chan va veni astăzi pentru prima oară în România. El deschide la București Zilele Filmului Chinezesc, unde își va lansa cel mai recent film, pe care l-a și regizat, în care joacă rolul principal, este producător și coregraf.

11.09.2014 10:29
Târg Internațional de Mobilă, Echipamente și Accesorii la Romexpo Târg Internațional de Mobilă, Echipamente și Accesorii la Romexpo

110 producători români își expun de astăzi produsele la Târgul Internațional de Mobilă, Echipamente și Accesorii, BIFE, deschis la Centrul Romexpo din capitală. Până duminică, peste 325 de firme din industria mobilei își prezintă oferta.

10.09.2014 10:58
'Cumințenia Pâmântului' a fost pusă în vânzare 'Cumințenia Pâmântului' a fost pusă în vânzare

Una dintre cele mai valoroase creații ale lui Constantin Brâncuși aflată la noi în țară - "Cumințenia Pâmântului" - a fost pusă în vânzare. Statueta este evaluată la 20 de milioane de euro, iar proprietarul îi acordă statului român drept de preemțiune.

9.09.2014 10:08
Prințul William și ducesa de Cambridge urmează să aibă încă un copil Prințul William și ducesa de Cambridge urmează să aibă încă un copil

Kensington Palace a anunțat că ducesa de Cambridge este însărcinată pentru a doua oară. Prințul George, primul copil al ducesei și al soțului ei, prințul William, s-a născut în anul 2013.

8.09.2014 13:47
PORTRET: Dan Spătaru - un romantic fără egal PORTRET: Dan Spătaru - un romantic fără egal

Ziua de 8 septembrie marchează împlinirea a 10 ani de la trecerea la cele veșnice a unuia dintre cei mai îndrăgiți soliști de muzică ușoară din România, Dan Spătaru.

8.09.2014 13:34
Pensionari pe băncile școlilor Pensionari pe băncile școlilor

Mai mulți pensionari sunt instruiți la cursurile organizate pentru vârstnici de Facultatea Zsigmond Király (ZSKF), informează cotidianul Magyar Nemzet, citat de Agenția MTI.

8.09.2014 11:23
Actorul francez Dieudonné este investigat pentru promovarea terorismului Actorul francez Dieudonné este investigat pentru promovarea terorismului

Actorul francez de comedie Dieudonné a fost investigat pentru posibilă promovare a terorismului, în urma remarcelor sale privind decapitarea jurnalistului american James Foley. Într-un film, Dieudonné afirmă că a fost surprins de toată vâlva creată în jurul decapitării lui James Foley.

5.09.2014 16:16
Membrele grupului 'Pussy Riot' au înființat un portal pentru apărarea drepturilor omului Membrele grupului 'Pussy Riot' au înființat un portal pentru apărarea drepturilor omului

Membrele grupului "Pussy Riot" au înființat portalul "Mediazona", care va face cunoscute problemele justiției din Rusia și ale sistemului de executare a pedepselor - a declarat, pentru Interfax, Nadejda Tolokonnikova, membră a grupului "Pussy Riot".

4.09.2014 14:37
Ungaria va pune în circulație un tren de lux pe ruta Budapesta-Teheran Ungaria va pune în circulație un tren de lux pe ruta Budapesta-Teheran

O agenție de Turism din Marea Britanie, în colaborare cu Societatea Nostalgia aflată în subordinea companiei ungare de căi ferate MÁV, va pune în circulație un tren de lux pe ruta Budapesta-Teheran, scrie portalul Turizmus Online.

4.09.2014 13:36
Scurtmetrajul 'Artă' în regia lui Adrian Sitaru reprezintă România la Festivalul Internațional de Film de la Veneția Scurtmetrajul 'Artă' în regia lui Adrian Sitaru reprezintă România la Festivalul Internațional de Film de la Veneția

Scurtmetrajul "Artă" în regia lui Adrian Sitaru reprezintă, astăzi, România la Festivalul Internațional de Film de la Veneția.

4.09.2014 13:15
PORTRET: Mezzosoprana Ruxandra Donose împlinește 50 de ani PORTRET: Mezzosoprana Ruxandra Donose împlinește 50 de ani

Marți, 2 septembrie, una dintre cele mai celebre mezzosoprane ale lumii, Ruxandra Donose, împlinește 50 de ani. Personalitate artistică de mare complexitate, ea este cunoscută pentru roluri importante precum cel al Charlottei din opera „Werther” de Jules Massenet, sau rolul titular din „Carmen” de Georges Bizet.

2.09.2014 10:44
Hackeri ruși, investigați de FBI pentru atacuri la adresa băncilor Hackeri ruși, investigați de FBI pentru atacuri la adresa băncilor

FBI investighează un incident în care hackeri ruși sunt suspectați de lansarea unui atac coordonat asupra băncilor americane. FBI afirmă că intenționează să afle dacă atacurile asupra J.P. Morgan, una dintre cele mai importante bănci americane, alături de alte patru instituții financiare, au constituit o răzbunare pentru sancțiunile impuse de SUA Rusiei.

28.08.2014 10:50
PORTRET: Ion Ghițulescu împlinește 84 de ani PORTRET: Ion Ghițulescu împlinește 84 de ani

Jurnalistul și omul de radio Ion Ghițulescu s-a născut la 27 august 1930, la București. A parcurs studiile liceale la Colegiul Național „Sfântul Sava”, apoi a urmat cursurile Facultății de Ziaristică din București, absolvite în anul 1954.

27.08.2014 10:01
Statuetă din os veche de 20.000 de ani, descoperită în situl arheologic Poiana Cireșului Statuetă din os veche de 20.000 de ani, descoperită în situl arheologic Poiana Cireșului

O statuetă din os veche de 20.000 de ani a fost descoperită ieri în situl arheologic Poiana Cireșului, dintr-un cartier al municipiului Piatra Neamț.

27.08.2014 9:47
Resursele naturale pe care planeta le poate genera într-un an de zile au fost epuizate Resursele naturale pe care planeta le poate genera într-un an de zile au fost epuizate

Populația lumii a epuizat toate resursele naturale pe care planeta le poate genera într-un an de zile și, până la sfârșitul lui 2014, va trebui să consume "pe datorie" - atenționează Fondul Mondial pentru Natură.

20.08.2014 12:18
Carnavalul Florilor de la Debrecen Carnavalul Florilor de la Debrecen

La cea de a 45-a ediție a Carnavalului Florilor din Debrecen, publicul va putea urmări, timp de 45 de minute, defilarea a 15 care alegorice, însoțite de grupuri de dansatori și de majorete.

20.08.2014 11:27
Salvamarii avertizează turiștii că Marea Neagră este foarte periculoasă în aceste zile Salvamarii avertizează turiștii că Marea Neagră este foarte periculoasă în aceste zile

Salvamarii au arborat steagul roșu și patrulează pe plaje, în încercarea de a-i convinge pe turiști să nu intre în apă. În ciuda soarelui strălucitor și a temperaturilor care cresc de la o zi la alta, în larg sunt curenți puternici, iar valurile sunt periculoase.

19.08.2014 19:39
160 de ani de la inaugurarea primei linii de cale ferată din România 160 de ani de la inaugurarea primei linii de cale ferată din România

Pe data de 20 august se împlinesc 160 de ani de la inaugurarea primei linii de cale ferată din România, care făcea legătură între Baziaș și Oravița.

19.08.2014 10:39
Marele Zid Chinezesc, în pericol din cauza conservării defectuoase Marele Zid Chinezesc, în pericol din cauza conservării defectuoase

Experții din cadrul principalei organizații de protejare a Marelui Zid Chinezesc – unul dintre monumentele cele mai vizitate din lume – au semnalat că această structură defensivă se află într-o stare proastă de conservare, iar perspectivele nu sunt optimiste, din cauza lipsei de fonduri, dar și a dezvoltării industriale iresponsabile.

18.08.2014 15:49
Pe litoral, începe programul `Zile gratuite de vacanță 2014` Pe litoral, începe programul `Zile gratuite de vacanță 2014`

Turiștii care vor să-și petreacă vacanța pe litoral pot beneficia începând de astăzi de oferte avantajoase la cazare și masă, în cadrul programului "Zile gratuite de vacanță 2014".

18.08.2014 10:26
Aniversarea a 100 de ani de la deschiderea Canalului Panama Aniversarea a 100 de ani de la deschiderea Canalului Panama

În Panama, au avut loc evenimente pentru a marca 100 de ani de la deschiderea Canalului Panama, o lucrare de inginerie care a revoluționat comerțul mondial.

16.08.2014 12:05
Clasamentul celor mai impresionante orașe-fantomă din lume Clasamentul celor mai impresionante orașe-fantomă din lume

Plymouth, din Montserrat, este singurul port din Marea Britanie și din lume care a fost distrus în urma unei erupții vulcanice.

15.08.2014 13:12
Proprietarul Zara deschide în Rusia magazine cu îmbrăcăminte ieftină Proprietarul Zara deschide în Rusia magazine cu îmbrăcăminte ieftină

Compania spaniolă Inditex, proprietar al brand-urilor Zara și Bershka, va lansa în Rusia o linie de îmbrăcăminte ieftină (Lefties) - anunță Agenția Reuters, citând un reprezentant al companiei.

14.08.2014 12:59
Contul de Twitter al premierului rus, Dmitri Medvedev, a fost spart de hackeri Contul de Twitter al premierului rus, Dmitri Medvedev, a fost spart de hackeri

Persoane neidentificate deocamdată au spart contul premierului rus Dmitri Medvedev de pe rețeaua de socializare Twitter. Ca urmare, ultimele postări apărute pe blogul premierului rus de pe Twitter nu corespund realității, anunță Biroul de presă al Executivului de la Moscova.

14.08.2014 10:43
La 13 august 1906 erau inaugurate Băile de la Mamaia La 13 august 1906 erau inaugurate Băile de la Mamaia

Vara anului 1906 este momentul apariției stațiunii Mamaia. Cel care a conștientizat frumusețile acestor locuri a fost primarul orașului Constanța din acea perioadă, Ion Bănescu. Prin urmare, construirea unor băi la Mamaia, care să poată fi frecventate de turiști, a devenit o realitate în sezonul estival 1906.

13.08.2014 15:07
Festivalul Internațional de Film Independent `Anonimul`, ediția a XI-a, la București Festivalul Internațional de Film Independent `Anonimul`, ediția a XI-a, la București

Festivalul Internațional de Film Independent "Anonimul", ediția a XI-a, va începe diseară. În mod excepțional, în acest an, festivalul are loc la București, pentru că în Deltă se fac lucrări de reamenajare a campusului cinematografic de la Sfântu Gheorghe.

12.08.2014 12:52
Echipa României a obținut cele mai multe medalii de aur la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică Echipa României a obținut cele mai multe medalii de aur la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică

Elevul Denis Turcu, din Brăila, este câștigătorul absolut al ediției din acest an a competiției, cu cel mai mare număr de puncte. Reprezentanții României au luat în total 6 medalii de aur, precum și premii speciale, cel mai bun palmares din cele 37 de țări participante

11.08.2014 17:21
'Super-Luna' va fi vizibilă mâine seară 'Super-Luna' va fi vizibilă mâine seară

Mâine seară, pe cer se anunță un spectacol magnific, "Super-Luna" - fenomen vizibil în toatã Europa.

9.08.2014 13:04
Tablourile unui băiat în vârstă de 11 ani sunt evaluate la 400.000 de lire sterline Tablourile unui băiat în vârstă de 11 ani sunt evaluate la 400.000 de lire sterline

O colecție de 40 de tablouri pictate de un băiat în vârstă de 11 ani din Norfolk, Marea Britanie, au fost evaluate la 400.000 de lire sterline de o galerie de artă britanică.

8.08.2014 15:57
Suspect în cazul Michael Schumacher, găsit spânzurat în celula poliței din Zürich Suspect în cazul Michael Schumacher, găsit spânzurat în celula poliței din Zürich

Un bărbat suspectat că ar fi intenționat să dea publicității dosarul medical al campionului de Formula 1 Michael Schumacher a fost găsit miercuri spânzurat în celula din sediul poliției din Zurich, se arată într-un comunicat al procurorului cantonului.

7.08.2014 9:24
Navetiști din Perth, Australia, au ridicat un tren pentru a-și salva un coleg Navetiști din Perth, Australia, au ridicat un tren pentru a-și salva un coleg

Zeci de navetiști din Perth, în vestul Australiei, au ridicat pur și simplu vagonul unui tren pentru a elibera un bărbat prins între vagon și peron. Bărbatul a încercat să se suie în trenul oprit în stație, dar piciorul i-a alunecat și s-a prins între marginea vagonului și dalele peronului.

6.08.2014 16:08
Naveta spațială europeană Rosetta a reușit să intre pe orbita unei comete Naveta spațială europeană Rosetta a reușit să intre pe orbita unei comete

Naveta spațială europeană Rosetta a reușit cu succes o manevră care îi va permite să zboare alături de o cometă. O astfel de misiune nu a mai fost inițiată până acum. Naveta spațială urmărește cometa de 10 ani în spațiu.

6.08.2014 13:15
Hackerii au spart adresa de e-mail a unui deputat rus, care coordona un război informațional împotriva Ucrainei Hackerii au spart adresa de e-mail a unui deputat rus, care coordona un război informațional împotriva Ucrainei

Hackerii din grupul "Anonymous International", care au publicat recent pe Internet o corespondență militară rusească, au spart adresa de e-mail a deputatului rus, Robert Șleghel, și din informațiile obținute, au constatat că politicianul a coordonat o adevărată campanie de postare de informații false pe mai multe forumuri ucrainene și internaționale și a contribuit puternic la sprijinirea separatiștilor din estul Ucrainei.

6.08.2014 12:33
Compania 21st Century Fox și-a retras oferta de preluarea a Time Warner Compania 21st Century Fox și-a retras oferta de preluarea a Time Warner

Concernul media 21st Century Fox, deținut de magnatul Rupert Murdoch, și-a retras oferta de preluare a companiei de divertisment Time Warner. Într-o declarație, Rupert Murdoch a declarat că Time Warner a refuzat să discute oferta companiei sale, estimată la aproximativ 80 de miliarde de dolari.

6.08.2014 10:12
ONG românesc indignat de scoaterea la vânzare a unui abajur confecționat din piele de om ONG românesc indignat de scoaterea la vânzare a unui abajur confecționat din piele de om

Un ONG românesc care monitorizează antisemitismul a depus plângere la poliție cu privire la vânzarea pe internet a unui obiect descris drept un abajur confecționat din pielea unei victime a Holocaustului - scrie JEWISH TELEGRAPHIC AGENCY.

5.08.2014 18:58
Riscuri de securitate ale tehnologiilor de monitorizare a stilului de viață Riscuri de securitate ale tehnologiilor de monitorizare a stilului de viață

Persoanele care practică activități de monitorizare a stilului de viață folosesc dispozitive de tip brățări electronice, ceasuri inteligente, pandantive inteligente sau chiar obiecte vestimentare capabile să monitorizeze activitățile sportive, somnul sau alimentația. Un studiu Symantec a descoperit riscuri de securitate în cadrul unui număr semnificativ de dispozitive și aplicații de monitorizare personală.

5.08.2014 16:35
Rusia suspendă importurile unei mărci de whisky american Rusia suspendă importurile unei mărci de whisky american

Serviciul Federal de Supraveghere fitosanitară al Rusiei va suspenda importurile de bourbon "Kentucky ", adăugând această marcă pe o listă tot mai lungă de produse pe care Rusia le-a interzis după ce Occidentul a impus noi sancțiuni împotriva Moscovei.

5.08.2014 15:53
Liderul Formula 1, Bernie Ecclestone, propune o ofertă pentru finalizarea procesului în care este implicat Liderul Formula 1, Bernie Ecclestone, propune o ofertă pentru finalizarea procesului în care este implicat

Procurori germani au declarat că sunt șanse să accepte oferta de 100 de milioane de dolari de la liderul competiției Formula 1, Bernie Ecclestone, pentru oprirea procesului privind acuzațiile de mită.

5.08.2014 13:06
Daimler a confirmat desfășurarea unei anchete în China, în care este implicată subsidiara Mercedez Benz Daimler a confirmat desfășurarea unei anchete în China, în care este implicată subsidiara Mercedez Benz

Producătorul german de automobile Daimler a confirmat cooperarea cu autoritățile chineze cu privire la o anchetă în care este implicată subsidiara Mercedez Benz.

5.08.2014 13:04
Filmul românesc 'Toto și surorile lui' al regizorului Alexander Nanău, selecționat în competiția pentru Premiul 'Kutxa - New Directors' Filmul românesc 'Toto și surorile lui' al regizorului Alexander Nanău, selecționat în competiția pentru Premiul 'Kutxa - New Directors'

Filmul românesc "Toto și surorile lui" al regizorului Alexander Nanău a fost selecționat în competiția pentru Premiul "Kutxa - New Directors" în cadrul Festivalului de Film de la San Sebastian. Este prima participare la acest festival a regizorului român, care a fost distins în anul 2010 cu Premiul Emmy pentru documentarul "Lumea văzută de Ion B".

31.07.2014 10:38
PORTRET: Legendarul Louis de Funès, la centenar PORTRET: Legendarul Louis de Funès, la centenar

Joi, 31 iulie, se împlinesc 100 de ani de la nașterea lui Louis de Funès, unul din cei mai mari actori de comedie din istorie. Louis Germain David de Funès de Galarza s-a născut la 31 iulie 1914, la Courbevoie, o suburbie a Parisului.

31.07.2014 9:44
Sibiu: Intrare liberă la concertul `Simply The Best - Povestea Naiului` Sibiu: Intrare liberă la concertul `Simply The Best - Povestea Naiului`

În Piața Mare a Sibiului are loc, în această seară, de la ora 20:30 un concert deosebit intitulat "Simply The Best - Povestea Naiului".

30.07.2014 9:53
Rețeaua de restaurante Wendy's se retrage de pe piața din Rusia Rețeaua de restaurante Wendy's se retrage de pe piața din Rusia

Wendy's, rețea americană de restaurante de tipul fast-food, se retrage de pe piața din Rusia, cauza principală fiind imposibilitatea de a-și extinde afacerea. Potrivit Agenției Bloomberg, Wendy’s a închis deja patru restaurante din Rusia, iar altele patru își vor înceta activitatea în următoarele săptămâni.

29.07.2014 12:36
PORTRET: Aniversarea celei mai elegante Prime Doamne a Americii PORTRET: Aniversarea celei mai elegante Prime Doamne a Americii

Luni 28 iulie se împlinesc 85 de ani de la nașterea fostei soții a celui de-al 35-lea Președinte al Statelor Unite, John F. Kennedy - Jacqueline Kennedy Onassis. Jacqueline Lee Bouvier Kennedy Onassis s-a născut la 28 iulie 1929, la Southampton, New York, SUA.

28.07.2014 10:56
PORTRET: Sandra Bullock  - o frumusețe de Oscar PORTRET: Sandra Bullock - o frumusețe de Oscar

Pe 26 iulie 2014, actrița, regizoarea, scenarista și producătoarea americană de origine germană Sandra Bullock împlinește 50 de ani.

28.07.2014 10:19
The New York Times pledează pentru legalizarea marijuanei The New York Times pledează pentru legalizarea marijuanei

Unul din cele mai respectate ziare din Statele Unite - The New York Times - a cerut legalizarea marijuanei. Într-un virulent editorial, ziarul compară actuala interdicție impusă acestui drog cu interzicerea alcoolului, în anii '20 și '30, argumentând că epoca Prohibiției a făcut mult rău societății.

27.07.2014 12:31
PORTRET: Jennifer Lopez împlinește 45 de ani PORTRET: Jennifer Lopez împlinește 45 de ani

Pe 24 iulie, actrița, designerul, dansatoarea, producătoarea și cântăreața americană Jennifer López împlinește 45 de ani. Jennifer Lynn López s-a născut pe 24 iulie 1969, în cartierul Bronx din New York. Părinții ei de origine portoricană erau Guadalupe, o învățătoare la grădiniță și David - specialist în domeniul IT.

24.07.2014 10:10
PORTRET: Al Di Meola - un chitarist de excepție PORTRET: Al Di Meola - un chitarist de excepție

Marți 22 iulie, chitaristul american de origine italiană, Al Di Meola, împlinește 60 de ani. Al Laurence Dimeola s-a născut la 22 iulie 1954, la Jersey City, New Jersey, SUA, fiind fiul unor emigranți din Nepal și Italia.

22.07.2014 16:33
Vestigii arheologice de peste 4000 de ani ies la lumina in Egipt Vestigii arheologice de peste 4000 de ani ies la lumina in Egipt

La începutul lunii iulie 2014, o echipă de cercetători a Ministerului Antichităților din Egipt a descoperit în Abydos, în guvernoratul Sohag, o capelă antică de piatră, veche de peste 4000 de ani, datând din timpul celei de-a XI-a dinastii egiptene (2125-1985 I. Hr.).

22.07.2014 15:01
Ce ascund 22 de milioane de femei din Europa în frigider? Ce ascund 22 de milioane de femei din Europa în frigider?

Aproximativ 22 de milioane de femei din toată Europa își folosesc frigiderul pentru păstrarea produselor cosmetice, dar și a unor obiecte vestimentare, potrivit unui studiu Samsung.

21.07.2014 17:16
Mai mulți fotbaliști ai clubului Șahtior Donețk, aflați în Franța, refuză se întoarcă în Ucraina Mai mulți fotbaliști ai clubului Șahtior Donețk, aflați în Franța, refuză se întoarcă în Ucraina

Șase fotbaliști ai clubului Șahtior Donețk au refuzat să se întoarcă în Ucraina, după meciul susținut sâmbătă în Franța. Cei șase sportivi au luat decizia pe fondul luptelor din orașul Donețk.

21.07.2014 13:39
Câinii salvatori din România s-au calificat la Campionatul Mondial al Echipelor Canine de Salvare de la Torino    Câinii salvatori din România s-au calificat la Campionatul Mondial al Echipelor Canine de Salvare de la Torino

România s-a calificat pentru a doua oară consecutiv la Campionatul Mondial al Echipelor Canine de Salvare, cel mai important eveniment chinologic mondial, organizat de Federația Chinologică Internațională.

21.07.2014 9:56
PORTRET: Edgar Degas - impresionismul la superlativ PORTRET: Edgar Degas - impresionismul la superlativ

Pe 19 iulie se împlinesc 180 de ani de la nașterea lui Edgar Degas, unul dintre cei mai mari pictori din lume și un important reprezentant al impresionismului.

18.07.2014 13:10
China a decis să interzică angajaților bugetari să mai folosească mașinile de serviciu China a decis să interzică angajaților bugetari să mai folosească mașinile de serviciu

În cadrul eforturilor de a diminua corupția și extravaganța în structurile guvernamentale, China a decis să interzică funcționarilor publici și angajaților bugetari să mai folosească mașinile de serviciu, utilizând în schimb transportul public.

16.07.2014 19:20
Un tribunal din Suedia dezbate retragerea mandatului de arestare emis pe numele lui Julian Assange, editor șef WikiLeaks Un tribunal din Suedia dezbate retragerea mandatului de arestare emis pe numele lui Julian Assange, editor șef WikiLeaks

O instanță din Suedia deliberează dacă ar trebui retras sau nu mandatul de arestare emis pe numele lui Julian Assange, editor șef al site-ului WikiLeaks, acuzat de asalt sexual. Julian Assange susține că ar putea fi extrădat din Suedia către Statele Unite, relatează corespondenții BBC

16.07.2014 17:30
PORTRET: Inventatorul cubului Rubik împlinește 70 de ani PORTRET: Inventatorul cubului Rubik împlinește 70 de ani

Arhitectul și profesorul maghiar de desen Ernő Rubik s-a născut la 13 iulie 1944, la Budapesta. Tatăl său era inginer mecanic, creator a 26 de tipuri de planoare, iar mama sa, poetă și artistă.

15.07.2014 13:15
Anchetă în Malaezia în urma descoperirii cadavrului unui fotomodel din Estonia Anchetă în Malaezia în urma descoperirii cadavrului unui fotomodel din Estonia

Poliția malaeziană a declanșat o anchetă după ce cadavrul unei estoniene, fotomodel, despre care se presupune că era prietena unui membru al familiei regale, a fost descoperit pe o plajă. C

10.07.2014 15:54
Franța: Consumul de vin și bere va fi interzis la locul de muncă Franța: Consumul de vin și bere va fi interzis la locul de muncă

Guvernul din Franța a interzis consumul de vin și bere în cantinele și restaurantele de la locul de muncă, în cazul în care patronatul solicită acest lucru.

7.07.2014 18:24
Sydney Pollack - 80 de ani de la naștere - portret Sydney Pollack - 80 de ani de la naștere - portret

Regizorul, producătorul și actorul american Sydney Irwin Pollack s-a născut la 1 iulie 1934, în Lafayette, Indiana, provenind dintr-o familie de imigranți evrei ruși. Este considerat unul dintre cei mai prolifici oameni din cinematografia mondială de după al doilea război mondial.

1.07.2014 12:45
Protest al activiștilor Greenpeace, la Bruxelles Protest al activiștilor Greenpeace, la Bruxelles

Activiști pentru protecția mediului din organizația Greenpeace au protestat, astăzi, la Bruxelles, față de dependența Uniunii Europene de combustibilii fosili care poluează atmosfera.

27.06.2014 13:43
Actorul american Shia LaBeouf a fost reținut de poliție Actorul american Shia LaBeouf a fost reținut de poliție

Starul american de film Shia LaBeouf a fost scos de polițiști dintr-o sală de teatru din New York, întrucât, cu o atitudine scandaloasă, actorul a perturbat piesa de teatru intitulată "Kabaré".

27.06.2014 12:48
Un muzeu închinat Victoriei se va deschide la Minsk Un muzeu închinat Victoriei se va deschide la Minsk

Pe 2 iulie, în capitala Republicii Belarus își va deschide porțile, în straie noi, Muzeul de Istorie a Marelui Război pentru Apărarea Patriei (1941-1945) – a comunicat, la o conferință de presă ținută astăzi, la Minsk, viceministrul belarus al culturii, Vasili Cernik.

25.06.2014 13:38
O rochie de seară din 1940 a Reginei Elisabeta a II-a s-a vândut cu 2.000 de lire sterline O rochie de seară din 1940 a Reginei Elisabeta a II-a s-a vândut cu 2.000 de lire sterline

O rochie de seară din mătase din 1940 a reginei Elisabeta a II-a s-a vândut cu 2.000 de lire sterline în timpul unei licitații care a avut loc în comitatul britanic Essex.

25.06.2014 9:20
Assange este laureat al Premiului Uniunii Jurnaliștilor din Kazahstan Assange este laureat al Premiului Uniunii Jurnaliștilor din Kazahstan

Ziaristul și editorul australian Julian Assange, fondatorul site-ului WikiLeaks, este laureat al Premiului Uniunii Jurnaliștilor din Kazahstan.

24.06.2014 11:15
A VI-a ediție a Bucharest International Air Show 2004 A VI-a ediție a Bucharest International Air Show 2004

Peste 100 de avioane participă, în această dimineață la cea de-a șasea ediție a spectacolului de acrobație aeriană Bucharest International Air Show 2014.

22.06.2014 15:31
Doña Letizia, sobrietate și eleganță în alb, la debutul său ca Regină a Spaniei Doña Letizia, sobrietate și eleganță în alb, la debutul său ca Regină a Spaniei

Unul dintre momentele cele mai așteptate ale zilei încoronării noului Rege al Spaniei, Felipe al VI-lea, a fost cel în care Regina Letizia urma să-și facă apariția, publicul fiind curios să vadă ce ținută a ales pentru această ocazie istorică.

19.06.2014 18:15
Adidașii și pantofii cu toc cui ar putea fi interziși în Rusia Adidașii și pantofii cu toc cui ar putea fi interziși în Rusia

În Rusia ar putea fi interzisă încălțămintea cu talpă plată și pantofii cu toc înalt, ca urmare a unor modificări la Regulamentul tehnic al Uniunii Vamale - informează postul de televiziune Dojd.

19.06.2014 10:18
Secretarul de stat american face apel la salvarea oceanelor lumii Secretarul de stat american face apel la salvarea oceanelor lumii

Secretarul american de stat, John Kerry, a făcut apel la o strategie globală pentru a salva oceanele lumii de la pescuitul exagerat, schimbarea climei și poluare.

16.06.2014 20:19
O ursoiacă și trei pui au fost capturați în Harghita și trimiși într-un fond de vânătoare din alt județ O ursoiacă și trei pui au fost capturați în Harghita și trimiși într-un fond de vânătoare din alt județ

O ursoiacă din Harghita cu trei pui care obișnuia să caute hrană în Băile Tușnad a fost capturată și trimisă într-un fond de vânătoare din alt județ.

16.06.2014 12:53
 Regina Elisabeta a II-a și-a sărbătorit ziua de naștere Regina Elisabeta a II-a și-a sărbătorit ziua de naștere

Capitala Marii Britanii a îmbrăcat straie de sărbătoare sâmbătă. Regina Elisabeta a II-a și-a sărbătorit ziua de naștere. Evenimentul a fost marcat printr-o ceremonie militară, la care au participat peste o mie de soldați.

15.06.2014 19:44
Miting aviatic pe aerodromul buzoian de la Boboc Miting aviatic pe aerodromul buzoian de la Boboc

Pe aerodromul de la Boboc, județul Buzău, a avut loc astăzi mitingul aviatic tradițional. Cei prezenți au putut vedea elicoptere și avioane militare, avioane ultraușoare și o expoziție inedită de tehnică militară.

14.06.2014 17:04
Sondaj IRES privind practicarea sportului de performanță Sondaj IRES privind practicarea sportului de performanță

Unul din doi români consideră că, din punct de vedere financiar, o familie nu-și poate permite să asigure unui copil condițiile pentru a face sport de perfomanță. Potrivit unui sondaj IRES publicat ieri, fotbalul rămâne cel mai atrăgător sport pentru copii.

14.06.2014 11:37
J.K. Rowling a donat bani campaniei care se opune independenței Scoției J.K. Rowling a donat bani campaniei care se opune independenței Scoției

Campania "E mai bine împreună", care se opune independenței Scoției față de Marea Britanie, a primit o donație consistentă, în valoare de peste 1,5 milioane de dolari, din partea autoarei seriilor "Harry Potter", J.K. Rowling.

11.06.2014 15:22
Tablou necunoscut de Gauguin, descoperit recent la Londra Tablou necunoscut de Gauguin, descoperit recent la Londra

Pânza intitulată «Buchet de trandafiri» era complet necunoscută înainte ca un vânzător, a cărui identitate nu a fost divulgată, să contacteze casa de licitații Bonhams.

11.06.2014 11:30
În Portul Constanța, cel mai mare graffiti din țară În Portul Constanța, cel mai mare graffiti din țară

În Portul Constanța poate fi admirat cel mai mare graffiti din țară. 20 de tineri din întreaga țară au venit la Constanța la sfârșitul săptămânii trecute pentru a încerca să doboare recordul precedent în materie de graffiti, lucru pe care l-au și realizat.

10.06.2014 15:46
Tibet, căminul animalelor rare Tibet, căminul animalelor rare

În Tibet se găsesc 125 de specii de animale aflate sub protecție națională, reprezentând peste 30% din totalul speciilor protejate din China, arată datele prezentate, joi, 5 iunie, de Departamentul pentru Protecția Mediului al Regiunii Autonome Tibet.

9.06.2014 12:57
Petro Poroșenko a devenit bunic și președinte în aceeași zi Petro Poroșenko a devenit bunic și președinte în aceeași zi

În ziua în care s-a angajat să salveze Ucraina, Petro Poroșenko a avut o mare bucurie în familie. Noul lider de la Kiev a devenit bunic pentru prima oară.

9.06.2014 10:55
Letizia, jurnalista care va deveni regina Spaniei Letizia, jurnalista care va deveni regina Spaniei

Letizia Ortiz Rocasolano, 41 ani, născută la Oviedo, fostă prezentatoare TV și jurnalistă de război trecută printr-un divorț, va fi noua regină a Spaniei, chiar dacă blogurile spaniole dezvăluie că ea nu va accepta.

4.06.2014 12:25
Expoziția `Ardelenii în marele război`, la Cluj Expoziția `Ardelenii în marele război`, la Cluj

Expoziția "Ardelenii în marele război" comemorează o sută de ani de la acest eveniment tragic care a însemnat încorporarea a unei cincimi din populația Transilvaniei în Armata Austro-Ungară.

4.06.2014 11:37
Fiul celebrului fotbalist brazilian Pele a fost condamnat la 33 de ani închisoare Fiul celebrului fotbalist brazilian Pele a fost condamnat la 33 de ani închisoare

Edinho, fiul celebrului fotbalist brazilian Pele, a fost condamnat la 33 de ani închisoare pentru spălare de bani obținuți din trafic de droguri.

4.06.2014 11:10
Un chinez a rămas blocat în Coreea de Sud după o ispravă a fiului său Un chinez a rămas blocat în Coreea de Sud după o ispravă a fiului său

Desenele unui copil l-au costat prea mult pe tatăl acestuia, care a plecat împreună cu familia în vacanță în Coreea de Sud.

3.06.2014 16:48
Prințul Albert de Monaco va deveni tată Prințul Albert de Monaco va deveni tată

Bucurie mare la Monaco. Barza a decis să viziteze familia regală. Prințul Albert al II-lea și soția sa Charlene au anunțat, prin intermediul unui scurt comunicat de presă, că așteaptă un bebeluș. Marele eveniment este preconizat pentru sfârșitul anului.

31.05.2014 14:14
Expoziție de automobile istorice americane, organizată de Retromobil Club România Expoziție de automobile istorice americane, organizată de Retromobil Club România

O expoziție de automobile istorice americane este organizată astăzi de Retromobil Club România, într-o zonă special amenajată, în parcarea unui Mall bucureștean din sectorul 3.

31.05.2014 14:00
Mafia italiană... afectată de criza economică Mafia italiană... afectată de criza economică

Șeful Poliției Naționale din Italia a declarat că și mafia a fost afectată de criza economică din țară.

29.05.2014 12:20
Forbes: Angela Merkel rămâne cea mai puternică femeie din lume Forbes: Angela Merkel rămâne cea mai puternică femeie din lume

Pentru al patrulea an consecutiv și pentru a noua oară, cancelarul german Angela Merkel este și în anul 2014 în fruntea clasamentului celor o sută cele mai puternice femei din lume, potrivit topului realizat de prestigioasa revistă americană "Forbes".

29.05.2014 12:04
 Papa Francisc: Zero toleranță pentru orice persoană din Biserica Catolică care abuzează copii Papa Francisc: Zero toleranță pentru orice persoană din Biserica Catolică care abuzează copii

Papa Francisc a declarat că va arăta toleranță zero pentru orice persoană din Biserica Catolică care abuzează copii.

27.05.2014 9:31