Diverse
RSS Diverse

PORTRET: Sandra Bullock - o frumusețe de Oscar

PORTRET: Sandra Bullock  - o frumusețe de Oscar

Pe 26 iulie 2014, actrița, regizoarea, scenarista și producătoarea americană de origine germană Sandra Bullock împlinește 50 de ani.

Sandra Annette Bullock s-a născut la 26 iulie 1964, în Arlington, Virginia, S.U.A. Mama ei, Helga D. Meyer, a fost o cântăreață lirică și profesoară de canto iar tatăl, John W. Bullock - antrenor în Alabama. Sandra Bullock a locuit în orașul german Fürth până la vârsta de 12 ani, unde a cântat într-un cor al Norimberg Staatstheater.

A studiat balet și canto de mică, interpretând roluri în piese de teatru care se țineau în sala de operă unde performa și mama ei.

A absolvit Washington-Lee High School în anul 1982, apoi s-a înscris la Universitatea East Carolina din Greenville (Carolina de Nord), dar a renunțat la facultate în ultimul an, în primăvara lui 1986, pentru a-și începe cariera de actriță.

S-a mutat în New York, unde a lucrat o perioadă ca barman-ospătar pentru a-și asigura mijloacele de trai, a luat lecții de teatru de la Sanford Meisner, a participat la mai multe show-uri de televiziune, iar în anul 1987 obține primul său rol în filmul „Hangmen”.

A apărut și în câteva roluri în seriale de televiziune și în filme studentești. Urmează roluri în „Love Potion No. 9” (1992), „The Thing Called Love” (1993) și „Fire on the Amazon”, peliculă în care a interpretat și scene „fierbinți”.

În 1993 joacă în „Demolition Man”, alături de Sylvester Stallone și Wesley Snipes. După această interpretare remarcabilă, i s-a oferit rolul din „Speed”, în anul 1994.

A înlocuit-o apoi pe Demi Moore (care a refuzat rolul) în „While You Were Sleeping”, peliculă în care „rețeta financiară” a Sandrei a fost de 17 milioane de dolari, sumă cu care a intrat în rândul actrițelor din așa-numita „clasă A”.

Pe 20 decembrie 2000, s-a petrecut un accident din care Sandra Bullock și încă un pasager au supraviețuit: prăbușirea unui avion privat închiriat. Astfel, în timpul aterizării pe timp de noapte pe aeroportul Jackson Hole, avionul a izbit un dâmb de zăpadă, iar în urma accidentului trenul de aterizare s-a desprins, aripa dreaptă a fost distrusă parțial iar aripa stângă s-a rupt.

A mai jucat alături de Hugh Grant în „Two Weeks Notice” (2002) și în „Crash” (2004), pentru care a primit critici măgulitoare. În anul 2006 a interpretat un rol în drama romantică „The Lake House”, alături de Keanu Reeves și în „Infamous”, alături de Harper Lee.

În anul 2009, Sandra a jucat în comedia romantică „The Proposal”, un film cu încasări de peste 320 milioane de dolari.

Tot în 2009, pentru rolul ei din drama „The Blind Side”, a câștigat: Golden Globe, Academy Award (Oscar) și Screen Actors Guild Award.

Pe parcursul prodigioasei sale cariere, revistele glamour s-au luptat să o aibă pe copertă, ea apărând în mai toate publicațiile de profil cunoscute: People, Elle, Empire. Aceastea s-au întrecut în suprelative la adresa ei, numind-o „una dintre cele mai frumoase femei din lume”.

În tinerețe, Sandra a fost logodită cu actorul Tate Donovan, relație care a durat 4 ani. A mai avut parteneri de scurtă durată, jucătorul de fotbal Troy Aikman, muzicianul Bob Schneider și actorii Matthew McConaughey și Ryan Gosling.

Pe 16 iulie 2005, Sandra Bullock se mărită cu Jesse James, un star de televiziune, dar după ce a căștigat împreună cu soțul ei custodia fiului acestuia cu cea de-a doua soție, o vedetă porno, Sandra a pus capăt căsătoriei, în anul 2010, după ce a aflat că partenerul ei de viață o înșelase cu nenumărate starlete de factură îndoielnică.

Să menționăm și faptul că, pe 18 aprilie 2008, Sandra și soțul său scăpaseră teferi dintr-un teribil accident de circulație în Massachusetts.

Mai recent, actrița a adoptat un copil, Louis Bardo Bullock (născut în ianuarie 2010), ca femeie singură și a parcurs o aventură amoroasă alături de actorul canadian Ryan Reynolds.

Sandra Bullock este și femeie de afaceri, având propria casă de producție - Fortis Films, condusă de tatăl său. A fost producător executiv al emisiunii The George Lopez Show (pe postul amerian ABC - 2002 - 2007) și este proprietara restaurantului Bess Bistro, din Austin, Texas. De asemenea, este proprietara unei firme din Austin care se ocupă cu produse de patiserie, mai deține o florărie și o firmă care organizează evenimente.

Sandra a realizat numeroase acte de caritate, fiind susținătoare consecventă a asociației American Red Cross, pentru care a și donat mai multe milioane de dolari: atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, tsunami-ul din Oceanul Indian din 2004 sau cutremurul din Japonia din 2011, au oferit Sandrei, pentru fiecare catastrofă, prilejul de a dona câte 1 milion de dolari.

Răzvan MoceanuAgenția RADOR - 28.07.2014 10:19