Diverse
RSS Diverse

Franța: Consumul de vin și bere va fi interzis la locul de muncă

Franța: Consumul de vin și bere va fi interzis la locul de muncă

Guvernul francez a publicat o ordonanță ce va da naștere la numeroase dezbateri, deoarece va limita consumul de vin și de bere. Guvernul din Franța, țară renumită în întreaga lume pentru vinurile ei, prin această ordonanță, a interzis consumul de vin în cantinele și restaurantele de la locul de muncă, în cazul în care patronatul solicită acest lucru.

Ordonanța dată de Ministerul Muncii francez va putea interzice servirea băuturilor alcoolice, cum ar fi vinul și berea, în cantine și bufeturi. Un comunicat al ministerului explică hotărârea luată prin necesitatea siguranței la locul de muncă și a unei bune condiții fizice și psihologice a angajaților. Legislația anterioară acestei ordonanțe permitea consumul moderat de vin și bere în timpul mesei, la locul de muncă.

Conform vechii legislații, erau interzise doar băuturile alcoolice tari, precum whisky, gin, votcă etc., doar angajaților din sectorul sanitar și din transporturi nu le era permis consumul de alcool de niciun fel, la locul de muncă.

(www.cumhuriyet.com.tr - 5 iulie)Agenția RADOR - 7.07.2014 18:24