Diverse
RSS Diverse

Forbes: Angela Merkel rămâne cea mai puternică femeie din lume

Forbes: Angela Merkel rămâne cea mai puternică femeie din lume

Pentru al patrulea an consecutiv și pentru a noua oară, cancelarul german Angela Merkel este și în anul 2014 în fruntea clasamentului celor o sută cele mai puternice femei din lume, potrivit topului realizat de prestigioasa revistă americană "Forbes".

Pe locul al doilea se află președintele FED Janet Yellen. Este pentru prima dată când șeful Băncii Centrale Americane intră în topul revistei, care se află la a zecea ediție. Melinda Gates, soția fondatorului Microsoft, Bill Gates, se clasează pe locul al treilea. Copreședinta Bill Melinda Gates Foundation este foarte activă și în plan umanitar. Pe locul patru s-a clasat președinta Braziliei Dilma Roussef, care în 2013 era pe locul al doilea, în timp ce pe locul cinci s-a poziționat directorul general al Fondului Monetar Internațional, Christine Lagarde.

Fostul secretar de stat american Hillary Clinton este, anul acesta, pe locul șase. Pe poziția a șaptea s-a situat Mary Barra, administrator delegat la General Motors. Pe locul opt s-a plasat prima doamnă a SUA, Michelle Obama, pe nouă - directoarea de la Facebook, Sheryl Sandberg, iar pe locul zece - Virginia Rometty, care conduce colosul informatic IBM. Starul pop Lady Gaga se află pe poziția a 67-a, în timp ce Regina Angliei, Elisabeta a II-a se află pe locul 35. Singura italiancă din "Top 100" este Miuccia Prada, care s-a clasat pe poziția a 75-a.

(www.corriere.it - 29 mai)CORRIERE DELLA SERA - 29.05.2014 12:04