Diverse
RSS Diverse

PORTRET: Jennifer Lopez împlinește 45 de ani

PORTRET: Jennifer Lopez împlinește 45 de ani

Pe 24 iulie, actrița, designerul, dansatoarea, producătoarea și cântăreața americană Jennifer López împlinește 45 de ani.

Jennifer Lynn López s-a născut pe 24 iulie 1969, în cartierul Bronx din New York. Părinții ei de origine portoricană erau Guadalupe, o învățătoare la grădiniță și David - specialist în domeniul IT.

A absolvit liceul de fete Preston din Bronx și apoi s-a înscris la Colegiul Baruch, la care a participat doar un semestru, renuntând la studii pentru a-și împărți timpul între biroul de avocatură la care lucra, lecțiile de dans pe care le lua și spectacolele de dans pe care le oferea în cluburile de noapte din Manhattan. A obținut consacrarea ca dansatoare, în serialul de comedie In Living Color în 1990.

Apoi, Lopez a fost aleasă pentru a face figurație în mai multe videoclipuri de muzică rap, într-un episod din cadrul emisiunii Yo! MTV Raps și ca dansatoare pentru trupa New Kids on the Block, în spectacolul American Music Awards din 1991.

După aceea, Jennifer s-a alăturat echipei de dansatori ai lui Janet Jackson, ea apărând în anul 1993 și în videoclipul melodiei "That's the way love goes".

A apărut și în seriale precum „South Central”, „Second Chances” și „Hotel Malibu” și în filmul de televiziune „Nurses on the Line: The Crash of Flight 7”.

În 1995 primește un rol în drama „My Family” și apoi apare, alături de Wesley Snipes în filmul de acțiune „Money Train”.

Un an mai târziu, Lopez a jucat în filmul regizat de Francis Ford Coppola - "Jack", alături de Robin Williams și în 1997, în thriller-ul "Bood and Wine", alături de Jack Nicholson.

În același an, Lopez a jucat rolul celebrei cântărețe Selena din pelicula cu același nume, prestație care i-a adus nominalizarea de cea mai bună actriță în cadrul premiilor Golden Globe.

Jennifer Lopez s-a căsătorit în februarie 1997 cu chelnerul cubanez Ojani Onoa de care divorțează un an mai târziu. La puțin timp, în decembrie 1999, își găsește consolarea în brațele megastarului Puff Daddy lângă care stă un an, ruptura apărând după un incident armat iscat într-un club, în care a fost implicat și Daddy.

În anul 1998 a devenit prima actriță de orgine hispanică cu un salariu de 1 milion de dolari sau mai mult pentru rolul jucat într-un film.

Cele mai apreciate filme ale sale sunt "Out of Sight", "The Cell", "An Unifinished Life" și "Shall We Dance?", alte două filme produse de ea - "El Cantante" și "Bordertown" fiind foarte bine primite la festivalurile din domeniu.

A câștigat premii ALMA pentru cea mai bună actriță pentru rolurile jucate în peliculele „Selena”, „Out of Sight” și „Angel Eyes”.

Începând cu anul 1999, Lopez a scos pe piață șapte albume de muzică, incluzând două clasate pe locul 1 în clasamentul Billboard 200 și patru melodii care au ocupat aceeași poziție în Billboard Hot 100. În 2002 a deschis în California un restaurant cubanez, numit "Madre's".

Pe 13 septembrie 2003 era plănuită nunta cu actorul Ben Affleck, acesta oferindu-i divei un inel cu diamant roz, de 6,1 carate în valoare de 1,2 milioane de dolari, dar la începutul anului 2004 cei doi se despart.

Jennifer Lopez își lansează propia linie de haine în anul 2003 - "JLO by Jennifer Lopez", aceasta incluzând diverse tipuri de haine pentru femei tinere și accesorii, iar la sfârșitul lui 2007 diva retrage linia "JLO" pentru a lansa "JustSweet" special pentru copii.

Este interesant că, din cauza utilizării intensive a blănurilor în crearea hainelor sale, Jennifer a atras de nenumărate ori nemulțumirea celor care susțin drepturile animalelor.

În anul 2003 a câștigat distincția American Music Award pentru cea mai populară artistă de pop/rock feminină, iar în anul 2007 pentru cea mai bună artistă latino.

În aprilie 2004, Lopez a fost invitată să joace într-un episod din cel de-al șaselea sezon al serialului "Will & Grace", episod care a înregistrat a audiență uriașă.

În 2004 cântăreața s-a căsătorit cu solistul Marc Anthony cu care are doi copii, gemenii Emme și Max, născuți în 22 februarie 2008. Din păcate, pentru ei, în vara anului 2011 și acest cuplu avea să se destrame.

În 2007, Jennifer a primit premiul Amnesty International ce recunoștea munca divei ca prodcător și star al filmului „Bordertown”, film ce avea ca subiect crimele asupra a sute de femei din orașul Border din Juares, Mexico.

În perioada 2011 - 2014, cântăreața a făcut pereche cu dansatorul Casper Smart (27 de ani, care a strâns o avere de peste 13 milioane de dolari - și asta doar din cadourile oferite de Jennifer), iar în prezent noul iubit al lui JLo este Maksim Chmerkovskiy, ucrainean, 34 de ani, campion la dans sportiv, devenit faimos în SUA în urma emisiunii "Dancing with the Stars", și actualmente membru în trupa de dans a artistei.

Jennifer a intrat și în industria parfumurilor cu Glow by J.Lo, acesta fiind urmat de Still, Miami Glow by J.Lo, Live by Jennifer Lopez, Love at first Glow by J.Lo, Live Luxe, Glow after Dark. De asemenea în linia Glow, diva a inrodus și loțiuni de corp și creme bronzante.

JLo deține și compania de film și televiziune Nuyorican Productions și este, de asemenea, implicată și în promovarea vaccinurilor pentru tuse compulsivă, lucrând în acest sens alături de compania Soubds of Pertussis si March Of Dimes pentru încurajarea vaccinării copiilor.

A apărut în topul 20 realizat de revista Forbes în 2007 privind "Cele mai bogate femei din industria showbiz-ului", averea sa estimată fiind de 110 milioane de dolari. În primăvara anului 2014, specialiștii estimau valoarea averii lui Jennifer la circa 250 - 300 milioane dolari...

Răzvan MoceanuAgenția RADOR - 24.07.2014 10:10