Diverse
RSS Diverse

Membrele grupului 'Pussy Riot' au înființat un portal pentru apărarea drepturilor omului

Membrele grupului 'Pussy Riot' au înființat un portal pentru apărarea drepturilor omului

Membrele grupului "Pussy Riot" au înființat portalul "Mediazona", care va face cunoscute problemele justiției din Rusia și ale sistemului de executare a pedepselor - a declarat, pentru Interfax, Nadejda Tolokonnikova, membră a grupului "Pussy Riot". Potrivit afirmațiilor acesteia, deja a fost înaintată la Roskomnadzor (Serviciul federal pentru controlul în sfera comunicațiilor, tehnologiilor informaționale și a mass-media) cererea de înregistrare a proiectului ca mijloc de informare în masă.

Redactorul șef al portalului, care poate fi găsit la adresa zona.media, este Serghei Smirnov, fost adjunct al redactorului șef al "Russkaia Planeta". După cum a arătat Tolokonnikova, proiectul a fost lansat în cadrul activității organizației pentru apărarea drepturilor omului "Zona prava" (Zona de drept), pe care ea a înființat-o împreună cu Maria Aliohina. "Zona prava" este un proiect pentru apărarea drepturilor omului care reunește persoane care doresc să obțină schimbarea sistemului penitenciarelor din Rusia.

"Zona prava" oferă deja asistență juridică, psihologică și informațională deținuților și inculpaților, iau parte la pregătirea unor inițiative legislative în vederea schimbării situației în închisori și în coloniile de muncă" - a mai spus Nadejda Tolokonnikova.

(www.interfax.ru)



INTERFAX - 4.09.2014 14:37