Diverse
RSS Diverse

ONG românesc indignat de scoaterea la vânzare a unui abajur confecționat din piele de om

Un ONG românesc care monitorizează antisemitismul a depus plângere la poliție cu privire la vânzarea pe internet a unui obiect descris drept un abajur confecționat din pielea unei victime a Holocaustului.

Abajurul a fost scos la vânzare pe internet de către un individ neidentificat din Târgu Jiu, oraș situat la 145 de mile (233 de kilometri) nord-vest de București, cu un preț estimat de 26.800 de dolari, a relatat postul de televiziune Antena 1 sâmbătă.

Centrul pentru Monitorizarea și Combaterea Antisemitismului în România (sau MCA România) a trimis o scrisoare poliției județene și șefului Poliției Române, Viorel Salvador Caragea, cerând împiedicarea "acestei tranzacții josnice", despre care MCA România a mai afirmat că este "scandaloasă și macabră".

ONG-ul nu a putut verifica veridicitatea descrierii, conform căreia abajurul este realizat din rămășițe umane, a declarat Maximillian Marco Katz pentru JTA.

"Vom lăsa autoritățile să se ocupe de asta", a declarat el. "Ideea e că oferta încă mai există, deci vânzătorul nu a fost deranjat de ancheta televiziunii în această chestiune. Chiar dacă este o glumă, vânzătorul ar trebui trimis în fața justiției pentru că abuzează de Holocaust în scopul unor câștiguri personale."

Traducere: Andrei Suba
Sursa: JEWISH TELEGRAPHIC AGENCY

***

Reporterii TV SUD din Targu Jiu s-au dat drept cumpărători ai obiectului pentru a afla mai multe detalii:



Agenția RADOR - 5.08.2014 18:58