Diverse
RSS Diverse

Sondaj IRES privind practicarea sportului de performanță

Sondaj IRES privind practicarea sportului de performanță

Unul din doi români consideră că, din punct de vedere financiar, o familie nu-și poate permite să asigure unui copil condițiile pentru a face sport de perfomanță. Potrivit unui sondaj IRES publicat ieri, fotbalul rămâne cel mai atrăgător sport pentru copii.

54% din respondenți spun că pentru o familie este destul de puțin accesibil să-și îndrume copilul spre sport de performanță și 20% declară că acest lucru este cu totul inaccesibil din cauza costurilor mari. Potrivit cercetării, sportul de performanță este practicat de 17% din copiii celor chestionați.

O treime din ei au ales fotbalul, un sfert artele marțiale, 15% înotul și 7% baschetul.

Sporturi altă dată populare în școli și cluburi, cum este handbalul, sunt practicate acum de mai puțin de 5% din copiii celor care au răspuns în cadrul sondajului.

Părinții ai căror copii nu practică un sport de performanță spun că principalele cauze sunt lipsa posibilităților, distanța până la cel mai apropiat club sportiv sau lipsa de interes din școli.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 1.102 indivizi de 18 ani și peste. Eroarea maximă tolerată de ±3%.Radio România Actualități - 14.06.2014 11:37