Diverse
RSS Diverse

Vestigii arheologice de peste 4000 de ani ies la lumina in Egipt

La începutul lunii iulie 2014, o echipă de cercetători a Ministerului Antichităților din Egipt a descoperit în Abydos, în guvernoratul Sohag, o capelă antică de piatră, veche de peste 4000 de ani, datând din timpul celei de-a XI-a dinastii egiptene (2125-1985 I. Hr.). Dedicată lui Nebhepetre Mentuhotep al II-lea, ea este extrem de bine prezervată. Numele primului faraon din perioada Regatului Mijlociu, care a condus Egiptul timp de 51 de ani (2046-1955 I. Hr.), a fost descifrat cu usurință din textul hieroglific de pe zidurile capelei.

Descoperirea reprezintă un factor cultural important în sine, însă cercetătorii sunt convinși că el va duce și la alte noi descoperiri. În regiunea Abydos se află faimosul templu al lui Seti I, ce cuprinde, printre altele, sanctuarul lui Osiris, Galeria lui Sokar și Nefertem, precum și Galeria Regilor (predecesori ai lui Seti I).

Considerat unul dintre cele mai impunătoare monumente egiptene, el constituie o importantă atracție turistică pentru vizitatorii din întreaga lume, încă din secolul al XIX-lea. Construirea sa a fost demarată de faraonul Seti I și fiul său, vestitul Ramses al II-lea. Ulterior, faraonul Merneptah, fiul lui Ramses, a finalizat construcția. Începând cu dinastia a XI-a, înmormântarea în Abydos reprezenta dorința supremă a localnicilor, reprezentând un gest onorific.

Sursa foto: http://luxortimesmagazine.blogspot.ro/Agenția RADOR - 22.07.2014 15:01