Diverse
RSS Diverse

Suspect în cazul Michael Schumacher, găsit spânzurat în celula poliței din Zürich

Suspect în cazul Michael Schumacher, găsit spânzurat în celula poliței din Zürich

Un bărbat suspectat că ar fi intenționat să dea publicității dosarul medical al campionului de Formula 1 Michael Schumacher a fost găsit miercuri spânzurat în celula din sediul poliției din Zurich, se arată într-un comunicat al procurorului cantonului.

Bărbatul, al cărui nume nu a fost dezvăluit, dar care a fost descris ca făcând parte din conducerea companiei elvețiene de elicoptere Rega, fusese arestat marți sub acuzația de violare a secretului medical și a dreptului la intimitate al unui pacient.

Michael Schumacher, care a suferit anul trecut grave traumatisme într-un accident la schi în Alpii Francezi, a fost transferat pe 16 iunie sub pseudonim de la spitalul din Grenoble la Spitalul Universitar din Lausanne, după ce a ieșit din comă.

Pilotul german de Formula Unu a fost luat de ambulanță, dar a fost contactată și compania de elicoptere Rega, pentru cazul în care ar fi fost nevoie de un transport aerian. La începutul lunii iulie, ziarul francez "Le Dauphine Libere" relata că documente secrete au fost oferite presei din Europa pentru suma de aproximativ 60.000 de francei elvețieni (circa 67.000 de dolari), oferta venind de la un computer a cărui adresă IP figura la compania de elicoptere Rega, cu sediul în Zürich.

(www.reuters.com - 6 august)REUTERS - 7.08.2014 9:24