Diverse
RSS Diverse

Salvamarii avertizează turiștii că Marea Neagră este foarte periculoasă în aceste zile

Salvamarii avertizează turiștii că Marea Neagră este foarte periculoasă în aceste zile

Salvamarii au arborat steagul roșu și patrulează pe plaje, în încercarea de a-i convinge pe turiști să nu intre în apă. În ciuda soarelui strălucitor și a temperaturilor care cresc de la o zi la alta, în larg sunt curenți puternici, iar valurile sunt periculoase. În acest sezon estival, marea a luat deja un tribut de peste 15 vieți omenești.

Salvamarii monitorizează în continuare țărmul mării de la un capăt la altul al litoralului. Deși vremea este frumoasă, marea este agitată, iar curenții sunt puternici, fapt care însă nu i-a împiedicat pe turiști să se avânte în larg. O parte dintre ei au ignorat avertismentele și au fost aduși cu greu la mal de salvamari. Numai ieri, șapte persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, pentru alte trei persoane, însă, nu s-a mai putut face nimic. O altă persoană a fost dată dispărută la Neptun, iar un echipaj al Agenției Române de Salvare de Vieți Omenești pe Mare a căutat-o, însă marea este agitată, valurile sunt mari și curenții puternici, ceea ce îngreunează cercetările.

În acest sezon estival peste 15 persoane și-au pierdut viața în mare, după ce au ignorat avertismentele salvamarilor și s-au aventurat în apă.Radio România Actualități - 19.08.2014 19:39