România - Mediu
RSS România - Mediu

Festival internațional de film documentar dedicat protejării mediului, la Tulcea

Festival internațional de film documentar dedicat protejării mediului, la Tulcea

La Tulcea începe o a treia zi cu proiecții de filme, concerte în aer liber și discuții pe tema mediului înconjurător. Aproape de Deltă a fost organizat și anul acesta Festivalul internațional de film documentar dedicat protejării mediului, "Pelicam". Participarea străină este remarcabilă: peste 30 de pelicule din diverse țări. Festivalul poate fi privit și ca pe un avertisment că măsurile de conservare au devenit mai mult decât urgente.

Cel mai cunoscut om al Deltei, campionul la canotaj Ivan Patzaichin, a fost în juriul competiției Pelicam. El acționează prin ONG-ul pe care l-a creat, "Mila 23", pentru păstrarea acestui habitat.

Ivan Patzaichin: Trebuie găsite soluții ca atât natura cât și localnicul să aibă de câștigat, iar acest lucru nu se poate decât prin educație, prin asemenea evenimente cum este Festivalul Pelicam. Nu e simplu, oamenii nu sunt vinovați pentru ceea ce s-a întâmplat în Deltă. Ei trebuie îndrumați, pentru că Delta trebuie să devină regina Europei în domeniul eco. E altceva când vinzi locația ca eco, deja se adaugă un plus la venit, și asta înseamnă și dezvoltare economică locală.Radio România Actualități - 15.06.2014 10:34