România - Mediu
RSS România - Mediu

Apel pentru căutarea de părinți adoptivi pentru delfinii din Marea Neagră

Apel pentru căutarea de părinți adoptivi pentru delfinii din Marea Neagră

În ultimii ani, din ce în ce mai mulți delfini eșuează pe litoralul românesc din cauza plaselor de pescuit abandonate în mare, dar și a poluării excesive. Organizația Neguvernamentală Ecologistă Mare Nostrum vine în sprijinul îndrăgitelor mamifere marine și organizează, începând de luni, 12 mai 2014 și până la sfârșitul anului în curs, Campania națională “Adoptă un delfin”.

Acțiunea face parte dintr-un program mai amplu de salvare a cetaceelor din Marea Neagră, început în 2012. Campania națională din acest an, organizată în parteneriat cu Radio Constanța, le oferă posibilitatea tuturor celor care iubesc delfinii, să-i adopte la distanță, cu o donație simbolică de 100 de lei pentru un an sau 500 de lei pe viață, pentru persoanele fizice. Persoanele juridice pot adopta un delfin donând 500 lei pentru un an și 5.000 de lei pentru toată viața. În urma donației, părintele adoptiv primește un certificat de adopție și va fi sprijini, astfel, reproducerea speciei aflate în dificultate.

În anii precedenți 188 de delfini și-au găsit părinții adoptivi, 149 dintre ei pe un an de zile, iar 39 pe viață. Suma totală a fost direcționată pentru achiziționarea de dispozitive acustice, foto-identificarea delfinilor și creșterea numărului de intervenții rapide. Delfinii foto-identificați au fost incluși într-un catalog editat de Mare Nostrum, primind nume alese de părinții adoptivi, precum: Dolfi, Asi, Smiley, Hope, Coral sau Ciuci.

“Din statisticile furnizate de Programul Monitorizarea și conservarea delfinilor de pe litoralul românesc al Mării Negre, pentru anul 2013, raport elaborat de ONG Mare Nostrum, numai anul trecut au fost înregistrate 65 de exemplare de cetacee eșuate la Marea Neagră”, declară director executiv Mihaela Cândea, ONG Mare Nostrum.

Adopta un delfinAgenția RADOR - 12.05.2014 12:30