România - Mediu
RSS România - Mediu

Astăzi se sărbătorește 'Ora Pământului'

Astăzi se sărbătorește 'Ora Pământului'

Astăzi se sărbătorește "Ora Pământului". În fiecare an, în ultima sâmbătă a lunii martie, milioane de oameni din întreaga lume sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie.

În capitală, de la ora 20:00, sunteți așteptați în Parcul Carol, la monument, unde vi s-a pregătit un spectacol unplugged, un concert "Sistem" și un recital "News Quartet", plus alte suprize. Și muzeele și instituțiile din București marchează "Ora Pământului 2014": Palatul Parlamentului, Muzeul Național de Istorie Naturală "Grigore Antipa", Muzeul Național de Istorie, Muzeul Național de Artă, Ateneul Român, Biblioteca Centrală Universitară, și lista nu se oprește aici. În Bârlad, de exemplu, se va închide iluminatul public în intervalul 20:30-21:30.

"Ora Pământului" mai este sărbătorită în Brașov, Timișoara, Iași, Arad, prin evenimente speciale cultural-educative. "Ora Pământului" se sărbătorește în România din anul 2009, iar la nivel internațional, din anul 2007, când Australia a organizat prima ediție a acestui eveniment în orașul Sydney. Anul trecut, peste 7.000 de orașe din 152 de țări au stins lumina de "Earth Hour", răspândind un mesaj puternic, privind impactul negativ pe care viața noastră de zi cu zi îl are asupra planetei și asupra resurselor naturale.Radio România Actualități - 29.03.2014 15:37