România - Mediu
RSS România - Mediu

Ora Pământului, marcată la Brașov

Brașov va fi alături de cele aproape 5.000 de orașe din întreaga lume care vor participa la Earth Hour - cel mai mare eveniment internațional care atrage atenția asupra schimbărilor climatice, prin oprirea luminilor timp de o oră. Anul acesta, iluminatul public va fi oprit între orele 20:30 - 21:30 într-o zonă mult mai extinsă decât în anii anteriori. Luminile vor fi stinse, de asemenea, în Piața Sfatului și în Piața Enescu, Curtea J. Honterus, în zona Rectoratului, precum și zona clădirii Primăriei Brașov, a Poștei și în Parcul Titulescu.

Tot cu această ocazie, Centrul de Voluntariat Brașov, împreună cu Asociația Brașovul Pedalează, îi invită de la ora 19:30 pe brașoveni la o tură cu bicicletele (decorate cu bețe fosforescente) prin Brașov.

Apoi, în intervalul orar 20:30 - 22:00, după oprirea iluminatului public, în Piața Sfatului va avea loc un mini-spectacol cu biciclete, se vor aprinde lumânări, se va cânta la chitară și vor fi lansate lampioane luminoase.Radio România Actualități - 22.03.2013 14:23