Comunicate de presă
RSS Comunicate de presă

Principele Radu participă la funeraliile Mitropolitului Nicolae

Principele Radu participă la funeraliile Mitropolitului Nicolae

Biroul de Presă al Majestății Sale Regelui Mihai I este autorizat să transmită următorul comunicat:

Alteța Sa Regală Principele Radu al României va reprezenta pe Majestatea Sa Regele Mihai I și Familia Regală la funeraliile Mitropolitului Nicolae al Banatului, care vor avea loc în Catedrala Ortodoxă Mitropolitană din Timișoara, miercuri, 1 octombrie 2014, cu începere de la ora 11.

Ieri, la aflarea veștii trecerii la cele veșnice a Mitropolitului Nicolae al Banatului, Majestatea Sa Regele Mihai a transmis un mesaj de condoleanțe.

Prin tradiție, în virtutea legăturii fundamentale existente între Casa Regală a României și Biserică, Majestatea Sa Regele Mihai, alături de Familia Regală, a luat parte, de nenumărate ori, cu ocazia sărbătorilor regale sau religioase, la slujbele oficiate de Înalt Preasfinția Sa Mitropolitul Nicolae al Banatului, la Catedrala Mitropolitană din Timișoara.

Mitropolitul Nicolae a primit, în anul 2008, Crucea Casei Regale a României (în anul în care Majestatea Sa Regele a reînviat decorațiile regale). În anul 2013, Mitropolitul Nicolae a primit de la Majestatea Sa Decorația regală Nihil Sine Deo.Agenția RADOR - 30.09.2014 13:11