Comunicate de presă
RSS Comunicate de presă

Lecturi cu ocazia "Zilei cafelei" în cafenele tradiționale vieneze

Institutul Cultural Român de la Viena celebrează alături de membrii EUNIC Austria "Ziua cafelei", prilej cu care sunt organizate în data de 1 octombrie, de la ora 19.00, lecturi în cafenele vieneze. În spiritul anului comemorativ dedicat Primului Război Mondial, programul literar din acest an al celei de-a treia ediții a "Zilei cafelei" ("Tag des Kaffees") are tema "război și pace".

Lectura propusă de Institutul Cultural Român de la Viena, în parteneriat cu Ambasada României la Viena, va avea loc la Café Restaurant Weimar (Währinger Strasse 68, 1090, Viena), unde va fi citit și un text selectat de Ambasada Republicii Croate în Austria. Literatura română va fi reprezentată prin fragmente din romanul "Pădurea spânzuraților"/"Der Wald der Gehengkten" de Liviu Rebreanu, în traducerea lui Georg Aescht. Lectura va fi susținută de Robert Reinagl, actor la Burgtheater din Viena.

18 membri ai EUNIC Austria s-au grupat în perechi de câte doi parteneri pentru realizarea lecturilor în nouă cafenele tradiționale vieneze: Austria și Georgia, România și Croația, Cehia și Spania, Bulgaria și Slovacia, Franța și Rusia, Portugalia și Cipru, Germania și Lituania, Polonia și Norvegia, Elveția și Suedia.

Proiectul este organizat de EUNIC Austria în colaborare cu Asociația Profesională a Cafenelelor din Austria.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.Agenția RADOR - 30.09.2014 12:45