Comunicate de presă
RSS Comunicate de presă

Toamna aceasta, Caravana LSRS ajunge la București

Toamna aceasta, Caravana LSRS ajunge la București

La început de an școlar și universitar, voluntarii LSRS pornesc la drum pentru a se întâlni cu tinerii interesați de studiile în străinătate. Evenimentul va avea loc luni, 29 septembrie 2014, ora 12:30, în sala de festivități a Colegiului Național Regal „Sf. Sava”.

Succesul din anii anteriori și reușita ediției din primăvara lui 2014 au demonstrat că interesul tinerilor români pentru studiile peste hotare este din ce în ce mai mare și nevoia de informații a acestora crește proporțional.

Cei prezenți vor putea afla aproape totul despre studiile în Marea Britanie, SUA, Franța, Spania, Olanda și Panama, prin seminarul interactiv susținut de foști și actuali studenți români din aceste țări.

Caravana este un proiect care recunoaște și susține interesul puternic al tinerilor români de a dobândi o educație de calitate în străinătate și care vine în întâmpinarea necesității de informare a acestor tineri cu privire la oportunitățile academice internaționale.

Noutatea toamnei constă în organizarea unor mini-conferințe în paralel cu obișnuitele seminarii pe tema studiului în străinătate. Structura acestor mini-conferințe va fi mai elaborată și mai interactivă, menită să implice activ participanții în procesul de informare. Pe lângă prezentarea studiilor în străinătate și a oportunităților oferite de diferite țări pentru studenții internaționali, la aceste mini-conferințe vor participa speakeri consacrați care au absolvit universități din străinătate și cu care tinerii prezenți să poată discuta direct despre ce înseamnă studiul la universitatea respectivă și experiența academică în străinătate. De asemenea, se vor organiza workshop-uri pe teme precum procesul de aplicație, scrisoarea de intenție, posibilitățile de finanțare etc, precum și sesiuni de networking informal.

Pentru mai multe detalii despre proiect și pentru programul complet al evenimentelor din cadrul Caravanei LSRS, vă invităm să consultați site-ul http://www.lsrs.ro/caravana/.

Susținem și ne susțin: British Council, Educativa, USR, UNSR, UN Youth Association of Romania, Consiliul Național al Elevilor, SmartDreamers, Școala de Valori.

Parteneri media: Radio România Internațional, Radio România Cultural, Agenția Națională de Presă AGERPRES, Agenția de Presă RADOR, Evenimentul Zilei, RomâniaPozitiva.ro, OnlineStudent.ro, DiasporaLive.ro, Edu-news.ro, Studentie.ro, StiriONG.ro, AcademicLink.ro, iQool.

Persoane de contact:

Andrei Dincă Coordonator proiect andrei.dincă@lsrs.ro 0745 885 515 Larissa Luică Director Comunicare larissa.luica@comunicare.lsrs.ro 0723 616 645

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) oferă studenților și absolvenților români de peste hotare un cadru deschis de dialog și acțiune.

LSRS promovează inițiativa, profesionalismul și solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanți de valoare ai României, și o atitudine pozitivă față de perspectivele reorientării lor spre țară. Obiectivul principal al LSRS este de a apăra și promova drepturile și interesele academice, profesionale, sociale, civice și culturale ale membrilor săi, precum și de a sprijini contribuția lor la dezvoltarea României. LSRS este o organizație neguvernamentală, apolitică și echidistantă.Agenția RADOR - 26.09.2014 18:08