Comunicate de presă
RSS Comunicate de presă

Lucian Logigan, campion balcanic la mountainbike!

România a obținut trei medalii la Campionatul Balcanic de mountainbike, care s-a desfășurat weekendul trecut la Skopje (Macedonia). Lucian Logigan și Ovidiu TudorOprea (ambii de la Ideal Geiger Team) au ocupat primele două locuri la categoria Elite, în timp ce Ede Molnar (Tri Aluta Sfantu Gheorghe) a urcat pe ultima treaptă a podiumului la juniori.

România a avut în total 6 reprezentanți la Balcaniada de la Skopje, eveniment organizat pe dealurile ce împrejmuiesc capitala Macedoniei. La categoria sub 23 ani, Alexandru Stancu a ocupat locul 4, în timp ce Cristian Losonczi a terminat cursa pe poziția a 7-a. În concursul feminin, Irina Dumitru s-a clasat pe locul 4. Sportivii au avut de parcurs 6 ture pe un circuit complex de 4 km. Toate costurile deplasării delegației României au fost suportate de cluburile Ideal Geiger și Bikepert.

Au fost porțiuni dificile de traseu și datorită altitudini ridicate, de peste 1000 metri, factorul fizic a contat mult în ecuație. Suntem multumiți de rezultate și sperăm să adunăm în continuare punctele necesare pentru a putea trimite macar un sportiv la Jocurile Olimpice din 2016 - a spus Ovidiu Tudor Oprea, vicepreședinte al FR Ciclism.

Competiția a făcut totodată parte din calendarul UCI (categoria C3), primii cinci sportivi adunând puncte în clasamentul mondial la mountainbike. Clasamentul a fost unul coroborat pentru Elite și U-23, motiv pentru care Lucian Logigan s-a clasat pe locul 2, în timp ce Ovidiu Tudor Oprea a ocupat locul 4 în această ierarhie.

Din cauza șicanelor făcute de fosta conducere a federației, care a organizat în paralel un pseudo-campionat național, UCI ne-a anulat temporar, până la clarificarea situației interne, punctele de la Campionatele Naționale. Fără ele, nu avem absolut nicio șansă să ajungem la Jocurile Olimpice. În plus, am avea nevoie ca alături de mine și Lucian să vină și un al treilea sportiv de top să adune puncte pentru România. Cicliști de valoare există, însă aici intervine și factorul financiar. Sunt totuși optimist că în 2015 se vor rezolva toate aceste lucruri - a mai punctat Ovidiu Tudor Oprea, participant în 2004 la JO de la Atena.

Prezenta cicliștilor la JO 2016 în proba de mountainbike se face pe baza unui clasament pe națiuni, în care fiecare țară punctează prin rezultatele celor mai buni trei sportive clasați. Doar primele 24 națiuni pot trimite reprezentanți la Rio de Janeiro. În 2007, România organiza la Paltiniș pentru singura oara în istorie Campionatul Balcanic de Mountainbike. Federația de specialitate și-ar dori ca în anii următori să aducă această competiție pe plaiurile mioritice.Agenția RADOR - 23.09.2014 11:44