Comunicate de presă
RSS Comunicate de presă

Salonul de Carte Bookfest revine la Iași, în cadrul FILIT 2014

* Cele mai importante edituri din România vor fi prezente între 3 și5 octombrie la Bookfest Iași, în Sala Pașilor Pierduți

* Pentru a sărbători începerea sezonului editorial de toamnă,Bookfest aduce și reduceri considerabile la cele mai bune cărți alemomentului

* Publicul are acces gratuit la toate evenimentele Bookfest

Salonul de Carte Bookfest va avea loc, pentru al doilea an consecutiv, încadrul Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași, ajuns în2014 la cea de-a doua ediție. Astfel, între 3 și 5 octombrie, în Sala PașilorPierduți de la Universitate, publicul ieșean va avea acces la oferta de carte acelor mai importante edituri din România și va putea participa la evenimente alecăror protagoniști vor fi autorii invitați în cadrul FILIT, dar și oaspeți speciali aiexpozanților Bookfest.

La standurile Bookfest, vizitatorii vor putea alege titluri cu reduceri atractivedin oferta bogată a unora dintre cele mai de succes edituri din România: Humanitas, Litera, Polirom, Curtea Veche Publishing, Rao, Trei, Corint, Nemira,Herald, Eikon, Okian și multe altele. Accesul publicului va fi gratuit la toateevenimentele din cadrul Bookfest, precum și la proiecțiile din cadrulCinematografului de artă Bookfest.

Bookfest Iași merge și în acest an de mână cu Festivalul Internațional deLiteratură și Traducere, aflat și el la a doua ediție. „Parteneriatul pe care l-amînceput anul trecut a fost pentru public beneficiul cel mai important alacestor câteva zile în care la Iași se conturează în fiecare toamnăCapitala Literaturii din România”, a declarat Mihai Mitrică, directorulAsociației Editorilor din România.

În total, ediția 2014 a FILIT va reuni anul acesta peste 300 de invitați de seamă ailiteraturii mondiale și române, precum și traducători, manageri culturali, editori,librari, difuzori de carte, critici și jurnaliști culturali.

Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași este un eveniment finanțatde Consiliul Județean Iași prin Muzeul Literaturii Române Iași. FILIT 2014 sedesfășoară sub patronajul Reprezentanței Comisiei Europene în România șibeneficiază de parteneriatul Băncii Naționale a României.

Puteți urmări programul complet al FILIT pe pagina de Facebook:https://www.facebook.com/filit.iasi și pe site-ul festivalului, www.filit-iasi.ro. Deasemenea, pe același site puteți consulta biografiile tuturor invitaților, precum șiinformații la zi privind ediția a II-a a FILIT.

A doua ediție a Salonului de Carte Bookfest Iași este organizată de AsociațiaEditorilor din România, sub egida Federației Editorilor din România, cea maiimportantă confederație patronală din mediul editorial românesc. Evenimentul vaavea loc în parteneriat cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” și UniversitateaTehnică “Gheorghe Asachi” din Iași.

Partenerii media ai evenimentului sunt Ziarul de Iași, Iași Fun și HotNews.ro.Salonul de Carte Bookfest Iași face parte din seria de ediții locale ale celui maiimportant eveniment expozițional de carte din România; Bookfest mai are edițiilocale la Timișoara, Tîrgu Mureș și Cluj-Napoca (16-19 octombrie).

Bookfest este cel mai important salon de carte din România și singurul eveniment al industrieieditoriale care a reușit să capete o dimensiune internațională marcantă. La Salonul Internațional deCarte Bookfest de anul acesta (București, 28 mai - 1 iunie 2014) au luat parte circa 100.000 devizitatori, având loc peste 300 de evenimente (lansări, dezbateri, colocvii, concerte, ateliere,evenimente pentru copii, proiecții cinematografice și evenimente interactive). Invitat de onoare alacestei ediții a fost Polonia, fiind prezente nume precum Danuta Wałêsa, Małgorzata Rejmer, PawełHuelle, Dorota Masłowska, în atenția publicului fiind și cei patru laureați polonezi ai premiului Nobelpentru literatură - Henryk Sienkiewicz (1905), Władysław Reymont (1924), Czesław Miłosz (1980) șiWisława Szymborska (1996).Agenția RADOR - 23.09.2014 11:33