Comunicate de presă
RSS Comunicate de presă

Ziua Europeană a Limbilor, la Lisabona

Cu ocazia Zilei Europene a Limbilor, ICR Lisabona, alături de celelalte institute culturale membre ale EUNIC Portugalia, organizează sâmbătă 27 septembrie 2014 un eveniment festiv multicultural și pluridisciplinar, ce se va desfășura la Institutul Goethe din Lisabona (Campo Mártires da Pátria, 37).

Cu acest prilej, publicul participant va putea asista la minicursuri gratuite în diverse limbi europene (română, germană, germană austriacă, franceză, italiană, spaniolă, finlandeză), cursuri de gătit, concerte, minicursuri de dans tradițional, workshopuri de teatru și ilustrație pentru copii. Mai mult, vor putea fi degustate preparate tradiționale din diverse țări. Evenimentul se va încheia cu o tombolă ce va avea ca premii cursuri de limbi străine în cadrul institutelor culturale membre EUNIC.

La această ediție, activitățile propuse de membrii EUNIC Portugalia se adresează publicului de toate vârstele și se vor desfășura între orele 14:00 și 19:00.

Participarea ICR Lisabona la acest eveniment va consta în organizarea de minicursuri de limbă română, minicursi de dans tradițional românesc și în instalarea unui stand cu prăjituri românești.

Membrii EUNIC Portugalia implicați în acest proiect sunt Institutul Cultural Român, Goethe Institut, Institutul Camões, Institutul Francez din Portugalia, Alliance Française, Institutul Italian de Cultură, Institutul Cervantes și Institutul Ibero-American al Finlandei, cărora li se alătură Ambasada Austriei și Reprezentanța Comisiei Europene în Portugalia.Agenția RADOR - 22.09.2014 16:13