Comunicate de presă
RSS Comunicate de presă

Andrew Louth, profesor emerit de studii patristice și bizantine din Marea Britanie, conferențiază la Iași în cadrul FILIT 2014

Editura DOXOLOGIA a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei organizează, în cadrul Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași 2014, conferința „Traducerea Literaturii Patristice: Argumente, Contextualizare și Probleme de Traductologie” susținută de Pr. Prof. Andrew Louth, din Marea Britanie.

La a doua ediție a Festivalului Internațional de Literatură și Traducere (FILIT) Iași Editura DOXOLOGIA a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei îl va aduce la Iași pe unul dintre profesorii emeriți de studii patristice și bizantine din Europa, Pr. Prof. Andrew Louth, membru al Academiei Britanice. Acesta va susține joi, 2 octombrie a.c., conferința „Traducerea Literaturii Patristice: Argumente, Contextualizare și Probleme de Traductologie”.

Evenimentul va avea loc în Aula „Mihai Eminescu” a Universității „Alexandru Ioan Cuza”, Iași, începând cu ora 17.00 și va cuprinde, pe lângă conferința propriu-zisă, și prezentarea cărții „Introducere în teologia ortodoxă”, autor Andrew Louth, apărută la Editura DOXOLOGIA în acest an. Invitatul special al acestui moment va fi pr.prof.dr. Dragoș Bahrim, directorul Seminarului „Sfântul Vasile cel Mare” din Iași.

Pr. Prof. Andrew Louth este membru al Academiei Britanice, profesor emerit de studii patristice și bizantine la Universitatea Durham, Marea Britanie, profesor asociat de Teologie Ortodoxă la Universitatea Vrije din Amsterdam, Olanda. În domeniul cercetării, părintele Louth se axează în momenul de față pe o majoră reevaluare a vieții și semnificației lui Grigorie Palama, marele teolog bizantin al secolului al XIV-lea; alte proiecte de cercetare includ o încercare de a clarifica tradiția „laică” sau „umanistică” în teologia bizantină târzie (de la Fotie la Visarion) și un studiu asupra noțiunii de „iubire” în tradițiile creștine din est și vest.Agenția RADOR - 22.09.2014 16:06