Comunicate de presă
RSS Comunicate de presă

Expoziție temporară “De la inventarea roții la nava spațială – Istoria mijloacelor de transport”

Expoziție temporară “De la inventarea roții la nava spațială – Istoria mijloacelor de transport”

Muzeul Național de Istorie a României, sub patronajul Ministerului Culturii, în colaborare cu Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR) și Centrul de cursuri pentru părinți Parentime inaugurează expoziția temporară “De la inventarea roții la nava spațială – Istoria mijloacelor de transport” .

Conferința de presă și vernisajul dedicate exclusiv reprezentanților mass media au loc luni, 22 septembrie 2014, începând cu ora 11.00, la sediul MNIR, din Calea Victoriei nr. 12, București și se vor ține în prezența Domnului dr. Ernest Oberländer-Târnoveanu, Director general al Muzeului Național de Istorie a României, a Domului Christophe Pomez, Director adjunct al Institutului Francez din Româniași a Domnului dr. Ioan Ursu, Secretar științific al Institutului pentru Fizică și Inginerie Nucleară “Horia Hulubei”.

Expoziția face parte din proiectul Bucharest Science Festival , ce se desfășoară în perioada 24-28 septembrie 2014. Timp de o săptămână, expoziții, conferințe și dezbateri, experimente și demonstrații, proiecții de documentare vor deschide participanților perspective noi asupra Universului și vieții. Programul festivalului este disponibil la www.BucharestScienceFestival.ro.

În cadrul expoziției găduite de Muzeul Național de Istorie a României vizitatorii vor putea admira machete ale unor automobile precum Chevrolet Corvette, Oldsmobile model Cutless, Dacia 1300, Tractor UTB sau Camion ROMN. Sunt expuse, de asemenea, și machete ale unor avioane precum Macheta avionului “Vlaicu II”, realizată în anul 1913, ori Macheta avionului I.A.R, ce a făcut parte din Colecția Minovici. Punctul central al expoziției este reprezentat de automobilul FN Herstal, primul automobil înmatriculat în Capitală. Acesta a fost fabricat la Liege (Belgia), în anul 1900, mașina făcând parte dintr-o serie de 47 de automobile produse de constructor, la București ajungând cea cu nr. 40.

Expoziția va fi deschisă pentru public începând cu data de 24 septembrie și poate fi vizitată de miercuri până duminică, în intervalul orar 10.00 – 18.00, până în data de 26 octombrie 2014.Agenția RADOR - 22.09.2014 11:06