Comunicate de presă
RSS Comunicate de presă

Prezentarea filmului documentar „Șantier în lucru” la IRCCU Veneția, în cadrul celei de-a 14-a Bienală de Arhitectură de la Veneția

Luni, 22 septembrie, de la ora 18.30, în sala „Marian Papahagi” a IRCCU Veneția, va avea loc proiecția filmului documentar “ȘANTIER ÎN LUCRU”, ce poartă semnătura realizatorilor Sindy QUERE, Guillaume LEBON și Bénédicte VACQUEREL.

Documentarul realizat de cei trei studenți francezi sus-amintiți vine cu o viziune echilibrată despre subiectul dezvoltării orașelor românești după 1989. Filmul a fost realizat la Cluj-Napoca, Constanța și Iași, pentru fiecare oraș fiind adoptată aceeași metodă de studiu: o explorare preliminară a istoriei și a culturii orașului, o lectură urbanistică precum și o serie de interviuri cu actori-cheie care „fac orașul”.

Durata filmului este de 83 de minte și va fi prezentat în limba engleză de unul din cei trei autori, Bénédicte VACQUEREL.

Filmul „ȘANTIER ÎN LUCRU” este produs de Enfin Bref Production și Urban Balkan Project, cu susținerea CNC din regiunea Aquitaine, Institutul Cultural Român din Paris, Kisskissbankbank si comunele din Castillon-en-Auge si d’Amfreville. Filmul a fost prezentat și la Festivalul de Film Astra, Sibiu, ediția 2014. Filmul documentar va fi prezentat la Veneția în cadrul celei de-a 14-a Bienale de Arhitectură la inițiativa echipei „Site Under Construction”, organizatorii Pavilionului României la cea de-a 14-a ediție a Bienalei de Arhitectură de la Veneția, și cu sprijinul Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția.Agenția RADOR - 19.09.2014 20:33